התייעצות לגבי תינוקת בת ארבעה חודשי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות לגבי תינוקת בת ארבעה חודשי
    דריה
    15/07/2009

שלום,
    בעבר התייעצתי כאן לא מעט לגבי ביתי (בת החמש וחצי כיום) שהיא נוטה לאסתמה ודלקות ריאה חוזרות, כיום בסדר (עברה השנה שתי דלקות ריאה קשות עם ירידה בסטורציה וטיפול בדנלון אך ללא אישפוז).
    אחותה התינוקת משתעלת כבר כמעט שבוע. ביום ראשון רופאה אמרה שהריאות ודרכי הנשימה בסדר והמליצה על 2-3 אינהלציות ליום בשל השיעולים. בינתיים (יום רביעי) היא כבר שלושה ימים עם אינהלציות ויש החמרה מסוימת: השיעולים די מתרבים והופכים להיות פחות שטחיים, כאילו יותר "מלאים", יש לה יותר נזלת שפחות יוצאת ואני מרגישה חירחורים כשמחזיקה בגב (יכול להיות שרק מהנזלת).
    הילדה מקבלת כבר כשלושה שבועות אנטיביוטיקה למניעה "רספרים" עקב דלקת שתן (וכליות) שהיתה ומערכת מאספת כפולה.
    מחר יש תור לרופאת משפחה, אך רציתי לשאול:
    א. האם זה נשמע כדורש פניה לרופא ריאות? האם הרקע המשפחתי רלוונטי?
    ב. האם יש מה לעשות בינתיים (היא חיונית וחמודה אך מניסיון זה לא תמיד אומר)? האם לעשות פיזיותרפיה של טפיחות בגיל הזה? האם אדים קרים?
    ג. אם נצטרך אנטיביוטיקה, איך משלבים בין טיפול כזה למניעת דלקת שתן? שתי אנטיביוטיקות? זה נראה לי קצת מוגזם ומאוד מסכן לעמידות בגיל המאוד צעיר הזה!
    מתנצלת על האורך ומודה מראש על תשובתכם.
    נאוה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אסטמה, נזלת, שיעול, אנטיביוטיקה ו..

ד``ר גיא שטויר
    19/07/2009

נאווה שלום
    מחלת שיעול קצרה שנמשכת כשבוע בלבד בדרך כלל אינה מחייבת הפנייה לרופא ריאות (אנא ראי את האינדיקציות להפנייה במדור שאלות נפוצות). אין ספק שזכותך לבקש חוות דעת נוספת אולם
    אני בטוח שרופאת המשפחה תוכל למצוא את הסיבה למחלתה ולהמליץ על טיפול תואם.

ולגבי ההמלצות לטיפול, אותם ביקשת.
    מאחר ולא ניתן לקבוע אבחנה דרך כלי אינטרנטי זה, גם לא ניתן לקבוע טיפול!
    הרי במידה ומדובר באסטמה, פיזיוטרפיה, בדרך כלל, אינה מומלצת בעוד שלאבחנות אחרות יכולה להועיל מאוד. דומה שאלה זו לשאלתך בנוגע לאדים קרים. אדים קרים יעזרו לשיעול שנובע מנזלת אולם עשויים להחמיר שיעול שנובע מאסטמה. מאחר וככלל אינהלציה של מרחיבי סימפונות (האם זאת האינהלציה שביתך קיבלה?) ניתנות לאסטמה בלבד הייתי מציע להזהר מאוד עם שימוש בכלים כדוגמת פיזיוטרפיה או אדים קרים ולהתייעץ עם רופאת המשפחה בשאלה זו.

יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת: לגבי יציאה לארצות הברית

דריה
    20/07/2009

תודה רבה על תשובתך.
    שאלה נוספת, שאני מקווה שתוכלו לעזור לי בה:
    אנו אמורים ליסוע לארצות הברית לביקור משפחתי ולטיול בשבועות הקרובים.
    כששאלתי את רופאת הילדים אמרה כי בשל שפעת החזירים, לא היתה טסה עם תינוקת בת ארבעה חודשים.
    בהתחשב ברקע המשפחתי (בת חמש וחצי עם נטייה לדלקות ריאה, ובת ארבעה חודשים) האם נראה לכם להימנע מטיסה? האם יש דרך להגן על ילדה ועל תינוקת מהידבקות בטיסה? (מסכה? כיסוי כלשהוא לתינוקת? מתן טיפול תרופתי מונע?)
    אציין כי מאחר והנסיעה למטרת טיול, יהיה לנו חבל אך אפשרי לבטלה כדי לא לסכן את הילדות...
    שוב, בתודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפעת חזירים ואסטמה

ד``ר גיא שטויר
    21/07/2009

התשובה לשאלתך אינה יכולה להסתמך על ברכי הספרות או המדע מאחר ומדובר בסיכוי סטטיסטי קטן שאולי את תהיי מוכנה לקחת ואחר לא.
    גם השפעת "הרגילה" וגם שפעת חזירים מסוכנות, כמעט באופן זהה לילדים עם אסטמה.
    מאחר והסבירות לטוס במהלך חודשי החורף, בטיסה טרנסאטלנטית עם אדם שנושא "שפעת רגילה" או כל וירוס אחר ש"יהרוס" לכם את הטיול גדולה עשרות מונים מהסיכוי לטוס בחודשי הקיץ עם אדם שנושא שפעת חזירים הייתי מעריך שטיסה כעת בטוחה פי כמה מטיסה בחודשי החורף.
    האם היית נמנעת מטיסה בחודשי החורף מחשש שאולי מי מנוסעי המטוס נושא שפעת?
    אין זה מעשי לשים מסיכה לתינוקת בת 4 חודשים. לא מקובל לתת טיפול מניעתי לפני חשיפה שכזו.
    אין סוף ל"זהירות" שניתן לנקוט אולם באופן מעשי החיים בתוך בועה סטרילית אינם אפשריים למרבית האנשים. הדרך היעילה להתגונן ממחלות נפוצות וקשות היא להתחסן כנגד המחלות שיש להם חיסון יעיל מבעוד מועד.
    מאחר וניכר שאת חוששת ממחלת השפעת אני מעריך שדאגת להגן על התינוקת מהדבקות משפעת מבני ביתך, עוד כעוברית, על ידי מתן חיסון לשפעת לך בהריון ולכל שאר בני במשפחה. אני גם מעריך שחיסנת את שתי ילדותייך כנגד מחלה נפוצה פי כמה כדוגמת המחלה החודרנית של הפניאומוקוק על ידי מתן חיסון הPREVENAR.
    אני מאחל לך בחירה נכונה עבורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו