מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח בדיקהמיכל13/12/2009
שמי מיכל אמא לאור בן ה שנה וחצי. לבני אור יש ASD והוא במעקב בבית החולים שניידר אחת לשנה. במקביל אור נמצא בביקורת אצל רופא ריאות עקב נשמת קלה. לאחר שרופא הריאות לא היה מרוצה מצילום החזה האחרון של אור(הוא רצה לשלול מחלה אינטסטיציאלית ולשלול ברוניקטזיות)הוא שלח את אור לסריקה טומוגרפית ממוחשבת של בית החזה והריאות. יש כמה דברים שמדאיגים אותנו בפענוח הבדיקה כמו: "נראית הגדלה של הלב. קיימת מלאות בסמיכות רקמתית של 59 יחידות במצר הקדמי העליון , ייתכן נגרמת ע"י תימוס. תהליך זה לוחץ על הלב ועל כלי הדם. נראה ריבוי ציור כלי דם עורקים וורידים בריאות". עוד: אין עדות לקונסולידציה ריאתית חריפה. לא רואים ריבוי נוזל פלאורלי או פריקרדיאלי. אין עדות לשינויים ברונכואקטטיים. לא רואים גושים חריגים באיזור האדרנלים.
התור לרופא הריאות רק בסוף החודש ובינתיים היינו מעוניניים לשמוע חוות דעת על הממצאים.
תודה
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח CT חזה
ד''ר ארנון אליצור13/12/2009שלום מיכל,
חלק מהממצאים ב - CT (לב מוגדל, ציור כלי דם מוגבר) יכול להעיד על דרגה מסוימת של אי ספיקת לב וזרימת דם מוגברת לריאות שיתכנו על רקע ASD. יחד עם זאת, CT מצלם תמונה ברגע מסוים ואינו בדיקת הבחירה לקבוע אי ספיקת לב. לשם כך יש אקו לב אותו אתם עורכים באופן שגרתי ואשר מהווה מדד אמיתי יותר לתפקוד הלב. בכדי שתהיה דרגה כזו של אי ספיקת לב אני סבור שבאקו לב כבר היו רואים זאת ומטפלים בכך. לכן זה לא נראה לי סביר, אולם לא נתתם שום פרטים על בדיקות האקו של בנכם ומתי נערכה הבדיקה האחרונה..
החלק של התימוס פחות ברור. תימוס מוגדל קיים באופן נורמלי במרבית הילדים אך זוהי ריקמה רכה שאינה לוחצת על כלי דם. לא ברור לי לכן למה הרדיולוג מתכוון והאם לחץ זה על כלי הדם במדיאסטינום הוא הגורם לציור הריאתי המוגבר ולהגדלת הלב. אקו לב ו - US מכוון לתימוס יכולים לשפוך קצת אור על הענין אך אני הייתי מנסה לקבל תשובה יותר ברורה מהרדיולוג אם ניתן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)