שיעול ממושך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול ממושך
    אילת
    03/12/2008

ראשית תודה על התשובה... ביתי בת 3.9 שנים והסיפור החל לפני 3 חוד' לקחתי את ביתי 3 פעמים לרופא משפחה שטען שאין לילדה כלום הוא לא שמע כלום בריאות לא היה לה חום הוא טען שזה בסה"כ ליחה, כשהתעקשתי הוא שלח אותי לצילום ואז לתדהמתו הסתבר כי יש דלקת הוא טיפל בשני סוגי אנטיביוטיקה שלא עזרו כי כעבור שבוע לא היה שיפור בשיעול הופנתי למומחית ריאות שנתנה שוב טיפול אנטיביוטי ופיז+אנל שלא עזר בצילום כעבור שבוע היתה החמרה ואז הגענו לבית חולים 1. האם ניתן להגיש לך את כל חוות הדעת והצילומים ולקבל חוות דעתך ? 2. אם אמרו לי לעשות פעמיים ביום אנלציות עם 0.5 מי מלח וונטולין 0.5, האם אני יכולה לעשות עוד פעם פעמיים עם מי מלח בלבד? 3.הילדה כמעט החלימה (שיעול שלישי היה יבש ובצילום ראו ספיגה של התסנין עם מעט שאריות) ואז שוב נדבקה בוירוס ושוב החלה בשיעול לחתי, האם השיעול מראה על הדרדרות מצב הריאות מיום ראשון בבוקר שבוצע הצילום האחרון?כרגע היא מטופלת באנטיביוטיקה 3 פעמים בשבוע האם ההחמרה מצריכה אנטיביוטיקה כל יום? 4.לגבי הבחנת ההעבודה של הרופאית ההבחנה היחידה היא: "החלמה ממקופלסמה פנאומוניה", ששאלתי מימה זה נגרם אמרו לי שזה שכיח בקרב ילדים זה כמו עקיצת יתוש לאחד זה חולף ולאחר זה עושה דלקת והטיפול היחיד שאפשר לעשות כרגע זה אנטיביוטיקה אזניל ופיזיוטרפיות ואנלציות כדי שהריאות לא יצתלקו, אני מרגישה שזה הזמן לטפל כל עוד זה עוד מוקדם ואני חסרת אונים 5. עשינו לה תבחין זיעה ביום ב' אמרו שיגיעו תשובות תוך שבוע 6. קיבלתי חיסון לשפעת וחיסון למחלת ריאות אני מחכה שהיא תסיים את הוירוס כדי לחסנה, האם אפשר לחסן עכשיו? 7. מה עוד אני יכולה לעשות בשביל ילדתי? האם להוציא אותה מהגן כדי שתחלים עד הסוף? האם ריבוי אנלציות ופיזוטרפיות יעזור לקידום ההחלמה? תודה מראש על הכל (:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול ממושך

הוספת תגובה

• המשך סיבוכי דלקת ריאה

ד``ר גיא שטויר
    07/12/2008

אלה שלום
    לשאלותייך אחת לאחת:
    1. אוכל לראות את הילדה, הצילומים ןלתת חוות דעת אולם הטוב ביותר הוא שתחזרו לרופא הריאות של הילדה עם הממצאים החדשים, התלונות החדשות והסיפור של אשפוז לאחרונה. אני משוכנע שרופא ריאות שלכם יוכל לעזור לכם עד מאוד. לעיתים חוות דעת נוספות רק מבלבלות ועדיף להחזיר את הכדור לרופא הראשון על מנת שיבצע הערכה חוזרת.
    באם את עדיין זקוקה להכוונה אשמח לענות ב052-4249925
    2. הטיפול הזה מקובל, לעיתים כטיפול לפני פיזיוטרפיה, ומכך כטיפול קבוע ולא כטיפול בזמן החמרות. בזמן החמרות מומלץ להעלות את תכיפות הטיפול. לטיפול במי-מלח בריכוז רגיל כטיפול בלבדי למחלת בתך יש אפקט מוגבל מאוד אם בכלל.
    3. לא ציינת אולם אני מעריך שבתך מקבלת אזיטרומיצין. בזמן החמרות מקובל להעלות את תכיפות מתן הטיפול לכל יום ולעיתים להוסיף אנטיביוטיקה נוספת
    4. נכון. יש אפשרויות נוספות, פחות שכיחות, שרופא הריאות שלכם מודע להן ויוכל לשנות את אבחנתו במידה ומהלך המחלה יצדיק זאת. את עושה הרבה מאוד לזירוז החלמתה של ילדתך. אנו לא מצפים לראות את התוצאות בן רגע, לא להתייאש.
    5. הכרחי וחשוב.
    6. ניתן לחסן שבועיים לאחר מחלה חריפה
    7. מעקב חשוב כדי לודא שאכן זאת היא המחלה ושלא צריך לבצע פרוצדורות אבחנתיות נוספות.
    אינהלציות ופיזיוטרפיה יכולות לעזור מאוד. במידה ויש בעייה עם פינוי ליחה קיימים טיפולים שמזרזים זאת. במידה וזיהומים ריאתיים חוזרים, ניתן לשקול אינהלציות של אנטיביוטיקה כטיפול בהחמרות וכטיפול מניעתי. פעילות גופנית ותזונה טובה חשובה. מתן חיסוני הילדות חשוב (כולל אבעבועות שלא ציינת.). אני מציע הוצאה מהגן במקרים קיצוניים מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו