שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    דן
    26/04/2010

יש לי שאלה אני צורח מתוך שינה, עכשיו תהיתי איך זה יתכן נשימתית הרי סף הנשימה בשינה די נמוך אז מניין לנו היכולת לצעוק משפטים כה ארוכים בשינה? דבר זה מטריד אותי כי אני חושש שהגעתי למצב של חוסר אויר (לא יתכן שעצרתי באמצע המשפט לנשום בשינה..). תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• צרחות בשינה

ד''ר ארנון אליצור
    26/04/2010

שלום אלון,

הרבה אנשים מדברים מתוך שנתם. התופעה שכיחה יותר בילדים, בעיקר עד גיל 10 שנים אך קיימת גם במבוגרים. אני לא יודע למה התכוונת ב"סף נשימה נמוך" אך אנשים יכולים לדבר מתוך שנתם משפטים שלמים, אין שום מניעה לנשום תוך כדי, וזה לא פוגע ביעילות הנשימה שלך בשינה. גם בעירות, הגרוי שלך לנשום הוא תהליך אוטומטי של מרכז הנשימה במוח ומערכת הנשימה בתגובה לגירויים שונים ולא משהו שנעשה במודע.
    במידה והתופעה החלה בפתאומיות (אתה צריך לשאול אחרים את זה - בני משפחה) או שמפריעה לך, כדאי לפנות לרופא מטפל או לרופא שינה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה שלי היתה

דן
    26/04/2010

שהנשימה בREM היא שטחית משהו ולכן מוזר לי שלמישהו יהיה די אויר לומר דברים, מה גם לצרוח, נסה לנשום נשימות קטנות ואז לצרוח, הדבר לא אפשרי אלא אם כן תתאמץ מאד תחת מצב של חוסר חמצן. אין צורך להגיב אם כי הייתי שמח לתגובה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור מתוך שינה

ד''ר ארנון אליצור
    27/04/2010

זה נכון שבשנת REM (שנת חלום) יש נשימה פחות יעילה בשל סיבות שונות, וישנם מצבים כמו הפרעות נשימה חסימתיות בשינה שמחמירים בשנת REM, אולם אין קשר לדיבור מתוך שינה. זה נעשה בכל שלבי השינה ולא רק בשנת חלום ואינו פוגע ביעילות הנשימה שלך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו