איירצומבייר או אינהלציה ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איירצומבייר או אינהלציה ?
    אפרת
    21/12/2008

שלום , אני מבולבלת נורא הייתי עם בתי בת השנתיים במרפאה דחופה עקב קושי בנשימה הרופא שם המליץ לי על אינהלציה של בודיקורט וונטולין ואפילו ציין שזה עדיף על האינהלציה , לעומת זאת למחרת פניתי לרופא שלה והוא אמר שעדיף איירצמבייר כי באינהלציה נכנס רק 75% מהחומר וזה עדיף והוא מתעקש על כך , הבעיה היא שהבת שלי מתנגדת לאיירצמיבר יותר מאשר לאינהלציה ... מה עושים ומה עדיף ??? אודה לתשובתכם דחיפות . אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איירצומבייר או אינהלציה ?

הוספת תגובה

• אירוצ'מבר או אינהלציה

ד''ר ארנון אליצור
    21/12/2008

שלום אפרת,

אני חושב שהבלבול שלך משקף בלבול מסוים שקיים גם בקרב הרופאים המטפלים. ראשית, כמות החומר המגיעה לריאות באינהצליה נמוכה בהרבה, ומגיעה במקרה הטוב ל-5-10%, ויש אף כאלה שהראו שכ-1% בלבד מגיע לריאות. האינהלציה היא ממושכת, מסורבלת, ומלווה בד"כ בחוסר שיתוף פעולה של הילד. כדי להיות יעילה, היא צריכה להינתן עם מסיכה צמודה לפני הילד. זה בד"כ לא קורה, ובמקרה הגרוע היא ניתנת ללא מסיכה כלל. היו מספר מחקרים שהדגימו שמתן תרופות במשאפים יעילה לפחות כמו אינהלציה. יחד עם זאת, יש ילדים שמאד משתפים פעולה עם האינהלציה, ודוקא מפחדים מהאירוצ'מבר. לכן, הפרמטר החשוב ביותר בסופו של דבר הוא, מה עובד הכי טוב לילדה שלך. לילדים קטנים עד גיל שנתיים אפשר לתת או אינהלציות או משאפים. מעל גיל שנתיים, ובכל מקרה של ילד שמאד לא משתף פעולה עם אינהלציה, הנטיה של רופאי הריאות היום היא לתת טיפול עם משאף ואירוצ'מבר.
    ילדה שמגיעה למרפאה דחופה בשל קושי בנשימה, זקוקה קרוב לודאי לסטרואידים דרך הפה ל-3-5 ימים. היעילות של סטרואידים באינהלציה / משאף במקרה כזה מוטלת בספק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו