מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ונטולין לתינוקת בת חודשייםסיגל23/12/2009
שלום , יש לי תינוקת בת חודשיים שנדבקה בשיעול מאחותה בת השנתיים וחצי, הינו אצל הרופאה והיא אמרה שיש ציפצוף בנשימה ונתנה לR9 (תרופה הומפתית בגלל הגיל) לאחר יום הינו אצלה שוב , כי השיעול נשמע יותר חזק , היא בדקה את התינוקת ואמרה שאין ציפצופים והריאות נקיות אבל בגלל שהשיעול חזק מומלץ לעשות לה אינהלציה עם ונטולין , שאלתי היא האם זה בסדר לתת לתינוקת בגיל כזה ונטולין והאם התרופה יכולה לעשות השלכות בעתיד?
השיעול נשמע עם לחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ונטולין ותרופות הומאופטיות לתינוק
ד''ר ארנון אליצור23/12/2009שלום סיגל,
ונטולין היא תרופה בטוחה שניתן לתת אותה בכל גיל לאחר שעברה עשרות ומאות מחקרים.
אם בתך אכן זקוקה לונטולין או לא אני לא יכול לענות. זה תלוי בבדיקה הגופנית והתרשמות הרופא.
לעומת זאת יש לי לשם שינוי שאלה בשבילך?
מה זה R9? הומאופתיה זה לא מים. יש בתכשיר הזה חומר כלשהוא. מהו? האם החומר הזה בטוח לילדים? יש על כך מחקרים? החומר הזה לא יגרום לבתך לנזק בעתיד?
אני בכוונה מעלה את כל השאלות הללו בשל התפישה השגויה שאם חומר מסוים נקרא "הומאופתי" זה אומר שהוא "טבעי" או בטוח לשימוש. בהומאופתיה הכוונה שריכוז החומר הפעיל הוא בעצם נמוך מאד אולם זה לא אומר שהוא נטול השפעה.
לגבי חומרים טבעיים - גם האנטיביוטיקה פניצילין היא טבעית ומופקת מפטריה, גם התרופה דיגוקסין הניתנת לחולי לב מופקת מצמחים. אני בספק אם מישהו היה ממהר לתת אותם לילד שלו כי הן "טבעיות".
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמיאופטיה מהמדף
ד``ר גיא שטויר23/12/2009מספר מילים על R9 ועל תכשירי מדף דומים. R9 הינו תבליל של מגוון חומרים רב מאוד חלקם בעלי השפעות סותרות. עד כמה שידוע לי הוא אינו מומלץ על ידי הימאופטים, רופאים או מישהו בכלל ולא נבדק מעולם לטיפול בשום מחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)