מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופת SINGULAIROR19/02/2009
שלום, בן שלי 3.5 חודשים, רק בחורף הזה סובל מחירחורים ולפעמיים קוצר נשימה. אנחנו לאחרונה החל מחודש דצמבר כל הזמן עם אינאלציות וטורבולין גם בודיקורת , אף פחות ). לפי מה שידוע לי כל ההתקפים האלו עוברים לילדים בין 3-4 שנים ואנחנו לקראת גיל 4 שנים רק התחלנו עם קוצר נשימה . רופאת ילדים שלנו רשמה לנו לקבל כל יום SINGULAIR כדור מציצה, אבל אני החלטתי לא לתת את התרופה לילד, כי הוא לא אסמתי , בבקשה תסבירו לי העם אפשר להיסתדר בלי התרופה או זה להפך משמש כי טיפול מונע לכל ההתקפים , האם התרופה משפיע איף שהוא אל מערכת חיסון , כי הילד שלי בנוסף סובל מפירכוסי חום. אני מאוד בלחץ האם להתחיל ולתת לילד את התרופה, בבקשה תמליצו לי מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינגוליר
ד''ר ארנון אליצור19/02/2009שלום אור,
אני תמיד חושב שצריך לקרוא לילד בשמו. מה שיש לבן שלך כפי הנראה זה סוג של אסתמה. זהו סל גדול עם הרבה סוגים בפנים. חלקם מתחילים בגיל הינקות וחולפים עד גיל 3-4 שנים וחלקם מתחילים או נמשכים בגיל מאוחר יותר. אם בנך זקוק לאינהלציות לעיתים קרובות הרי שמגיע לו טיפול מונע כמו סינגוליר (זהו כדור ללעיסה לא למציצה). זוהי תרופה מאד בטוחה ואין קשר בינה לבין פרכוסי חום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
OR22/02/2009שלום ד"ר ארנון . תודה על תשובתך . לבני קוראים אדם. ביום חמישי 19.02.09 היה לנו קנראה התקף של קוצר נשימה , הלכנו עם אדם למוקד . לילד היה אי שקט , הוא כל הזמן בכה, היה טופס אוזניים ו כו' . הרופא במוקד בדק ואמר שיש לו הרבה חירחורים. היום הלכנו לרופאת ילדים שלנו היא נתנה לנו עכשיו גם לעשות אינאלציות עם BUDESONIDE 0.2 MG ּלמשך חודש + SINGULAIR . גם קיבלנו הפניה לרופא ריאות. עכשין אני מאשימה את עצמי שלא נתתי בזמן את SINGULAIR , יכול להיות שלא היינו מגיעים למצב של התקף + עכשיו גם אינאלציות :-((((. העם אפשר להיסתדר רק עם SINGULAIR בלי אינאלציאות , כי גם סטרואידים גם תרופה , זה המון ?! האם יש התמקרות לBUDICORT אני מבינה שזה קשה לאגיד , אבל האם תופעה הזאת התחילה רק בגיל 3 זה יותר חמור מאשר היא מתחילה בגיל תינוקי??? המון המון תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסינגוליר ובודיקורט
ד''ר ארנון אליצור23/02/2009שלום אור,
כמובן שאיני יכול להמליץ לך על טיפול שונה מאשר הרופאה המטפלת על סמך תכתובת באינטרנט.
לכן אני ממליץ שתטפלו לפי המלצתה ובעוד חודש כשתפנו למומחה ריאות הוא יעשה הערכה מחודשת ויתן המלצות לטיפול.
בודיקורט אינו ממכר ואין שום בעיה לתת אותו יחד עם סינגוליר. זהו טיפול מקובל.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבודיקורט
OR25/02/2009המון תודה על תשובתך , האם אתה יכול לענות על עוד שאלה? אדם נכון לעכשיו מקבל טיפול מונע בודיכורט (לחיצה אחד בבוקר גם בערב) +סינגולייר , אבל במקרה ויש התקף אפשר לתת פעם שלישית בודיכורט+טורבולין ? תודה מראש, אור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בהתקף אסתמה
ד''ר ארנון אליצור26/02/2009בודיקורט הוא טיפול מונע. אין הרבה משמעות לתוספת של לחיצה או שתיים של בודיקורט בזמן התקף. יתכן והכפלת מינון הסטרואידים פי 4 עוזרת אך זה לא לגמרי ברור. אני בד"כ ממליץ רק להוסיף ונטולין/טרבולין בהתקף, ובאם הוא לא חולף לאחר מספר ימים לתת בטנזול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)