מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עודף תרופות לאחר הפסקה ארוכהצאלה28/03/2009
שלום, בני בן שנתיים ותשעה חודשים אובחן כאסמטי מגיל 4 חודשים. לפני יומיים החלה לו התקפה שהתחילה בשיעול בלתי פוסק של יומיים ומשם נגרר להתקפה ממש, לאחר שנה שלמה של הפסקה ללא תרופות כלל וללא התקפות.
הסיבה להפסקה הזו היתה טיפול באנרגיות שעשינו לו לאחר ששום דבר אחר לא עזר והוא היה חולה נורא כל הזמן.
הפחד שלי הוא שלאחר שנה ללא תרופות כלל פתאום אני נותנת לו בטניזול, אינהלציות של ונטולין ובודיקורט במינונים גדולים וכן נוזיקורט ואוטריווין. האם יש סיכון במטח התרופות הזה לאחר הפסקה כה ארוכה?
כמו כן, האם צריך להפסיק את הטיפול בהדרגה, או שברגע שהוא מרגיש יותר טוב אפשר פשוט להפסיק פתאום?
אשמח לקבל תשובה מהר ככל האפשר.
המון תודה צאלה.
נ.ב.
אני לא יודעת למה אבל תמיד ההתקפות שלו חלות בימי ששי והרופא שלנו דתי ואני נשארת עם כל הדילמות לבד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה פעם בשנה
ד``ר גיא שטויר28/03/2009שלום צאלה
אסטמה היא בעייה התקפית ולעיתים נדירות בעייה קבועה.
המשמעות היא שברוב הילדים יתרחש ההתקף כתוצאה מגירוי.
בגיל הינקות גירויים אופיינים כוללים לעיתים קרובות מחלות ויראליות.
בהמשך יש ילדים שיקבלו התקף אסטמה רק בעונת המעבר, כך שלקבל התקף רק באביב יכול להחשב כמהלך רגיל לחלוטין.
לגבי הטיפול באנרגיות. איני מכיר שיטת טיפול זו ואיני מודע לעבודות שהראו תגובה חיובית לטיפול שכזה. בזמן התקף הייתי מציע להתרכז בטיפולים שהוכחו כיעילים במיליונים רבים של ילדים.
ולבסוף, לשאלתך באם כל הטיפול הזה נחוץ.
צאלה, איני יכול לטפל בילדך דרך האינטרנט. לא ריאיינתי אותך ראיון רפואי. לא בדקתי את ילדך ולבטח לא אתיימר לקבוע אבחנה ולהמליץ על טיפול על סמך שאלה באינטרנט. את וילדך ראויים להתייחסות רצינית יותר.
הייתי מציע שתעלי את כל חששותיך בפני הרופא המטפל. אני משוכנע שבכך תגיעו ביחד לפיתרון הטוב ביותר עבור ילדך.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)