עודף תרופות לאחר הפסקה ארוכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עודף תרופות לאחר הפסקה ארוכה
    צאלה
    28/03/2009

שלום, בני בן שנתיים ותשעה חודשים אובחן כאסמטי מגיל 4 חודשים. לפני יומיים החלה לו התקפה שהתחילה בשיעול בלתי פוסק של יומיים ומשם נגרר להתקפה ממש, לאחר שנה שלמה של הפסקה ללא תרופות כלל וללא התקפות.
    הסיבה להפסקה הזו היתה טיפול באנרגיות שעשינו לו לאחר ששום דבר אחר לא עזר והוא היה חולה נורא כל הזמן.
    הפחד שלי הוא שלאחר שנה ללא תרופות כלל פתאום אני נותנת לו בטניזול, אינהלציות של ונטולין ובודיקורט במינונים גדולים וכן נוזיקורט ואוטריווין. האם יש סיכון במטח התרופות הזה לאחר הפסקה כה ארוכה?
    כמו כן, האם צריך להפסיק את הטיפול בהדרגה, או שברגע שהוא מרגיש יותר טוב אפשר פשוט להפסיק פתאום?
    אשמח לקבל תשובה מהר ככל האפשר.
    המון תודה צאלה.

נ.ב.
    אני לא יודעת למה אבל תמיד ההתקפות שלו חלות בימי ששי והרופא שלנו דתי ואני נשארת עם כל הדילמות לבד...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אסטמה פעם בשנה

ד``ר גיא שטויר
    28/03/2009

שלום צאלה
    אסטמה היא בעייה התקפית ולעיתים נדירות בעייה קבועה.
    המשמעות היא שברוב הילדים יתרחש ההתקף כתוצאה מגירוי.
    בגיל הינקות גירויים אופיינים כוללים לעיתים קרובות מחלות ויראליות.
    בהמשך יש ילדים שיקבלו התקף אסטמה רק בעונת המעבר, כך שלקבל התקף רק באביב יכול להחשב כמהלך רגיל לחלוטין.
    לגבי הטיפול באנרגיות. איני מכיר שיטת טיפול זו ואיני מודע לעבודות שהראו תגובה חיובית לטיפול שכזה. בזמן התקף הייתי מציע להתרכז בטיפולים שהוכחו כיעילים במיליונים רבים של ילדים.

ולבסוף, לשאלתך באם כל הטיפול הזה נחוץ.
    צאלה, איני יכול לטפל בילדך דרך האינטרנט. לא ריאיינתי אותך ראיון רפואי. לא בדקתי את ילדך ולבטח לא אתיימר לקבוע אבחנה ולהמליץ על טיפול על סמך שאלה באינטרנט. את וילדך ראויים להתייחסות רצינית יותר.
    הייתי מציע שתעלי את כל חששותיך בפני הרופא המטפל. אני משוכנע שבכך תגיעו ביחד לפיתרון הטוב ביותר עבור ילדך.
    שבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו