מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעולים וחירחוריםשירי31/03/2009
שלום,
הבן שלי בן שנה וחודש סובל כבר 4 פעמים אחת לשבועיים שלושה משיעולים וחירחורים
הוא מקבל אנהלציה. ההתקף האחרון היה מאוד קשה והוא נזקק לסטרואידם.לא הצליח לנשום טוב.
היה לו מאוד קשה. הוא היה מסכן ואני מאוד נלחצתי.(אני בילדותי סבלתי והיו מאשפזים אותי בוהל חמצן -אני זוכרת את זה לכן זה מאוד מלחיץ אותי - בטראומה)
אמרו לי לפנות לרופא מומחה ריאות. אבל עד שיהיה לי תור עוד שבועיים רציתי לדעת איך אוכל להקל עליו? יש לו מלא ליחה (מוקוליט לא עוזרת) והוא כבר לא מקיא.
הוא משתעל מאוד - האנהלציה עוזרת ,אבל לא לגמרי.
1. איך אפשר להקל עליו.
2. יש מכשיר סלין של מלח -האם כדאי להשתמש בו -אני מםחדת שיהיה לו התקף יותר גרוע?
3. האם יש אזושהוא תרופה שאוכל להעזר בה? אפיול הומואופטתית
4. איזה אדים יועילו לו חמים או קרים?
לתשובתכם המהירה אודה,
אמא מודאגת מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לשיעול וליחה
ד''ר ארנון אליצור31/03/2009שלום טלי,
הטיפול תלוי בסיבה לשיעול של הילד. אם הוא עדיין מצפצף הרי שהטיפול מבוסס על אינהלציות של טרבולין או ונטולין וסטרואידים פומית (בטנזול). אדים חמים או קרים תרופות הומאופיות או אינהלציות של מלח- לכל אלה אין שום תימוכין כטיפול לאסתמה.
לליחה אין טיפול ספציפי מאד טוב בעיקר אם היא נובעת בשל זיהום ויראלי. לסירופים מכייחים אין כיום ממש מקום בטיפול. ככלל - רוב התרופות הניתנות לשיעול או ליחה אינן מאד יעילות ועשויות לגרום ליותר תופעות לואי מאשר לתועלת. עדיף לחכות בסבלנות (למרות שזה לעיתים קשה) עד שהמחלה הויראלית תחלוף.
אם הילד עדין חולה ואת לא שקטה תחזרי לרופא המטפל עד שתגיעי לביקורת רופא ריאות.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)