משאפים מול אינהלציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משאפים מול אינהלציה
    לי
    20/12/2008

בתי בת שנתיים, ובשלושת החודשים האחרונים כל הזמן משתעלת (מאז שנכנסה לגן). הטיפול מאז הוא בעיקר משאפים (בודיקורט וונטולין). כשהשיעול ממש ממש החמיר היא קיבלה אזניל למשך 5 ימים. התרופה הזאת מאוד עזרה ופעם ראשונה אחרי חודשים שלמשך שבוע לא היה בכלל שיעול. כעת לאחר שבוע שוב התחילה בשיעול חמור. התחלתי שוב בטיפול במשאפים 2 לחיצות ונטולין ואחת בודיקורט מספר פעמים ביום. נראה שהמשאפים ממש לא עוזרים. שאלתי היא האם כדאי לעבור לאינהלציה? נראה לי שונטולין באינהלציה הרבה יותר ישפיע עליה מאשר המשאפים. מספר אמהות אמרו לי שאיך שהילד שלהם מתחיל התקף או בהתקף חמור הן עושות לו אינהלצית ונטולין כל 3 שעות במשך יומיים וההתקף עובר. אני לעומת זאת משתמשת במשאפים והשיעול של בתי נמשך שבועות עם החמרה. אגב - כנראה שעכשיו אתחיל גם בסינגולר. אני ממש מיואשת מהמצב. כל הזמן שיעול והתקפים יותר חמורים. אני גם לא בטוחה שמדובר באסטמה או במשהו אחר. הייתי אצל פרופסור מומחה לריאות שרק לפי הסיפור שלי אבחן שזאת אסטמה למרות שהיא לא כלכך מצפצפת, אבל לא ביצע שום בדיקה. רק נתן משאפים. אני ממש מיואשת. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משאפים מול אינהלציה

הוספת תגובה

• משאפים מול אינהלציה

ד``ר גיא שטויר
    20/12/2008

מתיאור מחלת בתך, העדר התגובה למשאפים והתגובה הטובה לאזניל אפשרי מאוד שלא מדובר באסטמה. הייתי חוזר לרופא הריאות שבדק את בתך, שוטח בפניו את הבעייה והעדר התגובה למשאפים ומבקש ייעוץ חוזר. לאחר שישמע את סיפורך ויבדוק את הילדה אפשרי שישנה את דעתו ואת המלצותיו לטיפול או שייתן לך כלים נוספים.

לגבי ההשוואה בין משאפים מול אינהלציה.

במידה וטכניקת המתן תקינה, המשאפים מלאים, ומיכל הבינייים תקין, מקובל להניח שמתן משאפים יעיל יותר ממתן אינהלציה. צירפתי מראה מקום לדוגמה. שימי לב שלטענת הועדה הממלכתית שבדקה את העיניין ,
    National institute for Cliniccal Excellence, בעמוד מספר 6, אין מקום לטיפול באינהלצייה בשום גיל.
    אם זאת, מניסיוני וניסיון אחרים נראה שלעיתים, בשילוב ילד/הורה ספציפי, אנו מקבלים תגובה טובה יותר לאינהלציות. זה בעיקר נכון מאחר ולעיתים הילד מקבל את האינהלצייה אבל מתנגד מאוד למשאף.
    הייתי מציע שבביקורת אצל רופא הריאות תביאי עמך את המשאפים והציוד הנלווה על מנת שניתן יהיה לבחון את הציוד ודרך המתן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו