טיפול במכשיר מפיץ מלח - תיקון הודעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכשיר המפיץ אדי מלח

שירית
    19/01/2011

ראיתי פה את שטלתה של נחמה, יש לי בן בן 13 חודשים. - כבר חצי שנה שהוא גומר אנטיביוטיקה, עובר שבוע ושוב מקבל דלקת אוזניים.
    יש לו המון נוזלים באוזנים.
    האם מכירים מישהו שהמכשיר הזה עזר לו. - זה לא מכשיר אנהלציה אלא מכשיר שמפזר אדי מלח ואמור לייבש את הנוזלים. וכך למנוע אולי דלקות אוזניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במכשיר מפיץ מלח - תיקון הודעה
    נחמה
    31/03/2009

שלום רב,
    קראתי את ההודעה בענין חדרי המלח ובכל זאת יש לי שאלה בנוגע למשהו דומה - לא חדרי מלח אלא מכשיר המפיץ אדי מלח.
    ביתי בת 8 חודשים סובלת מזה כחצי שנה מהתקפי אסטמה בינוניים ומתמשכים,
    היא קבלה אינהלציות של ונטולין + בודיקורט, מטופלת במשאף בודיקורט באמצעות אירו צ'מבר כטיפול מונע, קיבלה במשך התקופה אנטיביוטיקה לא מעט פעמים וסירופ דנלון.
    בנוסף היא סובלת מנוזלים באוזניים שגורמים לה לדלקות חוזרות, לחור באוזן שנסתם ונפתח שוב
    והיא הופנתה לניתוח כפתורים באוזניים,
    שאלתי -
    ישנו ארגון פרטי המשאיל (בחינם) מכשירים לפיזור אדי מלח בשם סלין, אנשים רבים ספרו (בעיתון מפורסם) שהם השתמשו בזה ומאד עזר להם, המכשיר מומלץ לבעיות נשימה + בעיות של נוזלים באוזניים ואמור להוציא את הליחה החוצה, נאמר לנו שאמור להיות שיפור בצפצופים החל מהבוקר השני - בהסתיגות שתהליך יציאת הליחה עלול לגרום בתחילה להגברת השיעול, שאז צריך להנמיך את עוצמת המכשיר ולעסות עם שמן זית, ולאחר מספר ימים השיעול וגם הצפצופים אמורים להשתפר משמעותית.
    הילדה שלנו כרגע באמצע התקף עם צפצופים, שיעולים, ודלקת אוזניים, מקבלת איהלציות ומשאף - האם אנו עלולים להזיק לה אם נפעיל את המכשיר בחדרה בעוצמה נמוכה - ובמקביל נמשיך עם הטיפול התרופתי?

אודה לתשובתך
    נ. ירושלים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צפצופים ודלקות אוזניים חוזרות

ד''ר ארנון אליצור
    31/03/2009

שלום נחמה,

בהיעדר מחקרים מסודרים המוכיחים זאת, אני עדין לא" קונה" את חדרי המלח כאופציה טיפולית לאסתמה.
    מה שכן ברור הוא שבילדה בת 8 חודשים שנזקקה לכל כך הרבה טיפולים כפי שאת מתארת ובנוסף סובלת מנוזלים באוזניים יש חשיבות מרובה לפניה לרופא ריאות ליעוץ.
    לא כל מה " שמצפצף" זה אסתמה, ואני ממליץ שתפני לרופא ריאות ילדים לצורך הערכה מקיפה וקביעת טיפול מתאים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

נחמה
    01/04/2009

שלום,
    בהמשך לתשובה שקיבלתי ברצוני להדגיש שהשאלה היתה על מכשיר מפיץ מלח ולא על חדר מלח.
    בנוסף השאלה היא האם זה יכול הזיק לילדה?
    אם לא שווה לי לנסות בבחינת אם לא יועיל לא יזיק, השאלה אם אני מסכנת אותה בזה או לא.
    כמו כן אבחנת האסטמה היתה על סמך סיפור משפחתי עם הבת הבכורה שלי שסובלת מאסטמה ומקבלת סינגולייר, וכן אבא שלי ואחים ואחיות במשפחה שלי שסובלים מכך

אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינהלצית מלח

ד''ר ארנון אליצור
    01/04/2009

אני חושב שהגדרת את זה טוב- לא מועיל לא מזיק. אני אישית ללא ממליץ להורים לשבת 15 דקות עם מכשיר אינהלציה עם תינוק בן 8 חודשים רק כדי לא להזיק...
    אני עדין סבור למרות הסיפור המשפחתי, שתינוק בן 8 חודשים שנזקק לכל כך הרבה טיפולים כפי שתיארת זאת - אנטיביוטיקה, דנלון וכו' ש"מגיע" לו שיראה אותו רופא ריאות.

בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנורת מלח לבית

הילה
    21/01/2011

לא ייודעת לגבי מפזר מלח אבל לנו יש הצלחה יפה עם מנורת מלח טיפולית של חברת פי-מדיקל, היא סייעה מאוד בנושא הברונכיוליטיס של בתי

זה גוש מלח טבעי, קומפקטי אבל מרוכז מאוד שאני מציבה ליד המיטה של הילדה והוא מטהר את אוויר החדר מאלרגנים ומשחרר אדי מלח רפואיים שהילדה נושמת. זה משחרר ליחה טוב יותר והיא גם ישנה יותר טוב עם המנורת מלח הזו

אלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במכשיר מפיץ מלח - תיקון הודעה - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    21/01/2011

שלום נחמה,

מאחר ואני לא מכיר את המכשיר ולא יודע כיצד הוא פועל ומה בדיוק החומר שמשתחרר ומה ריכוזו אני לא יכול לחוות דעה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו