בת 4 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 4 חודשים
    שרון
    08/04/2010

שלום,
    בגיל 3 שבועות ביתי אושפזה בגין חום גבוה, לאחר תהליך בירור התברר כויראלי (שפעת חזירים). בגיל חודש וחצי אושפזה עם RSV.
    היא מצוננת בערך מאז שנולדה (כשיצאה מהבטן שאלתי למה היא לא בוכה אז המנתח (קיסרי) אמר שהיא מתעטשת :-) ), טיפלנו במי מלח ואנהלציות מי מלח. מזה כשבועיים משתעלת שיעול ליחתי והתחילה גם לצפצף. מיום חמישי לפני שבוע אנו מטפלים בטרמבולין (0.5) וביום שלישי האחרון הוסיפו גם 1 CC בודיקורט.
    החלפתי לה את המטרנה לצמחי..(יודעת שההשפעה מוטלת בספק אבל אנחנו קצת מיואשים).
    אני מבינה שהתינוקות שנפגעו מRSV בדר"כ מפתחים אסטמת ילדים. טרם היינו אצל מומחה ריאות (הרופא לא הפנה אותנו עדיין - נבקש היום).
    שאלתי היא קצת יותר כללית:
    בשבוע הבא יש לה תור לזריקה מחומשת, לבצע? לדחות - למתי?
    כמו כן תיכננתי להכניס אותה לפעוטון בשבוע הבא (גם אחותה ה"גדולה" בת השנה ו - 7 נכנסה בגילה והכל היה בסדר גמור) - ברור לי שלא אכניס אותה עד אשר תרגיש טוב אבל מתי כן? למה לצפות בהמשך? האם טיפול מונע של אנהלציות יעזור או שאני צריכה להערך שהיא תהיה חולה כל שני וחמישי? (רוצה לדעת איך להתארגן לקראת חזרה לעבודה)
    תודה רבה רבה
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 4 חודשים

הוספת תגובה

• מעון ילדים ואסטמה

ד``ר גיא שטויר
    14/04/2010

שרון שלום
    לשאלותייך...
    במידה ואין חום ניתן לבצע את זריקת המחומשת.
    ההכנסה למעון היא לרוב עניין אישי ולא רפואי.
    במידה ותכניסי אותה למעון צפוי שתהיה חולה יותר ותסבול מיותר ארועים של שיעול/צפצופים בשנה הבאה, אולם הסבירות לאסטמה לחיים יורדת במידה ומכניסים למעון בגיל מוקדם.
    הטיפול הנכון לשיעול כרוני הוא בירור וטיפול בסיבה לשיעול.
    במידה ותטפלי בסיבה לשיעול סביר שלא תהיה חולה בבעיה נשימתית כל שני וחמישי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת

שרון
    27/04/2010

עד עכשיו נועם (בת ה 4.5 חודשים) טופלה באנהלציות בודיקורט (1CC) מי מלח (1CC) וטרובלין (0.5) - פעמיים ביום בקר וערב. (תזכורת - התאשפזה עם RSV בגיל 6 שבועות ומאז שמח..)
    לאחרונה הורידו את הטרבולין כי אין לה הצרות של דרכי הנשימה ורק רוצים למנוע הצרות כזאת. בשעה טובה עברנו לאירוציימבר וקיבלנו משאף FLIXOTIDE לשימוש פעמיין
    ם ביום לחיצה אחת כל פעם. רציתי להתחיל להשתמש אבל כשקראתי את הדף היה כתוב שזה מיועד לילדים מעל גיל 16. ולילדים מגיל שנה משתמשים במשאף של 50. בנוסף בפורום קראתי שאמרת שפלקסואיד חזק פי 2 מבודיקורט.
    האם המשאף נכון לגילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון פליקסוטייד

ד``ר גיא שטויר
    27/04/2010

לא כתבת מהו מינון הפליקסוטייד שקיבלת.
    אני מניח שמדובר בפליקסוטייד 125. פעמיים ליממה ולא בפליקסוטייד 250.
    אם כך הוא מדובר במינון סביר. כמובן שהרופא המטפל שלך ינסה לגמול גם מטיפול זה בהמשך.
    אני מזכיר שוב שבמידה ויש צורך במתן טיפול מניעתי לילדים מחת לגיל 3 שנים יש להפנות לרופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. אכן 125.

שרון
    27/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא ילדים ומומחה ריאות

שרון
    27/04/2010

היי,
    תוכל להסביר לי מתי עליי ללכת לרופא ריאות.
    ב"חסימה" הראשונה של הילדה עם נזלת וגודש, כשהבנתי את הלך הדברים עם פעוטות שאושפזו עם RSV - ביקשתי הפניה לרופא ריאות. רופא הילדים אמר שלדעתו אין צורך אבל נתן. רופא הריאות שלנו, היה מדהים, היה איתנו כמה שנידרש, ענה על השאלות אבל גם אמר בסוף שנכון שהיא תסבול מסימפטומים שנראים כמו RSV אבל הילדה בריאה ולא צריכה אותו.
    אמרתי שאני צריכה אותו - אז קבענו להיפגש בספטמבר לקראת ה"תקופה הקשה"
    כעת הרופא המטפל נתן לנו הנחייה לתת משאף פליקס' ל - 30 יום! נכון יותר אמר לתת שבועיים - לבוא אליו והוא מניח שנצטרך עוד שבועיים. ברור לי שזה לא טיפול מניעתי, אבל האם טרם טיפול כה ארוך לא צריך ללכת שוב לרופא ריאות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול אנטרנטי

ד``ר גיא שטויר
    27/04/2010

שרון שלום
    הדבר שממש נחוץ לך הוא להצמד לחוות דעת אחת של רופא אחד ולא לחפש חוות דעת נוספות באינטרנט. אין לי ספק שכל מילה נוספת רק תבלבל אותך.
    מאחר וקיבלת המלצות מרופא ריאות מצוין וקיבלת המלצה מהרופא המטפל לאחר שבדק את הילד באופן בלתי אמצעי, ביצע הערכה ונתן תוכנית טיפול לא יהיה זה סביר לתת המלצה אחרת רק על סמך קטעי המידע שאת מוסרת, בלי לראות את הילד, לבודקו ולעבור על התיק שלו. במידה ואינך מרוצה מהחלטת הרופא המטפל חזרי לרופא הריאות אולם אין מקום לחפש חוות דעת נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא ילדים ומומחה ריאות

שרון
    27/04/2010

היי,
    תוכל להסביר לי מתי עליי ללכת לרופא ריאות.
    ב"חסימה" הראשונה של הילדה עם נזלת וגודש, כשהבנתי את הלך הדברים עם פעוטות שאושפזו עם RSV - ביקשתי הפניה לרופא ריאות. רופא הילדים אמר שלדעתו אין צורך אבל נתן. רופא הריאות שלנו, היה מדהים, היה איתנו כמה שנידרש, ענה על השאלות אבל גם אמר בסוף שנכון שהיא תסבול מסימפטומים שנראים כמו RSV אבל הילדה בריאה ולא צריכה אותו.
    אמרתי שאני צריכה אותו - אז קבענו להיפגש בספטמבר לקראת ה"תקופה הקשה"
    כעת הרופא המטפל נתן לנו הנחייה לתת משאף פליקס' ל - 30 יום! נכון יותר אמר לתת שבועיים - לבוא אליו והוא מניח שנצטרך עוד שבועיים. ברור לי שזה לא טיפול מניעתי, אבל האם טרם טיפול כה ארוך לא צריך ללכת שוב לרופא ריאות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר קטן..

שרון
    27/04/2010

אמרת שצריך לברר מה הסיבה לשיעול, ובכן למיטב הבנתי (וכך אמר לנו מומחה הריאות אם כי לא שאלתי ספציפית על השיעול), הרוב המוחלט של הפעוטות שאושפזו עם RSV יסבלו מתסמינים דומים (דרכי נשימה עמוסות בנזלת/ליחה ושיעול) לעיתים קרובות, עד גיל שנתיים לפחות. מקווה שהבנתי נכון - אם לא אשמח באם תתקן אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכל "שיעול" יש טיפול

ד``ר גיא שטויר
    27/04/2010

יש מגוון טיפולים והמלצות מקובלים שעוזרים לשיעול שלאחר RSV. אני מעריך שרופא הריאות לא התכוון לומר לכם שאין טיפול לשיעול שכזה. אם עדיין שיעול. חזרו אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו