מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נחירות דלקת ריאותrona27/07/2009
בני בן החמש סובל מהזעת יתר בלילה ונחירות
לאחר בדיקה במעבדת שינה הובהר לי נתגלתה תסמונת דום נשימה חסימתי בדרגה קלה.
למרות שהצילום הראה על אינדואידים מוגדלים מעט הומלץ לי על ניתוח.
לאחרונה בני סבל מדלקת ריאות "פנומוניה לוברית וטופל באנטיביוטיקה בהזרקה לווריד.
כיום לאחר צילום נוסף הודגמה עכירות עדינה וציור ברונכיאלי מוגבר בבסיס מימין
הומלץ קורלציה פולמונולוגית.
א האם יש קשר בן דום הנשימה לבעיה בריאות?
ב. האם עליי לפנות לרופא מומחה לריאות???
מה מעידים המימצאים הנוכחיים???
מראש תודה
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דום נשימה חסימתי בשינה ודלקת ריאות
ד''ר ארנון אליצור28/07/2009שלום רונה,
ילדים הסובלים מדום נשימה חסימתי בשינה אכן נוטים יותר לסבול ממחלות נשימתיות כולל זיהומים של דרכי הנשימה העליונות והתחתונות אולם דלקת ריאות מתרחשת גם בילדים בריאים בד"כ.
אני נוהג להזמין כל ילד שעושה בדיקה אצלנו במעבדת השינה לפגישה במרפאה משום שקשה להמליץ על טיפול בלא לבדוק את הילד, בעיקר במקרים בהם הפרעת הנשימה היא קלה.
לגבי הממצא בצילום - מה שלא ציינת זה אם הממצא שנראה בצילום הוא באותו מקום בו היתה דלקת הריאות וכמה זמן חלף מאז הדלקת. לצילום החזה לוקח הרבה יותר זמן לחזור לנורמה בהשוואה לתסמינים של הילד (חום, שיעול וכו').
אני חושב שאכן כדאי לפנות לרופא ריאות להערכה גם של הצילום וגם של הפרעת הנשימה בשינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)