קצת הבהרה בנושא של אינהלציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קצת הבהרה בנושא של אינהלציה
    קרן
    14/03/2010

היי,
    משהו לא ברור לי..
    התינוק שלי (חצי שנה) לא אובחן כסובל מאסתמה..אבל כל הזמן יש לו חירחורים, קשיי נשימה..הנשימה לא חלקה. אז כל הזמן נתנו לי לעשות לו אינהלציות של מי מלח עם ונטולין.
    והפעם הרופאה נתנה לי כטיפול מונע בודיקורט עם מי מלח, ללא ונטולין.
    לא ברור לי למה בלי ונטולין. אז ששאלתי אותה היא אמרה שזה כטיפול מונע, לא בהתקף..
    אז עכשיו התבלבלתי..מתי אדע לעשות לבני אינהלצי רק עם מים וונטולין, ומתי אדע לעשות לו רק עם בודיקורט..
    כי המון פעמים אני לבד עושה אינהלציה, בלי לרוץ לרופא כל פעם..
    בעצם מה ההבדל בין ונטולין לבודיקורט??
    ולמה הרופאה נתנה לי ללא הונטולין?
    תודה!! קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אינהלציות

ד''ר ארנון אליצור
    14/03/2010

שלום קרן,
    ראשית, ונטולין ובודיקורט הן תרופות לאסתמה או צפצופים ולא יפתרו כל שיעול או חרחורים אם קיימות סיבות אחרות.
    ונטולין הוא מרחיב סימפונות ונועד לטיפול בהתקף חריף ובודיקורט הוא תרופה סטרואידלית המיועדת לטיפול מונע קבוע.
    מעבר לכך, מה היו הסיבות לרופאה שלך לתת את הטיפול שנתנה אין ביכולתי לדעת. אני חושב שבילד קטן הסובל תכופות מתסמינים נשימתיים מסיבה לא ידועה ואשר טיפול עד כה ע"י רופא הילדים לא הצליח לפתור, מומלץ לפנות לרופא ריאות על מנת לבצע הערכה מעמיקה יותר.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו