שיעול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול
    אלינה
    10/07/2009

שלום
    ביתי בת שנה וחמישה חודשים
    לפני כשלושה חודשים החלה להשתעל ללא חום.בתחילה נאמר לנו שאם מדובר בשיעול שלא עולה על 10 ימים ניתן "להתעלם".
    לאחר תק' זו בערך החל לעלות חום והגענו למוקד רפואי.
    עשו צילום ריאות ונאמר ע"י רופא המוקד שיש לה דלקת ריאות ונתן מוקסיויט למשך 10 ימים 250mg
    החום ירד כעבור 3ימים אך השיעול לא נעלם.
    רופא המשפחה טען כי הצילום הראה רק דלקת נגיפית וטען כי מדובר באסטמת תינוקות
    החלנו במתן בודיקרט (ונטולין רק יומיים) ובמקביל כ-3 שבועות בסינגולר.
    (היתה הטבה אך נראה כי השיעול לא חלף עם הטיפול מאחר ונמשך גם במקביל
    בשלב כלשהוא הפסיקה להשתעל כחודש ימים אולם שוב חזרה להשתעל לפני כשבועיים.
    מדובר בשיעול הרבה פחות חזק וכן מופיע בעיקר ואולי רק בלילה סובב השעה 3 בבוקר (ממש כך...) ולעיתים עם הקימה משכיבה.
    איני יודעת מה עליי לעשות - נאמר לי להתחיל שוב בבודיקרט אך איני בטוחה אם אני רוצה להלעיט את ביתי בבודיקרט (אולי בהנחה ואין מדובר כלל באסטמה)
    האם יתכנו סיבות אחרות לשיעול מהסוג שאני מתארת עליו - כעת קצר ומתרחש בלילה ?
    האם ניתן לחשוב על אלרגיה כגורם ואם כן כיצד בודקים.
    לציין כי היתה נזלת בחורף (גם ירוקה) ולעיתים אני שומעת כמו חרחורים במהלך שינה אך א.א.ג בבדיקה ידנית רגילה טען כי אינו רואה שקדים או פוליפים מוגדלים וכך בעצם שללתי (אולי אני טועה) אבחנה אחרת שאולי מדובר ברגישות דרכי נשימה עליונות ולא תחתונות.
    הילדה תיכנס לגן בספטמבר בע"ה ואני ממש חוששת מהתגובה למגע עם ילדים ולהתקפים קשים אם אכן מדובר באסטמה
    מה דעתך?
    האם מוצרי חלב /סימילאק יכולים לעורר הבעיה
    אגב הילדה חסרת תיאבון - היא יכולה להישאר ללא אוכל ולא לדרוש!! וכן אינה ישנה רצוף בלילות מאז שנולדה אם זה יכול לעזור:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול

הוספת תגובה

• שיעול לילי, אסטמה, נזלת ועוד

ד``ר גיא שטויר
    10/07/2009

אלינה שלום
    שאלות רבות לך ונראה שרק בעטיין רצוי שתגיעי להערכה אצל רופא ולא תסתפקי בתשובה אינטרנטית. מאחר וחלק ניכר משאלותייך כרוכות בתחום שמומחה במחלות ריאה ודרכי נשימה מתעסק בהם ומאחר ומתן טיפול מניעתי בבודיקורט או בסינגולר לילדים מתחת לגיל 3 שנים מהווה התוויה להפנייה לרופא ריאות הייתי ממליץ לפנות להערכת רופא ריאות.
    שיעול שנמשך 3 חודשים אכן אינו אופייני לדלקת ריאה אלא לגירוי מתמשך של דרכי אוויר כדוגמת אסטמה, נזלת אלרגית ריפלוקס קיבתי -ווישתי, חשיפה לעישון או מגרים אחרים ועוד.
    חום ותסנינים בצילום החזה יכולים להתאים לדלקת ריאה אך לא רק לדלקת ריאה. האם ילדתך נראתה חולה? האם התנשמה? האם גנחה?
    במידה והתרשמת שהטיפול לאסטמה עזר לילדת מהווה הדבר חיזוק משמעותי להערכה שמדובר באסטמה. יש מספר סיבות לשיעול לילי. על מנת להעריך מה היא הסיבה יש לבצע תשאול שלך, בדיקה של הילדה ובחינת כלל תוצאות המעבדה עד כה. אם זאת, ולמרות שאסטמה יכולה להופיע בכל שעה ושעה משעות היום, בניגוד לסיבות אחרות לשיעול לילי, לאסטמה יש נטייה להופיע בן 2 ל4 בבוקר!
    בדיקה לאלרגיה כגורם נעשיית ברוב המקרים בגיל מאוחר יותר.
    נזלת, פוליפים, שקדים, נחירות עשויים לגרום לשיעול שכזה ובדיקה ידנית אינה שוללת קיומם.
    במידה ואין אלרגיה לחלב, מוצרי חלב /סימילאק אינם הסיבה לאסטמה
    בן הגילאים שנה לחמש התאבון של הילדים אינו אחיד ואכילה בכמויות קטנות לאורך פרקי זמן ארוכים אפשרית. דרוש מעקב גדילה, בדיקה גופנית ותשעול שנעשים במסגרת ההערכה הרגילה על ידי רופא ילדים.
    יש סיבות רבות ליקיצות לילה. רופא ריאות ורופא שינה יכולים לעזור עד מאוד לפתור בעייה זו.
    ולסיכום, גשי להערכה של רופא ריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול@@@ המשך!!

אלינה
    10/07/2009

היי
    תודה מראש על תשובותיך
    אני חייבת לציין כי פניתי לרופא ריאות שטען בתחילה כי מדובר ברגישות דרכי נשימה עליונות
    ולא אסטמה.
    פניתי אליו כעבור חודש פעם נוספת -אז השתכנע עוד יותר שאין מדובר באסטמה ולכן הפנה אותי לבירור א.א .ג ובהמשך מעבדת שינה ובד' אנדוסקופית אולם כפי שציינתי א.א.ג טען כי לא כדאי לבצע בדיקה זו בטענה כי לא נעימה וטען כי הכל בסדר ואחזור אליו באוקטובר! עם צילום סינוסים (הדבר היחיד שגם אותו לא ממש חייב לעשות)
    במייל ששלחתי לרופא הריאות בשאלה מה לעשות כעת כשהשיעול חוזר הוא ענה כי נראה לו שכן מדובר באסטמה כי עצם ההפסקה של הטיפול בעצם גרמה לשיעול לחזור וכי אמשיך לתת בודיקרט (הוא המליץ מתן בודיקרט למשך 6 שבועות ואני הפסקתי עם היעלמות השיעול).
    משום מה איני מסופקת מתשובות אלו כי נראה שכל שיעול מסתיים באבחנה של אסטמה ולכן אני פונה אליך בבקשה לתת לי קצה חוט האם יש בדיקה שלדעתך כדאי לעשותה על מנת שלא לתת טיפול לשווא?
    איזו בד' דם יכולה לעזור?
    האם אי מתן הטיפול עלול לגרום להחמרה לדעתך?
    חוזרת ואומרת כי השיעול קצר ומופיע בלילה ובבוקר עם השכיבה - ניתן לומר שהשיעול קל ואולי אמא אחרת הייתה מתעלמת ממנו אך איני רוצה להקל ראש..
    האם כל שיעול מתמשך לכשעצמו בעייתי ומחייב טיפול? האם אי מתן טיפול בזמן (ממש בתחילתו יכול לגרום להישנות ולכרוניות שלו ?)
    כיצד ניתן לדעת האם יש אלרגיה לחלב? האם שיעול לבדו לא יכול לענות כן או לא...
    אם עד לגיל זה לא היה שיעול ושתתה מן הסתם סימילאק רוב הזמן זה בהכרח אומר שלא מדובר באלרגיה לחלב/סימילאק
    בעלי מעשן כמובן לא בבית אלא במרפסת ונוהג לצחצח שיניים מיד לאחר העישון - האם זה יכול להיות הגורם ?
    האם בכל מקרה בודיקרט הוא הטיפול אם וכאשר מדובר באלרגיה/חשיפה לעישון/אסטמה ?
    אם נותנים בודיקרט האם מחייב הדבר לתת קורס שלם (שבועיים/חודש) ולא להפסיק עם השגת שיפור?
    מה בעצם ההשפעות של התרופה הזו - האם מונעת או מטפלת?
    אני חושבת ש-3 חודשים לא קיבלתי תשובה טובה יותר מזו שנתת פה על גבי המסך ולכן מעלה שאלותיי הנוספות.
    **אגב האם אכן יש שעות אופייניות לשיעול בין 2-4 או שמדובר בבדיחה:))??
    ו...נק' נוספת - הילדה בזמן עליית החום לא הראתה מצוקה נשימתי אלא החום גרם להגעה למוקד שם טענה הרופאה כי יש צפצופים ונתנה ונטולין
    האם צפצופים בריאות פעם ראשונה ומקווה שאחרונה גם מעידה על אסטמה.?
    ד"ר יקר - מה נראה לך סביר יותר מכל הסיפור הכולל שהעליתי.
    תודה רבה לך!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול, אסטמה, עישון ועוד שאלות רבות

ד``ר גיא שטויר
    13/07/2009

אלינה יקרה
    הייתי מציע שתחזרי לרופא הריאות שלך להערכה חוזרת
    אני משוכנע שידע לעזור לך היטב.
    אין שאלה משאלותייך שאין לה פיתרון קל יחסית או אחר.
    אכן אסטמה נוטה להופיע בן 2 ל4 בבוקר. מדובר בתופעה מוכרת מאוד משנית לשינויים בהפרשת הורמונים שמתרחשת בשעות אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו