שיעול שלא נפסק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול שלא נפסק
    דידי
    30/03/2009

בני בן השלוש חולה במחלה וירלית עם נזלת וצרידות.
    אתמול עם הירידה מכסא האוכל בסוף ארחת הערב, הקדים קנה לושט והחל להשתעל (לאחר שסיים לאכול).
    הוא השתעל כמה שיעולים ומאז לא מפסיק להשתעל, כולל בלילה.
    השיעולים אינם כמו סטרידו וכשהשכבנו אותו בחצי שכיבה עם כרית הוא בקושי השתעל.
    כמובן, אני מיד הולכת איתו לרופאת הילדים, אבל היא לא מומחית בהפרעות נשימה...
    לכן רציתי לשאול- אם מה שהילד יכול היה לשאוף היה ליחה, רוק או גרגר של אורז, לאיזה טיפול אפורי אני יכולה לפנות אם הוא ממשיך להשתעל?האם העובדה שאינו מחרחר או משתנק אומרת שהוא יצא מכלל סכנה או שעצם השיעול הוא נורת אזהרה זהה למצב של שאיפת חפץ זר?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול שלא נפסק

הוספת תגובה

• שיעול בלתי פוסק

ד''ר ארנון אליצור
    30/03/2009

שלום דידי,

השיעול של ילדך יכול לבטא חלק מהמחלה הויראלית ממנה הוא סובל כעת או להיות ביטוי לאירוע שבו שאף גוף זר לקנה הנשימה. העובדה שכעת אינו משתנק אינה שוללת נוכחות גוף זר. בד"כ צילום חזה הוא מחויב בכל מקרה של חשד לשאיפת גוף זר ולעיתים יש צורך לעשות ברונכוסקופיה (הסתכלות עם עדשה אופטית בתוך דרכי הנשימה של הילד).
    אני בטוח שאם את לא שקטה לאחר שרופא ילדים ראה אותו ובדק אותו בדיקה גופנית לבטח לא תסתפקי בעצות דרך האינטרנט. את יכולה לשוב לרופא הילדים או לפנות לרופא ריאות להערכה נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו