הפסקות נשימה - ילד בן 3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקות נשימה - ילד בן 3
    שלומית
    10/01/2009

שאלתי היא כזאת: בני בן השלוש אובחן כאסמטי לפני כחצי שנה ומטופל עם סינגולייר 4 מ"ג. כבר מאז שנולד לא ישן טוב ועדיין בגיל 3 מתעורר הרבה בלילה ואף פעם לא ישן לילה שלם. בתקופה האחרונה שמתי לב להפסקות נשימה שאפשר לתאר אותן כך: הוא שואף אויר פעם אחת ולוקח לו כמה שניות עד שהוא בעצם מוציא את האויר החוצה- לפעמים אני מצליחה לספור אפילו 7 שניות. אני עדה לתופעה זו מכיוון שאני רוב הלילה ישנה לצידו בגלל ההתעוררויות הרבות שלו. השאיפה הזו בדרך כלל מאוד חזקה ושומעים אותה עד לחדר שלנו. תופעה זו יכולה לקרות הרבה פעמים בלילה וזה קורה גם כשהוא בריא לגמרי, לא מצונן ובלי נזלת. חייבת לציין שהוא תמיד ישן עם פה פתוח וכשהוא עם מוצץ ונושם רק דרך האף אז הנשימות שלו מאוד קולניות. רופא הריאות שלנו טוען שלא יכול להיות שזה שקד שלישי בגלל שהוא לא נוחר, אין לו ולא היו לו בעיות באוזניים אף פעם וגם הוא טוען שאם זה שקד שלישי אז זה לא משנה כי הוא עדיין צעיר לניתוח. הילד מאוד מפותח לגילו, גם מבחינת הגובה, המשקל וההתפתחות הכללית שלו נורמלית לגמרי. ועוד אציין שגם אני וגם בעלי תמיד ישנים וישנו גם בילדות עם פה פתוח...אולי זה תורשתי...אנחנו אנשים בריאים. אנו מאוד מוטרדים מהעניין ומעוניינים לבדוק את הנושא. חשבנו לקחת אותו למעבדת שינה כדי לבדוק את שנתו לעומק ורצינו לדעת אם צריך הפנייה מהרופא למעבדה כזו או שבעצם פונים לכל מעבדת שינה באופן פרטי? הדבר חשוב לנו מאוד ואנו מודאגים ורוצים לדעת מה קורה לו בלילה והאם זה בעם מסוכן. תודה מההורים המודאגים והעייפים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקות נשימה - ילד בן 3

הוספת תגובה

• הפסקות נשימה בשינה

ד''ר ארנון אליצור
    10/01/2009

שלום לאמא

לא לחלוטין ברור לי למה את קוראת נשימות קולניות דרך האף כשמצד שני את אומרת שהוא לא נוחר.
    אני מסכים עם רופא הריאות שלך שבהיעדר נחירות, הסיכוי להפרעת נשימה חסימתית בשינה נמוך ביותר. יחד עם זאת, בפירוש אין גיל שהוא צעיר מדי להוצאת שקד שלישי באם אכן יש דום נשימה חסימתי בשינה. כדי להחליט אם אכן הוא זקוק לבדיקה במעבדת שינה צריך לקבל סיפור יותר מפורט. כמו שאני רואה זאת את יכולה לעשות אחד מהשניים - את יכולה לפנות לרופא אאג להערכת גודל השקדים והאדנואידים והוא יפנה אותך למעבדת שינה אם יראה צורך , או לפנות לרופא ריאות נוסף לקבלת חוות דעת נוספת. את מוזמנת להתקשר למכון הריאות באסף הרופא - 08-9779817 ולתת לי עוד פרטים. כמי שאחראי על מעבדת השינה לילדים באסף הרופא אוכל לאמר לי אם אני ממליץ על בדיקה במעבדה.

לילה שקט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו