מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שעיול ונזלת כרוניאליסה14/12/2009
שלום, בתי בת שנה וחודשיים, מזה כבר 3 חודשים משתעלת באופן כרוני שיעול עם ליחה. השיעול מחמיר בשעות הבוקר בעיקר, כאשר במהלך היום משתעלת מדי פעם .באשר ללילות, לרוב לא משתעלת אלא אם כן מקוררת, אך ישנם לילות שנתקפת בשיעול שאורך כשעה. אוסיף כי היא גם עם נזלת שקופה כרונית. לאחרונה החלה להחנק במהלך הבכי ולפני 4 ימים הלה עם שיעול יבש ונזלת שקופה בכמויות. צילום חזה תקין, אין חירחורים, אין שקד שלישי, מגיבה לאינהלציות עם בודיקורט,אך עדיין ממשיכה להשתעל ולהיות מנוזלת. סינגולייר לא משפיע וגורם לשינוי בהתנהגות. נבדקו גם אלרגיות- אין לא לאבק ולא לחלב. רופא א.א.ג חושד בסינוסיטיס כעת. השאלה היא- מה יכול לגרום לנזלת שקופה ושיעול כרוני? כי גם אם אפתור את הסינוסים, זה שוב יגיע למצב זה כי הנזלת תמשך. מה עוד אפשר לעשות????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסיטיס
ד''ר ארנון אליצור14/12/2009שלום אליסה,
בד"כ שיעול ונזלת נגרמים ע"י מחלות ויראליות ועורכים שבוע-שבועיים.
לעיתים על גבי הזיהום הויראלי מתווסף סיבוך של זיהום חיידקי בסינוסים ואז הנזלת והשיעול הם ממושכים יותר. בילדים קטנים סינוסיטיס בד"כ אינה מלווה בחום או כאבי ראש כפי שקורה בילדים גדולים או במבוגרים. במקרה זה אכן יש צורך בטיפול אנטיביוטי ממושך של לפחות שבועיים. הטיפול האנטיביוטי בד"כ פותר גם את הנזלת וגם את השיעול.
אכן, יש לצפות שיהיו לביתך עוד אירועים של נזלת ושיעול אך הציפיה היא שבד"כ אלה יהיו זיהומים ויראליים שלא יסתבכו בסינוסיטיס ויחלפו מעצמם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקרא בבקשה
אליסה15/12/2009תודה, אתמול היינו אצל רופא א.א.ג והוא אכן אמר שהוא חושד שיש סינוסיטיס. רצה לעשות לה צילום סינוסים אך הרנטגנאי אמר שלא עושים צילום מתחת לגיל 3. נכון? בכל מקרה, נתן לה אגמנטין 35מל 400מג. לבליעה- 1.5מל פעמיים ביום ל10 ימים. זה בסדר לגיל שנה וחודשיים? אני דיי מתלבטת, האף שלה לא סתום, אומנם נוזלת לה נזלת שקוםה במהלך היום אך היא לא סתומה כך גם לא בלילה, מעבר לכך היא רצה ומשתוללת רגיל כאילו לא כואב לה כלום. חוץ מזה שלא ראיתי שום הפרשה מוגלתית ואין חום. עדיין הגיוני סינוסיטיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסינוסיטיס
ד''ר ארנון אליצור15/12/2009צילום לא מסייע הרבה לאבחנה של סינוסיטיס בשום גיל ובודאי לא בגיל צעיר. האבחנה מבוססת על פי התסמינים. שוב, אם קיימים נזלת ושיעול לתקופה ממושכת זה עשוי להיות עקב סינוסיטיס גם אם אין חום.כמובן שאני לא יכול לאמר לך שזו האבחנה במקרה שלכם מבלי לבדוק את הילדה.
אם מחליטים לטפל אנטיביוטית בסינוסיטיס הרי שאוגמנטין היא תרופה טובה. המינון, מבלי לדעת את משקלה של בתך, נשמע מעט נמוך ומשך הטיפול הוא בד"כ לפחות שבועיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

