מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן 8 חולה אסתמהסופיה28/04/2009
שלום. מגיל שבועיים בני התחיל לנשום קשה. אושפזנו בבית חולים מיד וקיבלנו אינהלציות בסטרואידים. מאז התחילו הציפצופים , סטרידו , נשימה כבדה עם הרבה ליחה שלא יוצאת.
כל זמן שהגענו לרופא - נאמר לנו שתפקוד הריאות שלו תקין.
הגענו לרופא ריאות - הוא נתן לנו טיפול מונע ב FLIXOTIDE וגם וינטולין.
מגיל שבועיים עד היום (8 חודשים) לא היה יום שבני נשם טוב, כל הזמן הוא נושם קשה עם הרבה רעש
כיוון שלא היה נראה לי שטיפול עוזר הפסקתי להשתמש במשאף וכעבור כמה ימים
בני חטף התקף קשה שעדיין לא נגמר לגמרי. (לפני שהתחלת הטיפול במשאף לא היו התקפים)
האם זה אומר שהוא התמכר כבר לסטרואידים?
שאלתי -
1.אם זו אסטמה?
2. כמה זמן נשתמש בסטרואידים? מתישהו אפשר להפסיק?
3. האם סטרואידים לאורך כל כך הרבה זמן לא יזיעקו לילד כל כך קטן?
4. האם סטרואידים ממכרים ?
5. האם נכון שאומרים שבקיץ לפחות תיהי לו הקלה?
3. היתכן שעם כל זה - הריאות שלו תקינות?
4. אני רוצה לפנות לרפאוה משלימה - האם טיפול הומופטי עוזר ?
המון תודה
אמה המיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתמה לא מאוזנת
ד''ר ארנון אליצור29/04/2009שלום סופיה,
אכן נשמע שאת במצוקה ולא מצאת עדין פיתרון.
צפצופים בגיל הילדות מהווים שק מאד גדול שכולל הרבה מצבים שונים. כדי לפשט את הדברים אנו מכנים את כולם בשם הכולל "אסתמה" אך יחד עם זאת מבצעים בד"כ בירור כדי לוודא שלא מדובר בבעיה אחרת. בחלק מהילדים מנסים טיפול מונע עם סטרואידים במשאפים או עם סינגוליר. חלק מגיבים לכך יותר וחלק פחות. מי שהטיפול עוזר לו - אין בעיה שימשיך טיפול גם לאורך שנים. סטרואידים אלה מגיעים בעיקר לדרכי הנשימה ותופעות הלואי שלהם מינימליות. תרופות אלה אינן ממכרות. אם הפסקת טיפול והתסמינים (שיעול, צפצופים) חזרו, זה מפני שילדך זקוק לטיפול ולא כי התמכר אליו. חלק מהבירור שנעשה בד"כ לילדים מצפצפים כולל תבחיני עור לאלרגיה. בילדים שאינם אלרגיים ואין רקע משפחתי של אלרגיה - התקפי הצפצופים נובעים בעיקר ממחלות וירליות, ובילדים אלה אכן בקיץ יש בד"כ תקופה שקטה. לגבי טיפולים הומיאופטיים - אלה לא הוכיחו את עצמם עד כה בעבודות גדולות מבוקרות. אני לא "מאמין" גדול של הטיפולים ההומיאופטיים אך אני אומר להורים שהם יכולים לנסות כל עוד זה לא בא על חשבון הטיפול שהומלץ ע"י הרופא המטפל.
מאחר ובנך המשיך לסבול באופן יומיומי גם עם טיפול, וחווה לאחרונה התקף משמעותי - המלצתי לך - לחזור לרופא הריאות להערכה חוזרת.
חג שמח
ו... אל יאוש - רוב הילדים בגיל 3-4 שנים כבר לא מצפצפים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שיפור בנשימה
סופיה29/04/2009תודה על עזרתך.
יש לי עוד שאלה. הטיפול בסטרואידים עם משאף לא כל כך עוזר לו. נכון אין לו התקפים קשים אבל הנשימה שלו מואד קשה. הוא מתאמץ לנשום וזה נשמע כמו נחירות של אדם מבוגר .
כך בן שלי נשמע כל היום- נחירות קשות. ניסיתי flixotide ובודיקורט במשאף ואין לו שיפור. יש לי תור חוזר לרופא בעוד שבועיים. אבל בינתיים מה זה אומר שהטיפול לא נכון? או שכך זה צריך להיות? התינוק פשוט מסכן. אמרו לי אנשים שאסטמה שלו לא מטופלת נכון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנחירות ליליות
ד''ר ארנון אליצור30/04/2009הביטוי של אסתמה בלילה הוא שיעול או צפצופים. יכול להיות שהאסתמה שלו מאוזנת היטב אולם אם ילדך נוחר בלילה זה יכול להיות על רקע אדנואידים (פוליפים) מוגדלים ויש צורך לעשות בדיקה לילית במעבדת שינה על מנת לבדוק אפשרות של הפרעת נשימה חסימתית בשינה.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)