מניעת אסטמה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מניעת אסטמה?
    מרינה
    26/01/2010

אני אמא לבן 3. אני רוצה לשאל שאלה על מניעת היתפתחות של אסטמה. הנושא מדאיג אותי במיוחד כי לי יש אסטמה ואלרגיה וגם לאמא שלי (סבתא). הבן שלי נוטה להיות חולה, מצונן ותמיד בהמשך לכל צינון יש שיעול שלא נגמר. בחורף הזה הילד היה חולה 6-7 פעמים ברצף וכתוצאה מכך היה שיעול מתמשך כחודשיים כמעט בלי הפסקה. תמיד הוא מטופל בסירופים, לאחרונה הרופא משפחה התחיל לתת טיפול באנטיהיסמינים, והמליץ לתת אירוס כטיפול ממושך (מניעה). היה כפעמיים טיפול גם בונטולין בגלל ציפצופים ואינגלציות בבודיקורט.
    בבית יש ויכוח ביני לבין בעלי. אני רואה לנכון להשאיר את הילד החולה בבית ולא לתת לו ללכת לגן עד שנסיים את הטיפול עד הסוף , וזה מבחינתי עד שיש הקלה בשיעול או היעלמות השיעול, בכדי לא להוסיף וירוס חדש על שיעול הקיים (כידוע הילד בשנה הראשונה בגן נדבק כל שבועה במשהו חדש). בעלי לעומת זאת חושב שברגע שנעלם החום אין צורך להשאיר ילד בבית ויש להמשיך את הטיפול באינגלציות וסירופים אך לשלוח ילד בחזרה לגן.
    אני מבקשת חוות דעת מקצועית. האם אני צודקת בדרך פעולה שלי? אני יודעת שלילד יש גינטיקה לא טובה ויש נטיה לאלרגיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מניעת אסטמה?

הוספת תגובה

• מניעת אסתמה

ד''ר ארנון אליצור
    27/01/2010

שלום מרינה,

ראשית, אני חושב שלילד שלך "מגיעה" הערכה של רופא ריאות ושקילת טיפול מונע, על פי כמות הפעמים שהוא חולה והרקע המשפחתי. יתכן ובטיפול נכון ניתן יהיה למנוע או לקצר משמעותית את ההתקפים ובאותה הזדמנות ימנעו ויכוחים בינך לבין בעלך...
    סיבות להשאיר ילד בבית כוללות חום, כל מצב בו הילד סובל ממחלה מאד מדבקת (שלשולים, דלקת עיניים), צורך טיפולים תכופים (אינהלציות מרובות), או חוסר יכול להשתתף בפעילות בגן. אם הוא "רק" משתעל, אך אינו זקוק לטיפולים תכופים, והוא במצב רוח טוב ומשחק, אין סיבה שלא ילך לגן.
    עוד לא נמצאה הדרך למנוע התפתחות של אסתמה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו