מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אדון רופא
רונן13/02/2012יש לך מחקר שמראה את הנזקים הבילתי הפיכים שנגרמים על ידי הטיפולים הקונבנציונלים/תרופות שאתם דוחפים על ימין ושמאל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים מקיא בתדירות יומיתמאיה31/08/2009
בני בן שנתים מוגדר כ FTT מגיל חצי שנה. שוקל 10.75 ק"ג. התפתחות תקינה לגמרה. מגיל 4 חודשים מקיא בקשת בעיקר אחרי תמ"ל, או אחרי מעדנים חלביים. טופל בזנטק מחשש ל GERD זנטק עזר לתקופות קצרות ואז ההקאות היו חוזרות שוב. בצילום כיבה הודגם רפלוקס קל עד בינוני, בגסטרוסקופיה הרפלוקס לא הודגם כלל, שתי הבדיקות הוגדרו כתקינות.
בנוסף, הילד סובל מקשיי נשימה בכל הצטננות (אני סובלת מאסטמה ואלרגית מאוד בעיקר לאבק)
העיניים קצת נפוחות, הוא גם נוהג לגרד אותם לעיתים קרובות
וכן מפעם לפעם יש גרד וסימנים אדומים בעור
לעיתים נזלת ללא הצטננות או התאטשות
ההצטננות האחרונה הפכה לשיעול שנמשך כבר חודש, מופיע בעיקר אחרי פעילות פיזית, סביב שעות השינה ובלילה. אחרי כמעת כל התקף שיעול מגיעה ההקאה בקשת.
שאלות:
האם הסימנטמים שציינתי עשויים לעלות חשש לאסטמה?
האם נתן להניח שהתקפי השיעול גרמים להקאת המרובות?
האם ניתן לקשור בין ההקאות / אסטמה / אלרגיה לבין FTT?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאה שיעול FTT ואלרגיה
ד``ר גיא שטויר31/08/2009מאיה שלום
התסמינים יכולים להופיע באסטמה. גם במחלות אחרות.
שיעול יכול לגרום להקאה אולם כאן נראה שההקאות חריגות בעוצמתן ולא מן הנמנע שמקור ההקאה בהחמרה של ריפלוקס קיבתי-וושתי קיים. גסטרוסקופיה וצילום קיבה תקינים אינם שוללים ריפלוקס.
ניתן לקשר בן הקאות, אסטמה, וFTT במספר דרכים.
אני ממליץ בחום על הערכה של רופא ריאות.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלות נוספות?
מאיה31/08/2009אתה יכול לפרט?
לקח לנו חצי שנה לסיים מערך של בדיקות גסטרו שבסופו של דבר ככל הנראה לא יספקו תשובות מלאות לבעיה.
אבל גם אשמח מאוד לשמוע השערות נוספות, כיוונים שלא חשבתי עליהם.
לא הייתי רוצה לבזבז עוד חצי שנה לסדרה של אבחונים לא יעילים.
כל זה בלי קשר להערכה של רופא ריאות שאותה אעשה בכל מקרה ותודה רבה על התשובה המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבות לFTT, שיעול לפרקים, והקאות
ד``ר גיא שטויר31/08/2009נירית שלום
לא יהיה זה הוגן כלפייך ולא סביר שאזרוק רשימת אבחנות מבדלות בלי לשמוע את הסיפור באופן בלתי אמצעי, לבדוק את הילדה ולעבור על כלל בדיקות המעבדה שכבר בוצעו. ברשימת האבחנות המבדלות קיימות אבחנות קלות שעשויות לגרום לשאננות שאינה במקומה כמו גם אבחנות קשות שעשויות לגרום לפחד מיותר.
הפורום הזה אינו תחליף לבדיקת רופא.
הרי לא תבקשי מטועם ינות להעריך טיב יין בלי לראות אותו או לשמוע את שמו. נכון?
זה פשוט בלתי אפשרי.
את יכולה לשלוח לי את הפרטים בemail. אשמח לעזור לך למצוא רופא ריאות באיזור מגורייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל email לשאלות נוספות
מאיה01/09/2009לקבל את האי מייל שלך. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדר מלח
חדר מלח09/09/2009אם עוד לא שמעתם
יש כלי עזר מאוד יעיל חדר מלח
על פי ניסיון הספלואוטרפיה מאוד יעילה לטיפול בכל מה שקשור בדרכי נשימה
מילדים קטנים ועד מבוגרים
ולקבל יעוץ ממטפל בחדר מלח
המון בהצלחה עודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדרי מלח עשויים להיות מסוכנים מאוד
ד``ר גיא שטויר09/09/2009בעקבות החמרה קשה של חלק מהילדים שפנו לטיפול בחדרי מלח בשל אסטמה יציבה נאמר לי על ידי מפעילי חדר מלח שעובדים באיזור השרון שמרבית חדרי המלח בארץ לא מבקרים באופן הדרוש את אחוז הלחות והחום ולכן לפרקים יהיו מסוכנים למטופלים. במידה והדבר נכון כל פרסום של חדרי מלח בלי ביסוס מדעי משמעותי הוא נושא חמור מאוד. כל המלצה להפסיק טיפול שיכול למנוע התקף קשה או לחשוף את המטופל לסיכון לקבל שפעת בזמן שמחלתו אינה מאוזנת הוא בלתי נסבל.
ברצוני להבהיר שבשלב זה אף לא אחד מחדרי המלח בארץ נמצא תחת ביקורת של משרד הבריאות או תחת ביקורת מחקרית משמעותית שמראה תועלת כתוצאה מטיפול שכזה.
על מנת שאוכל להמליץ או לאפשר פרסום באתר זה לחדרי מלח יש לאפשר מחקר מקדים לפי הסטנדרטים המדעיים המקובלים.
ולבסוף, להמליץ על טיפול בחדר מלח לילד שאינו משגשג ושסובל מרפלוקס קיבתי וושתי גובל באבסורד. על סמך מה בדיוק קבעת שילד שסובל מכלל התסמינים הנ"ל סובל מאסטמה או בכלל ממחלה ריאתית ראשונית?
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר גיא שטויר
ברוך בקר14/09/2009לד"ר גיא שטויר שלום,
קוראים לי ברוך בקר . אני מנהל רפואי של רשת חדרי המלח ומייסד שיטת הספאלאותרפיה בארץ.
שיטת חדרי המלח בארץ במקור הינה שיטה קונבנציונלית לכל דבר, המקובלת במזרח אירופה והמגובת על ידי מחקרים רבים, שנעשו במשך שנים רבות.
השיטת היא טבעית, אינה פולשנית.
הבעיה היחידה, שאנו נתקלים בה, שרוב הרופאים לא חושבים לנכון לשלב בין הטיפולים הקונבנציונלים לבין הטיפולים המשלימים מהסיבות הלא ברורות וטוענים מול כל מטופל, שאין מחקרים על שיטת הטיפול וכל זה מבלי לבדוק, האם אכן קיימים או לא קיימים מחקרים כאלה.
אשמח מאוד לתגובתך.
בברכת שנה טובה ומתוקה,
ברוך בקר,
טל. 052-4333232* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדרי מלח
ד''ר ארנון אליצור14/09/2009שלום מר בקר,
מה שאתה מצטט הם מחקר אחד או שניים, קטנים, לא מבוקרים, עם חולים עם מגוון תסמינים ריאתיים וללא הגדרה ברורה של אסתמה ואשר נעשו בחולים מבוגרים ובדקו השפעה קצרת טווח. מחקרים אשר התפרסמו בעיתונים שוליים ולפני 15 שנים. לא ברור לי כיצד אתה מכאן יכול להסיק איזה שהן מסקנות או גרוע מכך -להמליץ המלצות אופרטיביות לחולים. אילו התרופות הניתנות היום לאסתמה היו מבוססות על מחקרים כמו שאתה מצטט - הן לעולם לא היו מאושרות לשימוש.
לפיכך - המלצות לטיפולים כאלה תוך כדי המלצה להפסקת טיפול מונע באסתמה הן חסרות ביסוס, וגרוע מכך - מסוכנות לחולים.
אנו מבקשים לא להעלות המלצות כאלה לפורום.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדר מלח - העם אמר את דברו
עלמה14/09/2009גם על הרפואה הסינית וההומיאופתיה דיברו בחשש ובשלילה - כמו שאתה מדבר על חדר המלח. לרופאים הקונבנציונלים היתה תמיד התנגדות לטיפול "אלטרנטיבי" מעצם היותו חלופי למה שהם בעצם מציעים. אבל עם הזמן, כשראו בפועל איך זה עוזר לאנשים נפל האסימון וכל קופות החולים החלו משתפות פעולה, וכיום, רופאים מן השורה ממליצים על טיפולים אלטרנטיביים מתוך הבנה שיש דברים בגו. דרך אגב, הרבה רופאים ממליצים גם היום על הטיפול בחדר מלח (וחלקם אף מטופלים בעצמם).
חשוב להבהיר גם שהטיפול בחדר מלח אינו בא להחליף את הטיפול הקונבנציונלי - הוא בא לשלים אותו.
לידיעתך, בימים אלה מתקיימים מגעים עם קופ"ח לגבי שיתוף פעולה עם חדרי המלח.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדר מלח
ד''ר ארנון אליצור14/09/2009אני מאמין שלרפואה המשלימה, כשמה כן היא, יש תפקיד חשוב באספקטים מסוימים של טיפול בחולים. יחד עם זאת, גם מטפלים משלימים צריכים לדעת היכן הם יכולים לעזור, ומה הם צריכים להשאיר לרפואה הקונבנציונלית. חלק נכבד מהמטפלים ברפואה המשלימה אכן ממליצים לחולים להפסיק טיפול קונבנציונאלי ואני שמח שאת סבורה שזו טעות.
איני טוען שלא יכול להיות שבחלק מהמקרים שהיה בחדר מלח תעזור לחולה עם אסתמה. מה שאני טוען הוא שאני לא יודע אם זה יעזור או לא, ואין שום מחקרים שמוכיחים שזה עוזר.
האם זה מזיק? גם על כך אין לי תשובה חד משמעית, ואני לא חושב שגם לך. גם טיפולים הומיאופטיים אינם "תמימים" ויש בהם תכשירים כימיים שעשויים גם להזיק. אנו, רופאי בתי החולים רואים לעיתים את הנזקים שנגרמים לחולים מטיפולים אלה. לכן, אני חש שמחובתי ואחריותי כרופא, לתת למטופלים שלי המלצות לטיפול שיהיו יעילות ובטוחות ככל הניתן על פי מחקרים מבוססים.
כל אדם יכול בסופו של דבר להחליט לעצמו איזה המלצה הוא מאמץ.
שתהיה שנה של בריאות לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)