מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסטמהיוליה27/01/2010
שלום
בתי בת שנתיים והיה לה וירוס RSV כשהייתה בת 5 חודשים ואושפזה בבית חולים בעקבות כך .
מאז הוירוס הילדה כל הזמן חוטפת התקפי סטרידו ובחודשיים הראשוניים טיפלנו בה בהינהלציות של בודיקורט וכשזה הפסיק לעזור עברנו לבטנוסול ולפעמים גם נאלצנו להשתמש באנטיביוטיקה ע"פ הוראתה של הרופאה . כשראינו כי ההתקפי סטרידו חוזרים ואין שום שיפור אלה רק החמרה עם הטיפול הקונבנציונלי חשבנו לעבור לרפואה משלימה ומאז 8 חודשים ועד היום אנחנו מטפלים בה רק בהומאופטיה ובינתיים כמעט ולא נותנים לה סטרואידים וגם קנינו לה אבן מלח וגם לוקחים אותה לחדר מלח פעמיים בשבוע אך עדיין לא ראינו שום שיפור במצבה אולי רק מבחינת ההתקפים שנהיו קלים יותר אך התדירות שלהם עדיין כל שבועיים.
המליצו לנו לעשות לה דיקור סיני או עיסויים שיכולים לעזור אך אני מפחדת להעמיס עליה יותר מידי ות'אמת כבר התיאשתי כי אני רואה ששום דבר באמת לא משפר את המצב . ההתקפים מתחילים אצלה מוירוס פשוט ואז היא מתחילה להשתעל מעט ולאחר כמה ימים מגיע ההתקף שנמשך 24 שעות ולאט לאט המצב משתפר והיא יוצאת מזה אך לאחר שבועיים חוזר על עצמו . אני מפחדת להשתמש בסטרואידים כי קראתי שיש הרבה תופעות לוואי כמו בעיות בהתפתחות ,היפרקטיביות וכד' וגם ראיתי עליה כשהתחלנו עם הטיפול בסטרואידים שבאיזשהו שלב גם זה מפסיק לעזור לה כי הגוף שלה כבר התרגל לתרופות אלו . רציתי לשאול האם אתם ממליצים על דיקור סיני או עיסויים ? והאם ההומאופטיה לא יכולה להזיק לה ? והאם כדאי לעשות לה חיסון נגד שפעת החזירים ושפעת רגילה ?
כי רופא הילדים שלנו ממליץ על החיסון והומאופט נגד חיסונים ואנחנו לא כל כך יודעים באיזו דרך לבחור ומה נכון הומאופטיה או רפואה קונבנציונלית ?
תודה מראש
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה
יוליה27/01/2010שכחתי לציין כי אין אסטמה לאף אחד לא מהצד שלי ולא מהצד של בעלי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטמה והימיאופטיה
ד``ר גיא שטויר27/01/2010יוליה שלום
אני רופא קונבנצינאלי ולכן לא אוכל לומר לך רבות על הרפואה המשלימה.
אם זאת מניסיוני וממאמרים רבים שפורסמו בנושא נראה שדיקור סיני יכול לעזור לנזלת, שיאצו (בגילאים מסוימים) יכול לעזור לאסטמה, צמחים יכולים לעזור אולם הרעילות שלהם קרוב לודאי גדולה פי כמה משל התרופות ה"קונבנצינאליות".
עד כמה שנראה לי כעת המיאופטיה (ריכוזים איפיטיסמאלים נמוכים של חומר) הוא הדבר הקרוב ביותר שאני מכיר לעבודת אלילים.
על מנת למנוע מתן מיותר של סטרואידים כטיפול מונע לתינוקת בגילה נקבעה לפני שנים אחדות התוויה שבמידה ודרוש טיפול מניעתי לילדים קטנים מגיל 3 שנים יש להפנותם לייעוץ רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)