חרחורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרחורים
    רובין
    22/04/2009

בני בן 11 חודש, מאז חלה בהיותו בן שבעה חדשים ב- RSV ואושפז, מחרחר בלי סוף.
    מחלות חום היו מאז פעמיים בהם האחרון לפני כשבועיים, אז ביצע צילום חזה שהיה תקין.
    בבדיקה אצל רופא הילדים התשובה התמידית היא: חרחורים ממקור עליון, ולא קיבל כל תרופה.
    האם אכן זה הטיפול במצב? האם אתה ממליץ להפסיק אולי דברי חלב? האם אינהלציות יעזור?
    תודה מראש - שלומית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרחורים

הוספת תגובה

• חרחורים ממושכים

ד''ר ארנון אליצור
    22/04/2009

שלום שלומית,

אשפוז בשל RSV אכן עשוי לגרום לתחלואה בחודשים ואפילו בשנים שאח"כ כולל אסתמה.
    אני חושב שהעובדה שבתווך הוא עבר את חודשי החורף עם 2 מחלות חום ללא צפצופים וללא מצוקה נשימתית היא דוקא סימן מאד מעודד. אם אכן כל ה"רעשים" הנשימתיים נובעים ממקור עליון הרי שאינהלציות לא יעזרו. לעיתים, אם מדובר בנזלת שאינה חולפת במשך מספר שבועות יש מקום לנסות טיפול אנטיביוטי.
    לגבי מוצרי חלב - אני חושב שמרכיב תזונתי חשוב מעין כמוהו בילדים מושמץ שלא בצדק בעיקר ע"י הרפואה המשלימה. מחקרים רבים שנעשו בתחום מעולם לא הראו שחלב גורם לליחה, חרחורים או צפצופים, ולפיכך אני לא ממליץ להפסיק צריכת מוצרי חלב.

יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו