מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקד שלישי והפסקות נשימהשלומית09/02/2009
ד"ר אליצור שלום רב. בהמשך לשיחתנו הטלפונית לפני מס' שבועות (שבה עזרת לי מאוד ועל כך אני מודה!) להזכירך- בני בן 3, אסמטי מטופל בסינגולייר והבעיה העיקרית היא בלילות- הפסקות נשימה קצרות עד 10 שניות ובגדול שינה מופרעת- מאמצע הלילה מתעורר המון. עדיין לא עשינו טסטים לאלרגיות- בינתיים מתלבטים בשל הפחד מהבדיקה הלא קצרה הזו. ובגלל שבחצי השנה האחרונה העברנו את בנינו הרבה בדיקות והרבה רופאים ורוצים קצת "להניח" לבננו. עשינו צילום שקד שלישי ונמצא שיש שקד שלישי עם חסימה קטנה של דרכי הנשימה והשקדים בסדר. רופא א.א.ג במרפאתנו המליץ חד וחלק על ניתוח רק בגלל שאמרנו שיש הפסקות נשימה, אז פנינו למומחה א.א.ג לדעה שניה והוא טוען שלפי מה שאנו מספרים שקורה בלילות ולפי העובדה שהילד גודל ומתפתח כרגיל ובגלל שאינו נוחר בלילה - כנראה שמקבל את השינה שצריך - לכן לא ממליץ בשלב זה על ניתוח או מעבדת שינה אלא להיות במעקב בעוד חצי שנה אלא אם כן יש החמרה בנשימות הליליות שלו. הרופא הנ"ל אמר שהוא לא ממהר לנתח ילדים בגילו בעיקר אם מתפתחים כראוי ומרגישים טוב סה"כ כל היום- וגם בגלל השילוב בין אסטמה לבין הרדמה כללית שהיא לא פשוטה כ"כ. אנו כמובן קצת נושמים לרווחה שלא הומלץ ניתוח כרגע. בעצם ההתלבטות כרגע היא אם להמשיך ולבדוק לכיוון אחר- החלפת הסינגולייר לבודיקורט- ניסיתי- הרופא שלנו ממש מתנגד לבודיקורט כרגע ולא מוכן לשינוי הכיוון כרגע....אז או שנפנה לרופא אחר או שנפסיק את הסינגולייר כשיגמר ה"חורף" לתקופה קצרה. ובדיקות לאלרגיה שכאמור עדיין לא עשינו בגלל שאנו מכירים את הבדיקה והיא לא קצרה ולא נעימה לילדים בכלל. או שפשוט נפנה למעבדת שינה? אשמח לחוות דעתך בשנית. תודה מראש!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקות נשימה בשינה
ד''ר ארנון אליצור09/02/2009שלום שלומית,
אם אני זוכר נכון משיחתנו לא התרשמתי שבעית השינה נובעת מנחירות וחשד להפסקות נשימה בשינה אלא יקיצות מרובות וקושי בשינה. לפיכך לא חשבתי אז שיש מקום לביצוע בדיקת במעבדת שינה. אני ודאי לא חושב שיש מקום לעשות ניתוח לכריתת האדנואידים במצב כזה. אם הייתי חושב שניתוח כזה בא בחשבון הייתי ממליץ על ביצוע בדיקה במעבדת שינה כתנאי לכך משום שאם בדיקת השינה תקינה אין מקום לניתוח. לפיכך, לגבי האדנואידים אני מסכים עם רופא האאג השני שראה אתכם. לגבי הסינגוליר- אני חושב ששאלת המפתח היא עד כמה בנך סבל בחודשים האחרונים מאסתמה ועד כמה נזקק לטיפול בונטולין לצורך החלטה על שינוי או הפסקת טיפול. אם זה רופא הילדים שמתנגד לשינוי אתם יכולים לחזור לרופא הריאות שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שלומית13/02/2009ד"ר אליצור שלום רב. בנוגע לשימוש בונטולין- מחודש נובמבר בערך פעם בשלושה שבועות היינו צריכים לעשות אינהלציות עם ונטולין עכב התקפי אסטמה- לפעמים ההתקף נגמר אחרי יומיים ולפעמים אחרי 5-6 ימים. רופא הילדים שלנו הוא גם מומחה ריאות כך שאנו "מכוסים" כשאנו פונים לרופא עכב בעיה נשימתית או התקף. כבר מס' פעמים שנכנסתי איתו "לויכוח" בעניין שינוי הטיפול המונע שלנו ולנסות בודיקורט ולבדוק אם יש שיפור אך לשווא- הרופא טוען שבמצבו כרגע אין צורך להגיע לבודיקורט שמבחינתו זו תרופה שהוא מכנה "התותחים הכבדים" והוא אומר שלמרות שזה סטרואידים בשאיפה עדיין זה סטרואידים שעדיף שיקבל כמה שפחות מהם- אלה מילותיו. אני יכולה כמובן לפנות לרופא ריאות אחר ואני פשוט מתלבטת לגבי זה בגלל שהוא רופא שנחשב מצויין ובגלל הנוחות שהוא מקבל אותנו בקופת החולים שלנו והוא גם רופא ילדים כללי. יש לי שאלה נוספת אלייך- הועלתה סברה לגבי נשימותיו של בני בלילות- או יותר נכון הקושי בנשימותיו- שיכול להיות שיש לו ריפלוקס- שאם הבנתי נכון פשוט גורם לו לצרבת בלילה וגם קושי בנשימות וחוסר מנוחה האם נתקבלת בילדים בגיל זה שסובלים מצרבות ליליות וזה מפריע לשנתם? היה לו ריפלוקס כשהיה תינוק קטן מאוד שהתבטא בהמון פליטות והקאות אחרי כל ארוחה, הדבר עבר כלא היה עד גיל שנה ומאז לא הקיא אפילו פעם אחת. אבל הוא אוכל ארוחת ערב בשרית כל ערב שכוללת גם שניצל מטוגן (ביתי) ולכן אני חושבת שאולי יש מקום לבדוק את העניין? יכול להיות שהאוכל המטוגן מפריע לו בלילה? ותודה רבה ענקית על תשובותייך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות נשימה בשינה
ד''ר ארנון אליצור13/02/2009שלום שלומית,
הפורום מיועד לסייע בפיתרון בעיות נקודתיות, ולסייע בהבנת מחלות ריאה בילדים. הוא לא יכול לשמש כחוות דעת נוספת לטיפול בילד מסוים. אני חושב שזכית שיש לך רופא ילדים שהוא גם רופא ריאות וכי הוא נותן את ההערכה והטיפול הטובים ביותר לפי כל הפרמטרים שהוא רואה בעת בדיקת הילד. יעוץ דרך האינטרנט מעבר לרמה מסוימת אינו משרת את טובת הילד מאחר ואין תחליף לשיחה אישית ובדיקה גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)