צינון ושיעול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צינון ושיעול
    מירב
    03/06/2009

שלום בני בן שלוש וחצי סבל מדלקת ריאות לפני כחצי שנה שעברה לאחר שבועיים (שבוע מוקסיפן ושבוע נוסף אוגמנטין). לפני דלקת הריאות הוא היה מאוד מנוזל ועם ליחה. בבדיקה הרופא שמע ריאות נקיות אך הליחה התפתחה לשיעול וחום ולאחר בדיקת דם הסתבר כי אכן התפתחה דלקת ריאות עם חדש לנוזל (שאיני זוכרת את שמו בריאה) שאוששה בצילום.
    השבוע בני מאוד מאוד מנוזל כולל נזלת בגרון הרופא המטפל בדק ושמע ריאות נקיות אך היום הוא החל גם להשתעל ואני מאוד חוששת ששוב המצב יוביל לדלקת ריאות. בני מקבל פליקסונז מזה שלושה שבועות כטיפול לפוליפים ובנוסף קיבל משלשום3 סיסי אריוס
    האם יש דרך למנוע את החמרת הצינון והשיעול לדלקת?
    אודה לכם מאוד על תשובה
    (אנו אמורים לטוס עוד כשבוע וחצי ואני חוששת במיוחד)
    בברכה ותודה,
    מירב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צינון ושיעול

הוספת תגובה

• התפתחות דלקת ריאה מצינון

ד``ר גיא שטויר
    03/06/2009

מירב שלום
    לגבי חששך שלבנך יש שוב דלקת ריאה. אין מנוס מבדיקה על ידי הרופא המטפל.
    לגבי דלקת הריאה שבנך עבר לפני כחצי שנה. אמנם קיימים מקרים חריגים אולם הסבירות היא, בנוכחות נוזל בריאות, שמדובר בדלקת ריאה על רקע זיהומי והדרך הטובה ביותר למנוע זאת היא על ידי מתן חיסוני הילדות המומלצים ובהם, החיסון לפניאומוקוק (PREVENAR) והחיסון לשפעת. האם בנך קיבל את החיסונים הנ"ל? ברצוני לציין שלמרות שארוע בודד של דלקת ריאה אינו מחייב בירור במידה ובנך יסבול מדלקת ריאה נוספת עליו לעבור בירור.
    לגבי דלקת ריאה משנית לנזלת. נראה שהרופא המטפל מתרשם שמדובר בנזלת אלרגית או בפוליפים על רקע אלרגי ואכן הטיפול שבנך קיבל עשוי למנוע דלקות ריאה משניות לכך. הייתי מציע לתת לרופא המטפל את הקרדיט ולבחון באם הטיפול שהרופא המטפל נתן אכן בולם את הנזלת.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו