נשימות כבדות אצל ילד בו חצי שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשימות כבדות אצל ילד בו חצי שנה
    א
    03/06/2009

שלום,
    בני בן חצי שנה כיום. ההיסטוריה שלו עם נשימות החלה בגיל חודשיים, כשבאתי לרופאת ילדים ואמרתי לה שאני שומעת את הנשימות שלו והרבה פעמים תוך כדי הנקה זה נראה כאילו חסר לו אויר והוא מתנתק מהשד במהירות כדי לנשום- היא אמרה שזה שום דבר וזה נראה כמו צוואר קטן. (לא בדיוק הבנתי מה המשמעות של זה) ככה נמשך כל הזמן בלי החרפות וחיינו עם זה. לפני חודש הוא החל לנשום מאוד כבד כמו התנשפויות אחרי הליכה מאומצת ובמקביל שמתי לב שנוצר שקע באזור הריאות ורואים את הנשימות נכנסות פנימה, היתה השערה שמדובר בוירוס בקני הנשימה הוא קיבל אנטיביוטיקה "אזניל", כדורי בנזמול (סדרואידים) ואינאלציות 6 פעמים ביום עם בודיקורט, אחרי שבוע וחצי עם אינהלציה הנשימות פחתו, והפסקתי בהוראת רופא. לפני שבוע עוד פעם הוא לא נשם טוב, הלכתי לרופאה היא שלחה אותי למיון- היא חשבה שזה דלקת ראיות, כשכמה ימים לפני כן עשיתי צילום ריאות והכל היה בסדר, בתכל'ס במיון נתנו לו אינהלציה אחד אחרי השני בהפרשים של חצי שעה וכודר בנזמול (משהו כזה) ושיחררו אותנו הביתה להמשך טיפול אינהלציות- היום הנשימות פחות כבדות אך יש עוד ציפצופים ונשימות לא רגילות- מה עושים??????????????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נשימות כבדות

ד''ר ארנון אליצור
    03/06/2009

זה המקרה לפנות לרופא ריאות ילדים על מנת שיבצע בדיקה והערכה מקיפה של הילד וצילום החזה ויקבע צורך בהמשך הערכה וטיפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשימות של 55 לדקה

סנדרה אבקמובי
    02/09/2009

שלום יש לי ילדה בת 10 חודשים שמזה שבוע וחצי. נושמת נשימות מהירות של 55 לדקה. לקחתי אותה לברזילי והיא אושפזה למס ימים. אך הבעיה לא נפתרה . אשמח לשמוע חוות דעת נוספת.הרופאים אומרים שזה שום דבר. אכן כך? תודה סנדרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשימה מהירה

ד''ר ארנון אליצור
    02/09/2009

שלום סנדרה,

בגיל זה, נשימה מהירה מוגדרת כמעל 50 נשימות בדקה. זאת בתנאים בהם הילד רגוע, לא בוכה או באי שקט, והכי טוב- בעת שישן. כמובן שבכדי לאמר שהכל תקין יש צורך לבדוק את ילדתך ולעבור על הבירור שנעשה במסגרת האשפוז. אם את לא שקטה, אני מציע שתפני שוב לרופא המטפל או לרופא ריאות להערכה נוספת.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו