מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצב מסובך!!!רחל31/12/2009
שלום רב, בני כמעט בן חצי שנה נולד ב8.7.09 ומאז גיל חודשיים החל שיעול בגוון נבחני שטופל באינהלציות של טרבולין ובודיקורט ללא הועיל, השיעול נמשך כחודש כשכל הזמן יש החמרה והרופאה אף הוסיפה סירופ דנלון וזה עזר למספר ימים ולאחר מכן הסיפור חזר על עצמו, שוב קיבל דנלון אך הפעם ללא הועיל (כל הזמן מטופל באינהלציות ללא הפסקה) ,לבסוף הופננו לרופאת ראות שנתנה משאפים של וונטולין ובודיקורט עם מתווך וגם אנטיביוטיקה אזניל (על אף שצילום הראות שעשיתי באותו היום היה תקין) ובאמת לראשונה מאז גיל חודשיים השיעול נעלם לחלוטין המשכנו טיפול מונע בבודיקורט והשקט נמשך לשלושה שבועות קצרים , ואז הסיפור החל מהתחלה ללא שום תגובה לשום טיפול , השבוע האחרון אחרי שהמצב הגיע לשיאו אישפזו אותו מכייון שהוא לא הגיב לאינהלציות שעשו לו במיון ונשימתו מהירה (כ68 נשימות לדקה) אבל הסטורציה תקינה 98%, במהלך האישפוז הוא קיבל אינהלציות עם חמצן וסטרואידים לא זוכרת את השם, אחרי שלושה ימים שוחרננו שוב עם אזניל ונקבע לו בדיקהל5.1 לברונכוסקופיה כי הפרופסור שטיפל בו במהלך האישפוז אמר שלא מסתדר לו שהסטורציה תקינה ועם זאת הוא בקושי נושם ,ברצוני להוסיף שבמהלך השבועיים האחרונים יש לו חום שמגיע עד 38.1 ויורד לבד ללא מתן אקמול, יותר מאני שואלת אני מבקשת את חוות דעתכם המקצועית על המצב של בני הקטן שיותר ממחצית חייו סובל מאוד (כרגע יש הטבה במצבו)
תודה מראש אמא של נועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול נבחני
ד''ר ארנון אליצור31/12/2009שלום רחל,
קשה לענות לשאלה כזו מבלי להתרשם מהילד, לעשות בדיקה גופנית, לעבור על צילומי החזה ועוד.
בנוסף, חשוב לדעת איך בנך עולה במשקל ומתפתח עם השיעול הממושך.
באופן כללי - שיעול נבחני מקורו בד"כ באיזור דרכי הנשימה העליונים ומיתרי הקול. העובדה שבנוכחות מצוקה נשימתית הסטורציה תקינה - גם עשויה לכוון יותר לבעיה באיזור זה ולא בדרכי האויר בתוך בית החזה (כפי שקורה באסתמה).
התיאור של שיעול נבחני ממושך שלא מאד מגיב לטיפול ובסה"כ, למרות עליות וירידות, מחמיר עד כדי אישפוז, מצריך בירור נוסף.
שוב, בהסתייגות של אי ידיעת הפרטים לעומק, נשמע שדרושה הסתכלות ישירה על דרכי האויר (ברונכוסקופיה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה שאלות
רחל02/01/2010במהלך האישפוז הבן שלי נחשד בשפעת חזירים (חום נשימה מואצת ושיעול) ובהתחלה שמו אותנו בחדר לבד, ונלקחה בדיקה, בשעה ארבע לפנות בוקר הועברנו לחדר אחר עם ילד נוסף בן 8 שגם נחשב כחשוד במחלה והיינו ביחד עד לשעה שלוש אחרי הצהריים כשהגיעו התוצאות שהבן שלי שלילי והילד השני חיובי (קיבל תמיפלו בערב ובבוקר) כמובן שמייד העבירו אותנו, אנחנו השתחררנו ביום שלישי ולמחרת הבן שלי החל להקיא ולשלשל (בן 2-6 הקאות ביום, וכ2-3 שלשולי ביום) והוא רוב הזמן ישן ער לחצי שעה עד שעה ונרדם שוב ,בלילה ישן רצןף כ9 שעות (גם קודם לכן ישן בלילה ככה) ,כמעט ואינו משתעל חום שעולה ויורד לבד הכי גבוה 37.9 , יכול להיות שאלה סימנים של השפעת ושהוא נדבק בכל זאת? בהתחלה חשבתי שהוא ישן רוב היום כי הוא מותש מהמחלה הארוכה שעבר אבל זה כבר נראה לי מוזר, (כשהוא ער הוא מצנהג בסדר רק נראה חלש מהרגיל) יש צורך לקחת לבדיקה שניה של השפעת? בבקשה אני כבר לא מבינה מה קורה......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקאות ושלשולים
ד''ר ארנון אליצור02/01/2010התסמינים שאת מתארת אינם קלאסיים לשפעת. למרבה הצער, מחלקות ילדים מהוות כר נוח להידבקות במגוון של וירוסים חוץ מוירוס השפעת, כך שיתכן שהוא נדבק בוירוס אחר.
בכל מקרה, כדאי להיות במעקב של הרופא המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות ברונכוסקפיה-הסבר
רחל06/01/2010שלום רב, אתמול נערכה הבדיקה והממצאים הם
נאזופרינקס: רקמה אדנוידלית קלה
אפיגלוטיס:מעט טובולרי
ארתנואידים:ללא בצקת,תנועה פרדוקסלית באינספיריום (הרדמה?)
לא נראית בצקת או דלקת בלרינקס
מיתרי הקול:סימטריים, נעים בחופשיות,ללא בצקות או נוזלים
קנה:תקין לכל אורכו
ריאה ימנית:סמפונות באנטומיה תקינה, רירית תקינה,ללא דלקת וללא פקק רירי
ריאה שמאלית:נראתה ברונכומלציה קלה של הסימפון הראשי משמאל, עם fish mouth,עם מעבר של הברונכוסקופ בקלות עד הפיצול הראשן בסימפון השמאלי ללא הפרשות וללא סימני דלקת
אני מבקשת הסבר על הבדיקה ואת חוות דעתך, הרופא שביצע את הבדיקה אמר כי המצב ישתפר לבד בגיל שנה לערך ושעד אז אין כל כך מה לעשות, תשובה מתסכלת מאוד בהתחשב במצב המורכב שתיארתי בהודעתי הראשונה( ככל הנראה המשאפים לא מועילים)
מה כן אפשר לעשות?
תודה מראש אמא של נועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות ברונכוסקופיה
ד''ר ארנון אליצור07/01/2010שלום רחל,
סך הכל אין ממצאים משמעותיים בתיאור של הברונכוסקופיה.
יש ברונכומלציה קלה - זאת אומרת איזור בסימפון השמאלי אשר בו הדופן נוטה להישאב מעט פנימה בעת הוצאת האויר מהריאה. זה גורם לכך שבמקום שהסימפון מוצר יתר על המידה בזמן הנשיפה. הדבר יכול לגרום למעט הצטברות של הפרשות באיזור בפרט בעת זיהומים ויראליים ולשיעול יותר ממושך. כשהילד גדל והסימפונות גדלים, בעיית פנוי ההפרשות נפתרת.
אינהלציות של ונטולין יכולות רק להחמיר מצב זה.
אולי זה מתסכל שאין טיפול של זבנג וגמרנו אך מצד שני את יכולה להיות רגועה שאין בעיה משמעותית שלא תיפתר עם הזמן.
שוב, אני מפרש לך את תוצאות הבדיקה, אבל בסופו של דבר הטיפול בילד תלוי בהתרשמות הרופא מהבדיקה, ההסטוריה של המחלה ועוד.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)