מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפים חוזרים של ברונכיטיס ושיעולשלי02/11/2009
שלום רב
ביתי בת שנה וחצי, מגיל חודשיים לערך, סובלת מנזלת כרונית. (צבעה ירוק צהוב)
אך גם, סובלת מגיל ארבעה חודשים מברונכיטיס. דרך קבע חוטפת לי 2 התקפים בחודש שכל התקף נמשך כמעט שבוע מטופלת באינהלציה. ואף אובחנה ע"י רופאת ריאות כסובלת מאסטמה של תינוקות. קיבלה גם משאף של בודיקורט ווינטולין, להתקפים הקשים שלא עוזר לנו בכלל. (בכל התקף עולה גם החום מעל 38 מעלות) וכמו כן, אני עושה לה אינהלציות בהתקפים איך שמתחילים החשוב רציתי לדעת האם הנזלת הקבועה היא שיכולה לגרום גם לברונכיטיס ואגב כבר הגיעה פעמיים גם לדלקת בריאה ימנית כתוצאה מכך. וגם כל התקף מלווה בשיעול כמו סטרידו
רציתי לדעת כיצד להקל על הילדה בהתקפים כיצד למנוע התקפים שלא תקבל יותר או לפחות פעם בכמה חודשים (נאמר לי שזה תורשתי ואני סובלת מאסטמה והגרוש שלי אבא של הילדה היה אסמטי)
ושאלת השאלות איך לייבש כבר את הנזלת הזאת שיש מגיל חודשיים אגב רופאת הילדים הקודמת שלה שלחה אותי לעשות לה צילום כי הילדה לא ישנה טוב בלילה נוחרת וישנה עם פה פתוח הצילום הראה שיש לה אינדואיד (שקד שלישי) מה זה אומר? האם יש צורך להוציא אותו? ורופאת הילדים הנוכחית שהיא רופאה מדהימה אורמת לי כל פעם שהילדה עם וירוס והוירוס תמיד תמיד שם ולא עובר נותנת אנטיביוטיקה קצת ליבוש הנזלת שגם לא מייבש ורופאת הילדים לא ויתרה לילדה על חיסון של שפעת
אודה לתשובות מהירות בבקשה כי כבר סיבסדנו יותר מדי את חברות המגבונים על הנזלת שלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי להוסיף גם
שלי02/11/2009הילדה כל הזמן בעת התקפים מחרחרת ומצפצפת מאוד לפעמים עומדים לידה ושומעים את הציפצופים והחירחורים ממה כל הבלאגן נובע ואיך למנוע ולעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסתמה ונזלת כרונית
ד''ר ארנון אליצור03/11/2009שלום שלי,
אכן נשמע שאתם סובלים מתקופה לא קלה.
אני מבין שכבר עברתם הערכה אצל רופאת ריאות וקיבלתם טיפול בבודיקורט אך לא הבנתי ממה שכתבת אם זה ניתן כטיפול מונע קבוע או רק לעת התקף. לפי התיאור שלך נשמע שילדתך זקוקה לטיפול קבוע בבודיקורט. אם אכן היא מקבלת טיפול קבוע ועדיין סובלת מהתקפים, יש צורך לוודא שהטיפול נלקח בצורה נכונה ולשקול שינוי או תוספת טיפולית. מעבר לכך - האדנואידים המוגדלים הגורמים לנחירות וקרוב לודאי לנזלת הכרונית עשויים ל"שחק" תפקיד מרכזי במה שיש לה. הייתי ממליץ על ביצוע בדיקה במעבדת שינה כדי לבדוק אם הם גורמים גם להפרעת נשימה בשינה - דבר שיוביל להחלטה להוציאם.
בראיה שלי, ילדה כמו שלך צריכה להיות במעקב קבוע ולא חד פעמי של רופא ריאות עד שהבעיה נפתרת או מוקלת באופן משמעותי. לעיתים קרובות ילדים צריכים מעקב, והערכה חוזרת על מנת לפתור את הבעיה ולא די בביקור יחדי אצל מומחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שלי03/11/2009הטיפול הניתן אינו קבוע רופאת הילדים שלה נגד סטרואידים וההמלצה לתת טיפול מאסיבי בעת התקף בעיקרון אנחנו גם אמורים לחזור לביקורת אצל רופאת הריאות בדנה
הרבה פעמים בלילות אני יושבת ליד הילדה או תמיד תוך כדי שינה אוזן אחת עליה וחצי עין פקוחה בגלל הנחירות והשינה בפה פתוח אני יודעת שזהו לא המצב הטבעי וכמו כן התחלתי לשים לה במיטה כלומר מעל הראש עם חיתול טטרה תמצית שמנים ארומטיים בריח מנטול שאמור להקל על הנשימה בלילה אבל ביינתיים ממש כלום.
שאלה נוספת מהו הסיכוי שאנדואיד כזה גדל והאם רופא אף אוזן גרון גם כן יכול לתת את הפיתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסתמה ודום נשימה בשינה
ד''ר ארנון אליצור03/11/2009שוב - לפי הסיפור שלך כנראה מגיע לילדתך טיפול מונע. לא ברור לי למה רופאת הילדים מתנגדת לטיפול פשוט, עם מינימום תופעות לואי בילדה עם התקפים כה תכופים. ללא טיפול מונע היא נמצאת בסיכון להתקף משמעותי כולל אישפוז, בפרט עם בוא החורף והוירוסים. אני מסייג זאת ב"כנראה" משום שלא ראיתי ובדקתי את הילדה.
האדנואידים גדלים בגילאים אלה ויכולים לגדול יותר.
חבל שאת מבלה לילות בהתבוננות בחרדה איך ילדתך נושמת, וימים בטיפולים תכופים באינהלציות. יש לכך בדיקות וטיפולים פשוטים והבעיות הללו יכולות להשתפר משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שלי03/11/2009תודה כרגע האינהלציה בהיכון קבוע וכך גם החומרים תמיד יש בבית בודיקורט טרבולין ומיים לכל מיקרה ויש לילדה כמות קבועה אותה היא מקבלת בעת התקף
הבעיה היא שהילדה שלי אמורה לעבור ניתוח דרכי דמעות יש חסימה מלאה בשתי העיניים ובגלל הנזלת וגם מעלה כל הזמן חום הרוב זה כל ערב כמעט 38 38.2 כמעט תמיד יסרבו לנתח אותה בתאריך החדש שנקבע עלי לייבש אותה מיידית ולא מצליחה בשום דרך יש נוסחת פלא לייבוש מיידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת אולי בנושא
שלי03/11/2009האם חום כל ערב 37.9-38.2 קשור גם לנזלת? כל ערב כבר תקופה ממש ארוכה הילדה עם חום רופאת הילדים יודעת מזה ואמרה שיש לילדה וירוס ובגלל הנזלת יהיה חום אבל כמה זמן יכול להימשך ככה? זה לא מצריך בדיקות מעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכה מסודרת
ד''ר ארנון אליצור04/11/2009שלום שלי,
מעבר לתשובות שכבר נתתי לך, קשה לענות לך תשובות הנוגעות למצבה כרגע של בתך מבלי לבדוק אותה בצורה יסודית. כל תשובה כזו לא תהיה רצינית.
לאור המצוקה שאתם עוברים אני מציע שתפנו להערכה מסודרת או שתשובו לרופאת הריאות שכבר מכירה אותה לצורך המשך הערכה וטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)