מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעול מתמשך.....שולי14/03/2010
שלום,
בתי בת ה - 8.5 חודשים משתעלת שיעול ליחתי קרוב לחודשיים וחצי.....
התחלנו טיפול עם ונטולין ומי מלח...ללא כל שיפור.......לאחר מכן הוספנו לאינלהציה בודיקורט 3 פעמים ביום וגם ללא כל שיפור... לאחר חודש ימים עברנו למשאף אשר כלל ונטולין ובודיקורט....ללא שום שיפור.....עשינו צילום ריאות לפני חודש והיה תקין...לא כ"כ מסתדר לי שצילום ריאות תקין כאשר הילדה משתעלת ללא הפסקה ובנוסף התקפים בלילות.
לפני שבוע הייתי אצל מומחה ריאות שבדק את הילדה, הרופא טוען שהחירחור הוא לא מהריאות אלא למעלה יותר.....והמליץ המשך טיפול בבודיקורט כטיפול מונע, לחיצה אחת בבוקר ואחת בערב.
השאלה שלי היא כזאת....האם לא מסוכן להעמיס לתינוקת כ"כ הרבה סטרואידים? מהם תופעות הלוואי של הסטרואידים? ולא כ"כ מובן לי למה יש צורך להמשיך עם אותה התרופה שמלכתחילה לא הועילה?!
אודה לך על תשובתך...ואשמח אם תוכל להמליץ על טיפול או תרופה אחרת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול ליחתי
ד''ר ארנון אליצור14/03/2010סטרואידים בשיאוף הם תרופה בטוחה מאד. בילדים שקיבלו אותם במשך שנה ברציפות היתה גדילה של 1 ס"מ פחות. אותם ילדים שהמשיכו בטיפול בתרופה שנה נוספת, השלימו חזרה את ה - ס"מ החסר. מעבר לכך אין כנמעט שום תופעות לואי. יש להקפיד לשטוף את הפה לאחר שימוש כדי למנוע פטרת בלשון.
בילדים אשר סובלים משיעול מלווה בנזלת או ליחה באופן ממושך אני לעיתים ממילץ על טיפול אנטיביוטי גם בנוכחות צילום חזה תקין.
המשך הטיפול בבודיקורט נעשה לפי שיקול דעת של רופא אשר בדק את ילדך וראה את התיק הרפואי שלו, מה שלא ניתן לעשות דרך האינטרנט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

