תבחין זיעה לא תקין וחשד לCF

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תבחין זיעה לא תקין וחשד לCF
    הילה
    07/09/2009

שלום רב,
    ביתי בת שנתיים ו4 חודשים. מגיל שנה סבלה מספר פעמים מהפרעות בנשימה אשר הצריכו אישפוז וטיפולי אנילהציה. מבה"ח שלחו אותנו למומחה ריאות וזה שלח אותנו לבדיקות רבות ובינהם תבחין זיעה. לאחר שקראנו באינטרנט מה אומרת הבדיקה נכנסתי ללחץ רב עד כדי חוסר תפקוד.

ב-2/8/09 נערכה הבדיקה ובשל חופש של בה"ח התעכבו התשובות. היום בעלי התקשר לשם והאחות מסרה לנו (לאחר שלחצנו עליה) שהמדדים גבוליים ונצטרך לעשות בדיקה חוזרת.
    אני בלחץ רב (יש לציין שאני בהריון ואני חוששת מאוד). אשמח לשמוע את חוות דעתך. מה זה אומר מדדים גבוליים?

רציתי לציין שבדיקות שעשיתי לפני ההריון נמצא כי איני נשאית של הגן והבנתי שכדי להיות חולה שתי ההורים צריכים להיות נשאים וגם אז זה לא בהכרח אז איך זה יכול להיות????

מקווה שתרגיע אותי כי אני לא מתפקדת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תבחין זיעה לא תקין

ד``ר גיא שטויר
    07/09/2009

קיימת שונות רבה בטווח התוצאות שאנו מקבלים ממטופלים בריאים. מסיבה זו ניתן לפעמים לקבל תוצאה גבולית אצל מטופלים בריאים.
    חשוב גם לציין שמאוד משנה היכן בוצעה הבדיקה. לא בכל המקומות ניתנים תוצאות באמינות מספקת. על מנת להשיג תוצאות שמהמנותם גבוהה יש לבצע עשרות רבות של בדיקות בשבוע.
    ולבסוף יש חשיבות לצורת ביצוע הבדיקה וערכים עצמם. הבדיקה הקלאסית והמלאה כוללת כימות ערכים של כלור, נתרן ומוליכות בשתי ידיים. בדיקת מוליכות בלבד אינה מספקת. האם נבדקו ריכוזי כלור? נתרן? מוליכות? האם בוצע בשתי ידיים?
    גם לערכים עצמם יש משמעות. לא דין ריכוז כלור 30-40 כדין ריכוז כלור 70-80.
    במידה ובדקו ריכוז נתרן. מאוד חשוב לדעת אם הנתרן יצא גבוה מהכלור או נמוך ממנו.
    ולבסוף ולא פחות חשוב, חשוב לזכור שאנו לא מטפלים במעבדה אלא במטופלים. הרבה יותר חשוב מאשר "כותרת הבעייה" זה לדעת אם בתך משגשגת ומרגישה בטוב. יש חולי ציסטיק פיברוזיס (CF) שמגלים את מחלתם בגיל חודש-חודשיים ויש חולי CF שמגלים את מחלתם בעשור הרביעי או החמישי לחיים. יש כאלו שסובלים מתסמינים רבים ויש כאלו שלא נזקקים לטיפול כלל.
    מחד לא הייתי רוצה שתרגישי שהעולם חרב מבדיקה שאמינותה לא ברורה לי עדיין כלל ועיקר ומאידך לא הייתי רוצה ש"תקפאי מפחד" ולא תעשי דבר. במידה ומדובר בCF ניתן וצריך לעזור בדרכים רבות.

אנא צרי קשר ב052-4249925

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה אחת

הילה
    07/09/2009

שלום רב,
    תודה רבה על תשובתך המפורטת אך עדיין לא נרגעתי. עשינו את הבדיקה בבה"ח כרמל (אני לא יודעת עד כמה הם מקצועיים בתחום) ולצערי בגלל חופשה נאלצנו לחכות יותר מחודש של מתח ועצבים. עכישו הם רוצים שנגיע לעוד בדיקה אך נאמר לנו שהתשובות יגיעו רק בסוף אוקטובר כי שוב יוצאים לחופש. מה אתה ממליץ לי לעשות (אני שוב מציינת כי אני בהריון והמתח הזה לא בריא לי בכלל, אני פשוט שבורה).
    כמו כן, האם אין חשובות לכך שאני אינה נשאית של המחלה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות טרום לידתיות לCF

ד``ר גיא שטויר
    07/09/2009

בחלק ניכר ממדינות העולם מקובל לבצע בדיקות סקירה לCF. בחלק מהstates בארצות הברית מבצעים בדיקה מייד לאחר הלידה ובכל חשד בדיקת סקירה שבודקת האם יש נשאות לאחד מאלף התקלות הנפוצות בCF (יש הרבה יותר...). עד כמה שידוע לי לא מתבצעת בדיקה שכזו בארץ וגם במרכזים גדולים בודקים רק 10-20 תקלות נפוצות.
    בנוסף, בארץ יודעים לזהות חלק ניכר מהפגמים הנפוצים באנשים ממוצא אשכנזי אולם עדיין לא מזהים טוב פגמים באנשים ממוצאים אחרים.
    מכך ברור, שבדיקה גנטית טרום לידתית תקינה אינה שוללת CF אלא מקטינה את הסיכון לכך, לעיתים באופן ניכר ולעיתים באופן קטן בלבד. הכל כתלות במוצא.
    עצתי היא לעשות כדברי האחות ולחזור על הבדיקה.
    מאחר ובבית חולים כרמל יש חולי CF אני מעריך שאיכות הבדיקה טובה.
    מאחר ואת בהריון יש שאלות חשובות נוספות שיש לפותרם. אחת מהם היא האם יש צורך בבדיקת העובר? אני משוכנע שיוכלו בבית חולים כרמל להתגמש ולעזור לך לקצר את ההליכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו