מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אינהלציה עשויה להזיק?אמא ל-223/12/2009
בני בן השנה סבל ממחלת חום מלווה שיעולים (לא תכופים מאוד). הרופאה אבחנה ברונכיט ואמרה שיש צורך דחוף לטפל על מנת שלא תתפתח דלקת ריאות.
אנו מטופלים באינהלציה של וינטולין+ בודיקורט -בוקר וערב, ווינטולין בלבד בצהרים.
לאחר האינהלציות עם הבודיקורט אני מרגישה שנשימתו של הילד הרבה יותר "מצפצפת" והוא משתעל יותר, ואפילו יש לי חשד שהטיפול מעלה לו חום (אתמול היה בסדר רוב היום ולאחר האינהלציה בלילה העלה חום לכמעט 40 מעלות)
האם אתה מכיר אפשרות כזו של רגישות לבודיקורט או משהו דומה?
(החל מאתמול מטופל גם באזיתרומיצין, כיוון שמצב הברונכיט לא משתפר, והקיא מוקסיפן)
תודה מראש על תשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתמה ודלקת ריאות
ד''ר ארנון אליצור23/12/2009שלום,
בואי נעשה מעט סדר בדברים:
1. ברונכיט שהיום מקובל לכנות אסתמה - אם היא לא מטופלת כראוי היא בהחלט יכולה להחמיר אך לא מתפתחת בד"כ לדלקת ריאות.
2. באם ההתקף לא משתפר עם אינהלציות בלבד - הטיפול המקובל הוא של סטרואידים (בטנזול, דנלון) ולא של אנטיביוטיקה.
3. התקפי אסתמה בתינוקות וילדים קטנים נגרמים בד"כ ע"י מחלות ויראליות. החום הוא חלק מהביטוי של המחלה הויראלית. הוא אינו קשור לבודיקורט.
4. אם ההתקף לא משתפר יש לחזור לרופאת הילדים להערכה חוזרת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והבהרה
אמא ל-223/12/20091. הגענו לרופאה בגלל הוירוס. היו שיעולים כל הזמן אבל רק מאז שנתנו אינהלציות התחלנו ממש לשמוע "צפצופים" . מה עוד שמיד לאחר האינהלציה הנשימה מצפצפת יותר והשיעולים מתגברים. ההרגשה שלי הוא שאינו מגיב טוב לבודיקורט. יכול להיות?באינהלציות הוינטולין בלבד אני לא רואה שינוי ממשי בנשימה - לא החמרה ולא הטבה.
2. לאור ההסבר שנתת: הרופאה אמרה בפירוש שהטיפול הוא על מנת שלא תתפתח דלקת ריאות - זו לא היתה הסקת מסקנות שלנו. מדבריך השתמע שכיוון הטיפול הנ"ל אינו נכון , וכן נתינת האנטיביוטיקה אינה נצרכת (זו רופאה שמקפידה מאוד לא לתת אנטיביוטיקה לחינם). הבנתי נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסתמה ודלקת ריאות
ד''ר ארנון אליצור23/12/2009ההסבר שאני נותן כאן הוא ברמה העקרונית. באופן עקרוני אסתמה בד"כ לא מתפתחת לדלקת ריאות אלא הדלקת האסתמתית מחמירה וגורמת לסתימת דרכי האויר עם פקקי ליחה. במצב זה צריך לטפל בסטרואידים ולא באנטיביוטיקה.
הסיבה שהיה לי חשוב להדגיש זאת היא שאני שומע את המשפט הזה לא פעם "רק שהאסתמה לא תתפתח לדלקת ריאות" וזו תפישה מוטעית.
אני לא יכול להתיחס באופן ספציפי לטיפול במקרה שלכם מבלי לבדוק את הילדה. הרופאה שלכם בודקת את הילדה ומחליטה החלטות בהתאם להתרשמותה וזה תמיד עדיף עח פני יעוץ דרך האינטרנט.
שוב, הבודיקורט לא גורם להחמרה בנשימה. כשאנו בודקים השפעה של אינהלציה היא נמדדת במספר פרמטרים. לעיתים העובדה ששומעים יותר צפצופים זו דוקא תגובה טובה מפני שאם דרכי הנשימה מאד חסומים ניתן לא לשמוע צפצופים כלל, ורק לאחר אינהלציה ופתיחת דרכי הנשימה מעט נשמעים הצפצופים. שוב, לפיכך חשובה הבדיקה וההתרשמות של הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)