כמה זמן נמשך התקף סטרידו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה זמן נמשך התקף סטרידו
    ד``ר גיא שטויר
    02/12/2009

בני בן 9 חודשים אינו במעון, אך חטף וירוס ויראלי כנראה להערכת הרופאה, זה התחיל בשילשולים ונמשך בליווי נזלת שקופה ושיעול שהתפתח ביום שני בערב לשיעול מבהיל וקושי בנשימה מה שנקרא סטרידו אובחן על ידי רופא פרטי, אני אסמטית לשעבר וסבלתי גם כן מסטרידו, נתתי לבדיקת מעבדה צואה ובקשר לסטרידו הוא קיבל 2 כדורים של אטנזול או בטנזול לפי משקל גופו, אני ממש לא בעד טיפול בסטרואידים אך נורא חוששת למצבו של בני יש לציין שהמערכות נמצאו תקינות אך אולי יש חשש שיתפתח משהו ריאתי אם לא מטפלים????
    מה ניתן לעשות חוץ מסטרואידים שיכול להקל ביעילות כמוהם או יותר???
    אני גרה בקצרין ולצערי מאוד מאוכזבת מהרופאים פה, מה גם שרופא הילדים נמצא רק פעמיים בשבוע ולרוב צריך אותו יותר.
    כמה זמן נמשך הסטרידו מרגע ההתקף???
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה זמן נמשך התקף סטרידו

הוספת תגובה

• סטרידור אסטמה ומה שבינהם

ד``ר גיא שטויר
    02/12/2009

אכן לעיתים קשה להבחין בן סטרידור ואסטמה.
    במידה ואכן סטרידור הנפוץ הוא סטרידור על רקע ויראלי. נדיר שמתפתח סיבוך אחר.
    אם מדובר בסטרידור על רקע ויראלי יכול השיעול הנבחני להמשך 3-5 ימים אולם בד"כ השיעול הקשה הוא רק ב1-2 ימים הראשונים. בשל כך, במידה והסטרידור קשה, או קוצר נשימה, או חוסר תגובה לאוויר קר והרגעה די במנה בודדת של בטנזול במינון של 1-2 כדורים לכל 2.5 ק"ג של משקל.
    10 ק"ג=4 כדורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו