מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול באמצעות בודיקורטחגית27/01/2009
שלום, בני בן 3, סבל מדלקות ריאה חוזרות, ולכן בהמלצת רופא ריאות ורופא המשפחה, ברגע שהוא מתחיל להשתעל אני מתחילה בטיפול בודיקורט פעמיים ביום, כל פעם- לחיצה אחת. ברגע שהשיעול מחמיר, אני מעלה את מינון הבודיקורט ל- 3-4 לחיצות ואף מוסיפה ונטולין עד 3 פעמים ביום. אצל רופא הריאות הייתי לפני למעלה משנה ומאז אני מבצעת את ההליך שתואר לעיל. תהליך זה יכול להימשך גם מספר חודשים. שאלתי היא האם אין סיכון בכך שגופו מקבל כל כך הרבה סטרואידים- גם עבור הגוף שלו כיום כילד בן 3 וגם עבור העתיד (האם זה פוגע בריאות, האם יפגע חלילה באריכות חיים?) תודה על תשובתך. חגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול עם בודיקורט
ד''ר ארנון אליצור27/01/2009שלום חגית,
לא הבנתי מהשאלה מה כוונתך בכמה חודשים? האם במשך מספר חודשים רצוף את נותנת את המינון המוגבר של הסטרואידים? שיטת טיפול זו מיועדת להחמרות קצרות. אם באופן קבוע בנך סובל משיעול שדורש מינון מוגבר של סטרואידים הרי צריך לבצע הערכה מחודשת של הטיפול. אני מציע שתחזרי לרופא הריאות שלך להערכה מחודשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באמצעות בודיקורט- המשך
חגית27/01/2009תודה על תשובתך המהירה. אני אחדד את שאלתי ברשותך. המינון המוגבר ניתן במשך עד שבועיים בד"כ כשיש החמרה. הטיפול המונע (2 לחיצות ביום של בודיקורט) יכול להימשך גם מספר חודשים, אם כי בד"כ נמשך כחודש. כשמפסיק להשתעל, אני מורידה את המינון לפעם ביום (לחיצה אחת) ואז מפסיקה. כמובן שאם לא משתעל יותר, ואז חוזר שוב להשתעל, אני מתחילה שוב בטיפול המונע. האם טיפול באמצעות בודיקורט במשך מספר חודשים בשנה (באופן מצטבר) יכול לפגוע בגופו (בתפקוד הריאות) כיום ובתפקוד הריאות בעתיד? תודה. חגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באמצעות בודיקורט
ד''ר ארנון אליצור27/01/2009לבודיקורט הניתן במינון מקובל (2 לחיצות ביום) אין תופעות לואי משמעותיות. למינון מוגבר עשויות להיות תופעות לואי כתלות בתדירת בה הוא ניתן.
הטיפול המונע כשמו כן הוא - למנוע התקפים ולא לטפל בהם. לפיכך אני לא רואה את ההיגיון בהפסקת הבודיקורט אחרי חודש כשהשיעול נפסק. עד שהבודיקורט מתחיל להשפיע, ואכן למנוע סימפטומים, את מפסיקה אותו ונותנת לגלגל לחזור אחורה.
שוב, קשה ולא נכון לעשות הערכה דרך האינטרנט ולכן אני מציע שתחזרי לרופא הריאות שלך לביקורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)