צפצופים חוזרים מהריאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צפצופים חוזרים מהריאות
    גלית
    17/02/2009

בני בן ה11 חודשים אובחן כאסמטי כבר מגיל חודשיים. מאז אנחנו נמצאים כמעט בכל שבוע אצל הרופא ולפעמים גם פעמיים בשבוע. הטיפול בכל פעם שהוא מצפצף הוא בודיקורט בוקר וערב וונטולין 3-4 פעמים ביום, במקרים שזה לא עוזר תוספת של בטניזול דרך הפה למשך4-5 ימים. לפני שבועיים היינו מאושפזים עקב פרונכיוליטוס שהתפתחה לדלקת ריאות והכל נשכח. לאחר מס' ימים שוב התחילו ציפצופים ושיעול רב ומאז שוב אנו בטיפול אינטנסיבי ושוב בטניזול שהפך את בני למוטרף ביום ובלילה (אני מניחה שמהסטרואידים). עלי לציין שמאז גיל חודשיים נדיר שהייתה תקופה רגועה מבחינת הנשימה שלו דבר שמדאיג אותי מאוד ואני תוהה האם אנו מפספסים פה משהו אחר אולי (למרות שהיינו אצל מומחית ריאות ד"ר בן טור לאה מחיפה). הילד לא ישן לילה אחד שלם מאז שנולד וגם במשך היום השינה שלו מאוד לא רגועה. האם אני צריכה ללכת להתייעץ, ועם מי?האם יש טיפולים אלטרנטיביים שיכולים לעזור? או טיפולים אחרים בכלל? אשמח לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צפצופים חוזרים מהריאות

הוספת תגובה

• צפצופים חוזרים

ד''ר ארנון אליצור
    17/02/2009

שלום גלית,

מאחר וכבר היית אצל רופאת ריאות ילדים מצוינת, חשוב לדעת מה היתה המלצתה והאם היא המליצה על בירור או טיפול כלשהוא.
    כמו כן, במידה והיא בדקה את בנך לפני מספר חודשים ולא ממש לאחרונה, כדאי לשוב אליה להערכה חוזרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לצפצופים

גלית
    17/02/2009

דווקא הייתי אצלה כבר שלוש פעמים והפעם האחרונה הייתה לפני כשלושה שבועות לפני שהיינו מאושפזים. היא המליצה על טיפול מונע בעזרת בודיקורט ובהתקף להוסיף ונטולין לפי הצורך, אך העניין נהייה רק חמור יותר ואנו מתוסכלים יותר, גם הילד וגם אנו ההורים. נראה שהילד "לפעמים בריא", כל הזמן הוא נאבק בנשימה שלו או בוירוס שתוקף אותו. אין טיפולים נוספים לאסטמה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפצופים בילדים עד גיל 3 שנים

ד''ר ארנון אליצור
    18/02/2009

שלום גלית,

אני מבין את התיסכול שלך.
    צפצופים בילדם קטנים , עד גיל 3 שנים, הם מאד שכיחים. חלק מהילדים הם, או בני משפחתם אלרגיים. ילדים אלה הם הקבוצה שמגיבה בעיקר לטיפול המונע בסטרואידים. אולם רוב הילדים לא מראים נטיה אלרגית וגם במשפחה אין סיפור של אלרגיה או אסתמה. ילדים אלה חולים בעיקר בחורף וסביב מחלות וירליות. בחלקם ההתקפים נובעים גם עקב חשיפה לעישון של ההורים. טיפול מונע פחות יעיל במקרים אלה (לעיתים סינגוליר עוזר) והבעיה בד"כ חולפת עד גיל 3-4 שנים. לכן, אני מפנה כל ילד "מצפצף" לביצוע טסטים לאלרגיה. בין 2 הקבוצות הללו יש מעט ילדים שמצפצפים מסיבות אחרות ולכן אנו עושים בירור לרוב הילדים כדי לשלול בעיות אלו.
    כפי שאת מבינה, את כל הילדים הללו אנו שמים בסל אחד גדול שקוראים לו "אסתמה" אך סל זה מורכב ממחלות שונות עם מהלך וטיפול שונים. הרבה פעמים, בשל הקושי להבדיל בין הקבוצות אנו עושים ניסיון טיפולי עם סטרואידים או סינגוליר. כמובן שכדי לדעת בוודאות שהילד אינו מגיב לטיפול זה צריך לוודא שהטיפול נלקח נכון. עדין, תהיה קבוצה גדולה של ילדים שלא יגיבו לטיפול זה. הבשורה הטובה היא שילדים אלה יחלימו ולא יסבלו יותר מבעיות נשימתיות בהמשך.

אם את לא רגועה, את תמיד יכולה לפנות לרופא נוסף לקבל חוות דעת נוספת.

מקווה שזה עזר לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו