בודיקורט כטיפול מונע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בודיקורט כטיפול מונע
    קרן
    15/03/2010

היי, משהו לא ברור לי. כל הזמן נאמר שטיפול בונטולין בלבד יעיל להתקף עצמו, אך הונטולין בעצם לא מטפל במחלה עצמה, ושאת זה עושה הבודיקורט..
    אז למה בכלל נאמר שאם יש התקף אז לטפל בונטולין בלבד? כי אם הרי נטפל רק בונטולין אז המחלה, זאת שגורמת להתקפים עדיין נשארת לא??? אז מה יעזור הונטולין חוץ מלאותו רגע?
    האם יש מקרים שמספיק לתת ונטולין, מבלי שאח"כ נצטרך לתת בודיקורט?
    אם למשל הילד שלי יש לו קוצר נשימה ואני נותנת לו ונטולין ונגיד זה לא חוזר..
    האם זה אומר שאין לו בבסיס דלקת שגרמה להופעת התסמינים של ההתקף?
    תודה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בודיקורט כטיפול מונע

הוספת תגובה

• בודיקורט כטיפול באסטמה

ד``ר גיא שטויר
    16/03/2010

קרן שלום
    אסטמה היא לרוב מחלה שנגרמת מטריגר, מגירוי חיצוני.
    ההחלטה אם לתת בהתקף וונטולין בלבד או וונטולין ביחד עם בודיקורט תלויה אם כך בחומרת האסטמה ובמשך הגירוי.
    במידה ומשך הגירוי קצר מאוד. לדוגמא, מאמץ גופני כדוגמת ריצה או חשיפה מקרית לחתול שעבר ברחוב אזי הטיפול בוונטולין +תגובת הגוף בדרך כלל מספיקים. אני מזכיר שלגוף מנגנונים משלו (ובהם הפרשה עצמית של סטרואידים) להפסקת התקף.
    אם זאת, במידה ומשך הגירוי ארוך, כדוגמת נזלת או מחלה ויראלית הטיפול בוונטולין בלבד לרוב אינו מספק.
    בילדים הרוב המוחלט של ההתקפים נגרם ממחלות ויראליות. בנוסף לכך, לא כל הילדים מגיבים באופן חיובי לוונטולין. לכן, בילדים, ברוב המקרים אנו זקוקים לבודיקורט כתוספת. נדיר למצוא ילד קטן עם התקפים שנמשכים מספר שעות ספורות בלבד.
    במבוגרים, לעיתים, ההתקף נגרם מגירוי אלרגני קצר השפעה. זאת אחת הסיבות שחלק ניכר מהמבוגרים בהם אני מטפל זקוקים לוונטולין בלבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על תשובתך, דר' גיא שטויר.

קרן
    16/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו