שיעולים וצפצופים בנשימה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעולים וצפצופים בנשימה
    יעל
    01/12/2009

שלום רב,
    בני בן 8 חודשים. החלו לו צפצופים בנשימה ושיעוליםלאחר שהיה חולה בוירוס מעיים לפני כחודשיים. בזמנו קיבלנו לעשות לו אינהלציות עם טרבולין בלבד והעניין הסתדר. לפני כשלושה שבועות הוא חלה שוב, בעוד וירוס (שהיה מאופיין בהקאות רבות), החל שוב להשתעל ולצפצףוהמצב עדיין לא תקין.
    התחלנו עם אינהלציות בשילוב טרבולין (0.5 מ"ל) ואירובנט (0.3 מ"ל).
    בשלב מסוים הרופא נתן תוספת של בטנזול (2 כדורים פעמיים ביום) + העלאת המינון של האירובנט ל- 0.5. האפקט היה אבל היה מאד קטן והורדנו את מינון הבטנזול לפעם ביום, שני כדורים וזה המצב בו אנחנו נמצאים כעת.
    בתוספת לכל הנ"ל הרופא רשם לנו גם אנטיביוטיקה (חושש שיש לילדון חיידק כלשהוא שמאט את ההחלמה של דרכי הנשימה וגרם גם לדלקת בעין).

ואחרי כל זאת, שאלתי -
    ביקשנו הפניה למומחה למחלות ריאה כבר לפני שבוע והרופא מתמהמה במתן ההפניה (אומר שנחכה עוד קצת ועוד קצת...).
    האם צריך להתעקש על כך?
    ואם כן, התורים למומחים אורכם כאורך הגלות, מהי רמת הדחיפות של מקרה כזה?
    עלי לציין כי תופעות הלוואי של הבטנזול שוחקות אותנו (ואת לילותינו) באופן ניכר.
    המון תודה,
    מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעולים וצפצופים בנשימה

הוספת תגובה

• הפניה לרופא מומחה

ד''ר ארנון אליצור
    01/12/2009

שלום מורן,

קשה לדעת רמה של דחיפות בלא לבדוק את הילד ולהתרשם ממנו. אני מניח שזה לא מאד דחוף כי במצב כזה הייתם מופנים לחדר מיון, אולם אם הוא ממשיך לצפצף זה ודאי לא יכול לחכות שבועות.

דעתי האישית היא שרופא ילדים יכול להעריך את יכולתו לטפל בחולה ומתי הוא צריך להפנות למומחה. יחד עם זאת, זכותם הבסיסית של הורים לבקש חוות דעת של מומחה, ואני לא חושב שרופא הילדים משיג תועלת כלשהיא בכך שהוא דוחה זאת. גם אם המומחה לא ישנה או יוסיף טיפול, ההורים ירגישו יותר רגועים לאחר חוות דעת נוספת.

בטנזול בד"כ ניתן ל- 3-5 ימים או לעיתים לעוד 2-3 ימים אך אני מקווה שבנכם לא נוטל זאת כעת באופן ממושך.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטנזול

יעל
    01/12/2009

היום הוא היום ה-9 (!) עם הבטנזול ואנחנו אמורים לתת אותו גם מחר לפחות.
    קצת מדאיגים אותי כרגע טווחי הימים שרשמת...
    מה הסיבה שהם צריכים להיות כאלה? מה החשש בטיפול ארוך בבטנזול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטנזול

יעל
    01/12/2009

היום הוא היום ה-9 (!) עם הבטנזול ואנחנו אמורים לתת אותו גם מחר לפחות.
    קצת מדאיגים אותי כרגע טווחי הימים שרשמת...
    מה הסיבה שהם צריכים להיות כאלה? מה החשש בטיפול ארוך בבטנזול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ממושך בבטנזול

ד''ר ארנון אליצור
    01/12/2009

בניגוד לטיפול במשאפים, לבטנזול פומי במתן ממושך יש תופעות לואי. ראשית הוא גורם לדיכוי יצור סטרואידים המיוצרים באופן תקין בגוף. לפיכך במתן של 10 ימים או יותר יש להפסיק את הבטנזול בצורה הדרגתית ולא בבת אחת. אין זה אומר שילדים עם אסתמה לא מטופלים לעיתים במשכי זמן כאלה בסטרואידים אולם אנו מעדיפים להימנע מכך, עד כמה שניתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו