מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואיאיילת השחר11/08/2009
שלום,
שלום,
ביתי בת השלוש וחצי אובחנה כאסמתית כבר בגיל חצי שנה ומאז היא נוטלת משאף פלקסוטייד כטפול מונע לחיצה אחת פעמיים ביום משאף של 250 מקג. ובהתקפים אנחנו עושים לה אנהלציה של בודיקורט וונטולין זה קורה בערך פעם בחודש. בהתקפים חמורים יותר נוסף לכך נזלקורט לאף ובטנזול כדורים להמסה במים.
והשאלה שלי היא האם אחת מהתרופות הללו עלולה לגרום לשיעור יתר?
אני שואלת זאת מכיוון שהיא הייתה תינוקת ממש לא שעירה ובזמנו אפילו דאגנו מזה שהשער שלה צומח ממש לאט בעוד שלבנות גילה כבר יש שיער ארוך.
אני ובעלי שנינו לא שעירים.
כיום היא בת שלוש וחצי והשיער שלה הפך להיות שופע על הראש וכמה שזה ישמע מצחיק הוא לא מפסיק לגדול. המצח שלה מלא בשיער יש לה שער על הפנים ואפילו הבחני במס שערות על האף. בנוסףף הופיעו לה שיערות על הכתפיים בעורף ולאורך הגב.
איך קורה שמתינוקת חלקה היא הפכה לילדה שעירה?
האם יכול להיות קשר לתרופות שהיא נוטלת?
אם כן האם זה מצב הפיך?
האם לסינגולאייר גם יש תופעה של שיעור יתר?
הרבה שאלות מקווה שתענו על כולן בסבלנות אני ממש לחוצה מכך.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור יתר
ד''ר ארנון אליצור12/08/2009שלום איילת,
שיעור יתר עשוי להיות תוצאה של מגוון גורמים וביניהם תרופות שונות. חשוב תחליה שתפני לרופא המטפל שלך שיבדוק את בתך כיון שלא כל שיעור בילדים מוגדר כפתולוגי (לא תקין) ולעיתים זו תופעה שלא מצריכה בירור או טיפול. מבין התרופות כנגד אסתמה, טיפול ממושך בסטרואידים פומית עשוי לגרום לשיעור אם כי לא סביר שזה יקרה עם בטנזול. סינגוליר אינו גורם לשיעור יתר. ללא קשר לשיעור היתר, נשמע שבתך סולת מהתקפים תכופים ונזקקת לבטנול לעיתים קרובות. אני ממליץ שתפני לרופא ריאות להערכה ולשינוי בטיפול לפי הצורך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)