נשמת.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשמת.
    מיכל
    10/03/2010

שלום רב
    בני בן ה שנה ותשעה חודשים מאז נולד מתנשם (נשימה דומיננטית שנשמעת מהאף)כמו כן נשימותיו מהירות וישנה תנועת נשימה דומיננטית בבטנו(הבטן מתרוממתלא בצורה רגילה).אנחנו במעקב אצל רופא ריאות ששלח אותנו למספר בדיקות שהאחרונה הייתה CT ריאות (ללא חומר ניגוד). התשובה הייתה תקינה. כמו כן הוא אינו רואה אצלו קושי בכניסה וביציאת אוויר.
    לילד יש ASD אך הקרדיולוגית שלו טוענת שהנשמת אינה קשורה לASD בגלל היותו קטן אך היא טוענת שאם במקביל לASD יש מחלה ריאתית קטנה זה יכול לגרום לנשמת.אבל לא מוצאים מחלה ריאתית.
    חשוב לי לציין שהילד פעיל ולא נראה כי הנשמת מפריעה לו.
    מה זה יכול להיות אני ממש חסרת אונים שהילד מתנשם ולא מוצאים ממה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשמת.

הוספת תגובה

• נשמת

ד''ר ארנון אליצור
    10/03/2010

שלום מיכל,

יכולות להיות מספר קבוצות של בעיות אשר יגרמו לנשמת כגון מחלות ריאה, מחלות לב, או בעיות בחילוף החומרים של הגוף. לפי תיאורך נשמע שבנך אכן עבר בירור נרחב וכי אין עדות לבעיה ריאתית. או לבבית.
    הייתי מוודא שאין לו בעיות בחילוף גזים (רווי חמצן בדם תקין, ובדיקות גזים בדם תקינות), מה שאני מניח שכבר נעשה. כמובן שלאופן בו הוא גדל ומתפתח יש חלק חשוב בהחלטה כיצד להמשיך את הבירור.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמת

מיכל
    10/03/2010

אכן מחלות ריאתיות נבדקו ואינן, כצו שציינתי לילד יש ASD אך הקרדיולוגית שלו טוענת כי אין הנשמת נובעת מה ASD . .בדיקות של חילוף חומרים בגוף / חילוף גזים לא נעשו לו. האם רופא הריאות שלו יכול להפנות אותי לבדיקות הללו?
    איך בעיות של חילוף חומרים בגוף יכולות לגרום לנשמת?
    תודה על ההיענות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמת

ד''ר ארנון אליצור
    11/03/2010

בדיקת גזים בדם, רצוי בדם עורקי, היא בדיקה פשוטה. היא משקפת את חילוף הגזים בגוף - יכולת החמצון ויכולת האוורור (היכולת לפנות פחמן דו חמצני) וכן נותנת תמונה של מאזן חומצה-בסיס בגוף. אם כל אלה תקינים הרי שלא סביר שקיימת בעיה בחילוף חומרים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמת

מיכל
    13/03/2010

איך בעיה בחילוף גזים בגוף יכולה לגרום לנשמת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמת

ד''ר ארנון אליצור
    14/03/2010

בדומה לכך שהגוף שלנו שומר על טמפרטורה קבועה בטווח די צר כך הוא גם שומר על רמת חומציות קבועה של הדם. בעיות שונות בחילוף החומרים בגוף עלולות להתבטא בשינוי ברמת החומציות בדם. אחד המנגונים לויסות רמת החומציות בדם היא נשמת ועל כן באם קיימת חמצת הגוף יגיב בנשמת כדי להחזיר את רמת החומציות לתקינה.
    בדומה, לכך, גם רמת הפחמן הדו חמצני בדם נשמרת ברמה יחסית קבועה, וחריגה ממנה תוביל לנשמת. לא סביר קיום בעיות כאלו בילד שגדל ומתפתח היטב ללא כל תסמינים אחרים, אולם לאור הבירור שהוא עבר, בדיקת גזים בדם היא יחסית פשוטה ואינפורמטיבית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמת

מיכל
    14/03/2010

קודם כל תודה על התשובות המהירות.
    בני אכן גדל ומתפתח היטב. ואני כבר ממש חסרת אונים לגבי הנשמת הזו.
    איך זה ייתכן שלא עולים על מקור הנשמת?
    חשוב לי לציין כי לא נראה שהנשמת מפריעה לילד , פשוט נשמעת נשימה כמו של אף סתום וקיימת התרוממות של הבטן והנשימה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמת

ד''ר ארנון אליצור
    15/03/2010

רופא אאג ראה אותו? האם הוא נוחר בלילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמת

מיכל
    16/03/2010

כן, רופא אף אוזן גרון ראה אותו שלח אותנו לבדיקה של שקד שלישי והתשובה היתה שלילית.
    הוא אינו נוחר בלילה אבל נשמעות נשימות דומיננטיות מהאף אבל לא נחירות(כאילו האף סתום).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו