מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסטמה וחיסון שפעת החזיריםיערה11/11/2009
שלום רב,
בני בן 3 ו-5 חודשים סובל מאסטמה , מטופל בסינגולייר פעם ביום + פעמיים ביום משאף פליקסוטייד.
מאז החל בטיפול המונע לא מגיע למצב של מצוקה נשימתית אך משתעל מאוד ומטופל בונטולין משאף או אינהלציה. לאחרונה משתעל ממש הרבה.
אנו מבינים כי הוא נמצא בקבוצת סיכון לשפעת החזירים אולם אני חוששת מהחיסון עצמו ומנזקים עתידיים ומצד שני קיים הפחד מפני הדבקות במחלה
מה המלצתך הכנה לגבי החיסון?,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לשפעת החזירים
ד''ר ארנון אליצור11/11/2009שלום יערה,
כפי שכולנו יודעים החיסון הינו חיסון חדש שפותח רק לאחרונה בשל מגיפת שפעת החזירים. לפיכך אין עם החיסון המסוים הזה ניסיון של שנים כפי שיש עם חיסונים אחרים. יחד עם זאת, מרכיבי החיסון שכ"כ הרבה מרבים לדבר עליהם (החומר המשמר, והאדג'ובנט של החיסון) כחומרים שעשויים לגרום לנזק, נמצאים מזה שנים רבות בשימוש במדינות אירופה בחיסוני השפעת העונתית ולא גרמו לבעיות או סיבוכים. מנגד, אנו עדים למחלה שמתפשטת במהירות באוכלוסיה. אמנם לא צריך להיכנס לחרדה גם עם נדבקים בה, אך בכל זאת אנשים צעירים ובריאים ברחבי העולם וגם בישראל נפטרו ממנה. המחלה עלולה להיות קשה יותר בילדים ומבוגרים הנמצאים בקבוצות סיכון (אסתמה שייכת לקבוצת הסיכון). לפיכך אני ממליץ לכל החולים שלי להתחסן גם לשפעת עונתית וגם לשפעת החזירים (ואני יכול להגיד לך שגם אני באופן אישי התחסנתי).
מעבר לכך, לפי התיאור שלך האסתמה של בנך לא מאוזנת. ילדים עם אסתמה לא מאוזנת נמצאים במיוחד בסיכון להתקף קשה ואף לאישפוז במקרה של זיהום ויראלי, ולא רק של שפעת החזירים. על כן אני מציע שתפני לרופא ריאות לצורך הערכה מחדש של הטיפול לבנך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטמה לא מאוזנת
יערה12/11/2009ד"ר אליצור שלום,
תודה רבה על תשובתך המעמיקה לגבי חיסון שפעת החזירים,
מה כוונתך לאסטמה לא מאוזנת, האם הכוונה היא שלמרות הטיפול המונע בני משתעל לעיתים תכופות ונזקק לאינהלציה/ משאף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסתמה לא מאוזנת
ד''ר ארנון אליצור12/11/2009כן, ילד שהאסתמה שלו מאוזנת היטב לא צריך להיזדקק לאינהלציות אלא רק לעיתים רחוקות ואינו צריך לסבול משיעול על בסיס קבוע. כאשר אלה קיימים יש צורך להעריך מחדש את הטיפול שניתן והאם יש גורמים נוספים שתורמים לתסמינים ואשר אינם מטופלים (נזלת אלרגית, סינוסיטיס וכו')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)