אסימטריה בעצמות בית החזה אצל תינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסימטריה בעצמות בית החזה אצל תינוק
    דפנה
    24/04/2010

לאחרונה שמתי לב לשינוי במבנה עצמות בית החזה של הבן שלי, בן שנה ושמונה חודשים. עד כה המבנה היה סימטרי לחלוטין והבחנתי כי כעת עצמות בית החזה בצד ימין נראות שקועות יחסית לשמאל.
    אציין עוד שני דברים שאני לא יודעת אם קשורים: שמתי לב שהבטן שלו נפוחה מהרגיל, הטבור מובלט החוצה, וגם זה חדש. בנוסף, בחודשיים האחרונים החל לנחור בכבדות בלילה, נראה שגם עוצר נשימה לכ3 שניות, ונושם מהפה (נלך להתיעץ עם מומחה אף אוזן גרון לגבי שקד שלישי).
    אני מוטרדת מאד מהאסימטריה בעצמות בית החזה. מה זה? האם ישתפר? מה עלי לעשות?
    האם יתכן כי משחקי "מלחמה" עם אחיו התאום והכבד ממנו, משחקים שבהם תמיד אחיו נשכב לו על בית החזה, האם יתכן שזה גורם לזה? האם כדאי שלא אאפשר להם משחקים כאלה?
    אודה לתשובה ולהכוונה מהירה. אני מאד מודאגת. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אסימטריה בעצמות בית החזה אצל תינוק

ד``ר גיא שטויר
    25/04/2010

שינויים בהתפתחות הריאה הימנית או קושי בפינוי אוויר מהריאה השמאלית הם גורמים נפוצים לחוסר הסימטריה הנ"ל. חסימה של דרכי אוויר עליונים שהביטוי לה הוא נחרה גם היא באופן שכיח מאוד מעוותת את צורת בית החזה. אם זאת לרוב התוצאה של נחירות או נזלת כרונית היא שקע מרכזי בבית החזה ולא חוסר התפתחות של צד אחד.
    מאחר וקיימים גורמים נוספים אין להתמהמה אלא לגשת להערכה של רופא ריאות מייד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, האם תוכל ב

דפנה
    25/04/2010

בבקשה להמליץ לי על רופא ריאות באזור חיפה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא ריואת באיזור חיפה

ד``ר גיא שטויר
    26/04/2010

כן. אנא צרי קשר דרך הסלולר או המייל המפורסמים באתר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו