מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסתמהאסנת30/12/2009
שלום לד"ר גיא,
בתי בת 6 כיום ומגיל חודשיים ועד היום סובלת מאסתמה. במשך כל השנים הללו הנני מבקרת באופן קבוע אחת לרבעון אצל רופא ריאות בקופ"ח. בתי היתה מטופלת באופן קבוע למשך 3 שנים עם בודיקורט בנבוצ'מבר בוקר וערב, ובשנה וחצי האחרונות מקבלת סינגולייר. במשך כל השנים האלו בתי חוטפת התקפים אחת לחודש-חודש וחצי בממוצע ומקבלת שילוב של כל התרופות : ונטולין, אפבונט, וכדורי בטנזול. גם השבוע היתה בהתקף קשה עם חרחורים וצפצופים בריאות ,וההפרש מהפעם הקודמת שחטפה התקף אפילו לא חלפו 3 שבועות ושוב חוזר חלילה. הנני אובדת עצות והייתי מעוניינת לדעת האם יש פתרון או מצב חלופי אחר למנוע את האסתמה שבה. התחלתי איתה לפני כשבוע וחצי טיפול של רפואה סינית באמצעות דיקור, צמחי מרפא, עיסוי וכולל שינוי תזונה (הפסקת מוצרי חלב). אין לי מושג עד כמה ואם בכלל זה יעזור. (לדברי המטפלת הרפואית, הבעיה היא אצלנו ההורים בסוג הדם +O ו- +A. רציתי לדעת האם יהיה עבורה טוב חדרי מלח. מיותר לציין כמה סטרואידים ותרופות הילדה מקבלת אשר כנראה יכולות לפגוע בעתיד. הנני ממש מיואשת ומנסה למצוא פתרונות למצב (ולא כמו שרובם אומרים אולי זה יעבור), אני רוצה לבחון את כל האפשרויות לגרום לה לחיים רגילים ללא משאפים.
אודה על תשובתך, מודה לך מראש
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה בשליטה גרועה
ד``ר גיא שטויר02/01/2010אסנת שלום
אבקש לא להתייחס ליועץ ספציפי בשאלות
את מתארת אסטמה בשליטה גרועה. קיימות סיבות רבות לכשל בשליטה על אסטמה ובהם חוסר טיפול בגורמי הסיכון (כדוגמת-אלרגיות, נזלת, נחירות או נשימת פה, חשיפה לעישון, רפלוקס קיבתי-וושתי...), פגם טכני במשאפים, טכניקה תת מספקת של נטילת הטיפול, טיפול לא הולם, טעות באבחנה,...
הייתי מציע לחזור לרופא הריואת המטפל להערכה חוזרת.
לגבי הטיפולים הנוספים שהזכרת, אני רופא קונבנציולי ולכן איני מכיר את כלל התחומים הנוספים שהזכרת. אם זאת מקריאת מאמרים אין ספור בנושא אלו ומניסיוני אומר ש:
1. שינוי של הכלכלה הוא נושא שבחלקו מטופל על ידי הרפואה הקונבנציונאלית (=הוכח במחקרים) וחלקו לא (=לא הוכח במחקרים משמעותיים). למעט במקרים של אלרגיה לחלב, הפסקת מוצרי חלב אינה גורמת להטבה במרבית המקרים. מאידך, להפסקתם יש מחיר כבד בדמות תחלואה מוגברת בגילים מאוחרים יותר.
2. דיקור סיני יכול לעזור לאסטמה מושריית על ידי נזלת
3. ידוע לי על מספר מאמרים בהם הייתה הצלחה לשיאצו. לא בגיל זה. לא ידוע לי על סוגים נוספים של עיסויים שעוזרים.
4. בשלב זה אני לא ממליץ על חדרי מלח. שהות בהם עלולה לפרקים להיות מסוכנת מאוד ועדיין לא ברור לי כיצד ניתן לנבא התקפים קשים שהושרו על ידי כניסה לחדר מלח.
5. סביר שלצמחי מרפא יהיו הרבה יותר תופעות לואי והרבה פחות השפעה בהשוואה ל"טיפולים קונבניציונאלים". כדוגמה אתן 2 ילדים הידועים לי שהגיעו עם פרכוס למיון בעקבות נטילת תכשיר "המיאופטי" לנזלת שהכיל את צמח הבלאדונה. יש לבטח דוגמאות נוספות רבות מאוד
6. לא נראה לי סביר להאשים את סוג הדם. עד שלא אראה ספרות משמעותית בנושא אני מתייחס לכך כאל עבודת אלילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)