מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אינהלציה בודיקורט בזמן "ציפצופים"שושנה23/03/2009
בוקר טוב מאחר ואני מוצאת עצמי מאד מבולבלת וחסרת כלים לטיפול בתינוק בן חצי שנה שמנוזל במשך כשבוע+דלקת עיניים ושיעול שנישמע כמו ליחה ש"יושבת" על מיתרי הקול. יום רביעי ביקרנו אצל רופא הילדים.נאמר לנו ש"הוא מצפצף". זה רק צינון.ניתן טיפול לעניים ותו לא. יום ראשון לאחר מכן הרופא בדק והחליט לטפל באמצעות כדור בטניזול פעמיים ביום. יש לי 2 שאלות למעשה: 1-האם אין טיפול יעיל אך יותר "עדין" לתינוק בן חצי שנה? 2-בנוגע לאינהלציות עם בודיקורט:רופאת ילדים אחת הסבירה לי בעבר שכאשר יש צפצופים אסור להשתמש בבודיקורט. רופא ילדים אחר קבע שיש צפצופים והינחה לעשות אינהלציה עם בודיקורט וונטולין(בעבר). אז כשיש ציפצופים מותרת אינהלציה עם בודיקורט או לא? בכל מקרה-מה המינון הנכון לתינוק בן חצי שנה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי משתמשים בבודיקורט
ד``ר גיא שטויר23/03/2009שושונה שלום
הרופאים אותם הזכרת ביצעו הערכה וקבעו תוכנית טיפולית לאחר לקיחת הסיפור ממך, באופן בלתי אמצעי ובדיקה פיסיקאלית. אמנם, אין ספק שריבוי הדיעות השאיר אותך מאוד מבולבלת. אולם האם מה שאת זקוקה לו הוא חוות דעת נוספת?
הרשי נא לי, בשל כך, לתת הנחיות כלליות לגבי השימוש בבודיקורט ולא לנסות לקבוע תוכנית טיפולית לילדך. בנוסף, אני מציע לך להצמד לרופא/ה בודד/ה שאת סומכת עליו/ה ולהצמד במדוקדק לתוכנית הטיפולית שתקבע.
בודיקורט הוא תרופה נוגדת דלקת מצוינת. השימוש בבודיקורט באופן מושכל יכול במקרים רבים מאוד למנוע את השימוש בבטנזול (שהינו סטרואיד שניתן דרך הפה). יש גם טיפולים "עדינים יותר".
כמובן, שלפני שקובעים טיפול רצוי לקבוע אבחנה.
ובאותו ענין, ובהקשר לצפצופים. במידה והסיבה לצפצופים הינה אסטמה, אזי בודיקורט הינה תרופה מצוינת ואני מעריך בשל כך שהייתה מעט אי הבנה לגבי מה שרופאת הילדים אמרה. בודיקורט איננה תרופת פלא לכל הסיבות לצפצופים. יש אבחנות שעבורם הבודיקורט איננו יעיל.
המינון נקבע לפי הסיפור, הילד, המחלה, ומהלך הארועים הקודמים.
באיחולי בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)