מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בודיקורט כטיפול מונעקרן15/03/2010
היי, משהו לא ברור לי. כל הזמן נאמר שטיפול בונטולין בלבד יעיל להתקף עצמו, אך הונטולין בעצם לא מטפל במחלה עצמה, ושאת זה עושה הבודיקורט..
אז למה בכלל נאמר שאם יש התקף אז לטפל בונטולין בלבד? כי אם הרי נטפל רק בונטולין אז המחלה, זאת שגורמת להתקפים עדיין נשארת לא??? אז מה יעזור הונטולין חוץ מלאותו רגע?
האם יש מקרים שמספיק לתת ונטולין, מבלי שאח"כ נצטרך לתת בודיקורט?
אם למשל הילד שלי יש לו קוצר נשימה ואני נותנת לו ונטולין ונגיד זה לא חוזר..
האם זה אומר שאין לו בבסיס דלקת שגרמה להופעת התסמינים של ההתקף?
תודה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בודיקורט כטיפול באסטמה
ד``ר גיא שטויר16/03/2010קרן שלום
אסטמה היא לרוב מחלה שנגרמת מטריגר, מגירוי חיצוני.
ההחלטה אם לתת בהתקף וונטולין בלבד או וונטולין ביחד עם בודיקורט תלויה אם כך בחומרת האסטמה ובמשך הגירוי.
במידה ומשך הגירוי קצר מאוד. לדוגמא, מאמץ גופני כדוגמת ריצה או חשיפה מקרית לחתול שעבר ברחוב אזי הטיפול בוונטולין +תגובת הגוף בדרך כלל מספיקים. אני מזכיר שלגוף מנגנונים משלו (ובהם הפרשה עצמית של סטרואידים) להפסקת התקף.
אם זאת, במידה ומשך הגירוי ארוך, כדוגמת נזלת או מחלה ויראלית הטיפול בוונטולין בלבד לרוב אינו מספק.
בילדים הרוב המוחלט של ההתקפים נגרם ממחלות ויראליות. בנוסף לכך, לא כל הילדים מגיבים באופן חיובי לוונטולין. לכן, בילדים, ברוב המקרים אנו זקוקים לבודיקורט כתוספת. נדיר למצוא ילד קטן עם התקפים שנמשכים מספר שעות ספורות בלבד.
במבוגרים, לעיתים, ההתקף נגרם מגירוי אלרגני קצר השפעה. זאת אחת הסיבות שחלק ניכר מהמבוגרים בהם אני מטפל זקוקים לוונטולין בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על תשובתך, דר' גיא שטויר.
קרן16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)