מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בודיקורד וטרבולין-תופעות לוואישי19/11/2009
שלום
בני בן שנה וארבעה חודשים סובל ממקרים חוזרים של צפצופים וחרחורים, שיעול ונזלת. קיבל דלקת ריאות ביולי וכעת בפעם השנייה. הופננו למיון בשל קוצר נשימה שנמשך כשבוע ושם עשינו צילום ונמצאה "דלקת קלה" לדברי הרופאה שנתנה לו אזיתרומיצין . קוצר הנשימה המשיך כמעט שבוע נוסף וכעת בסיום הטיפול ניתן להבחין בהקלה.
אנו "משתמשים קבועים" של אנהלציות - בודיקורד וטרבולין ו"זכינו" גם להשתמש בטבליות בטנזול (כ-4 פעמים בעקבות קוצר נשימה להערכתי ב7 החודשים האחרונים). לפני כחודש התחלנו גם טיפול של שקית סינגולייר לקטנטנים בכל ערב.
רופאת המיון בשניידר הפנתה אותנו למרפאת ריאות ואמרה שיש לעבור לטיפול מונע של בודיקורד חצי אמפולה בבוקר וחצי אמפולה בערב באופן קבוע.
התחושה שאנו מחדירים לבננו הקטן תרופות כדרך קבע מבלי שנבין את ההשלכות והסיכונים קשות
רופאת המשפחה מדברת רק על סוג של חוסר שקט והיפראקטיביות.
שאלתי היא - לאיזה סכנות אנו באמת חושפים אותו כי אם נתייחס לכל הכתוב בעלון תחת "תופעוות לוואי" זה לא מעודד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי של סטרואידים בשיאוף
ד''ר ארנון אליצור23/11/2009שלום שי,
תופעות הלואי של סטרואידים בטיפול מונע (בין באינהלציה או עם משאף ואירוצ'מבר) הן מינימליות וכוללות עיכוב של 1 ס"מ בצמיחה לאחר שימוש קבוע במשך שנה, עם גדילה מואצת והשלמת הס"מ החסר עם המשך השימוש לשנה נוספת. מומלץ לשטוף את הפה לאחר השימוש כדי למנוע פטריה בפה. אי שקט הוא תוצאה של שימוש בטרבולין ובטנזול בעת התקף ולא של טיפול מונע בסטרואידים.
לגבי תופעות הלואי של אי שימוש בטיפול מונע - ובכן את זה חוויתם על בשרכם עד כה...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

