תינוק אלרגי וחוסר בחמצן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק אלרגי וחוסר בחמצן
    אורטל
    26/04/2010

שלום,

בני בן 10 חודשים, רגיש לחלב, סויה, ביצים, דגים, בננה ונמנעים מכל הדברים האלרגנים, בנוסף סובל גם מרפלוקס.
    לפני חודש וחצי נתקף בסטרידור ובקוצר נשימה, עשינו אינהלציות ואוויר קר והוא התאושש.
    לפני שבועיים בערך השתעל שיעול שנראה כסתמי, אך פתאום שמתי לב (כשהשיעול פסק) שהוא מתקשה מאוד לנשום, כאילו ושאף גוף זר, הוא לא הצליח לנשום וגם לא לבכות.
    לקח לו כמה דקות עד שחזר לעצמו באוויר הפתוח.
    הדבר חזר על עצמו כבר 8 פעמים בשבועיים האלה, הרופאה שלו אומרת שהוא סובל מחוסר בחמצן ואין מה לעשות חוץ מאדים ואוויר.
    האם זה נכון? האם הדבר לא דורש בדיקה מעמיקה יותר? האם כדאי לפנות למומחה ריאות?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק אלרגי וחוסר בחמצן

הוספת תגובה

• חוסר חמצן

ד''ר ארנון אליצור
    26/04/2010

שלום אורטל,

חוסר חמצן ניתן למדוד (מדידת סטורציה), ואם אכן לילד חסר חמצן מקומו בבית חולים.
    עם זאת, חוסר חמצן לא מתרחש בד"כ בהתקפים של מספר דקות ביניהן הילד בריא, אלא לרוב מתפתח על רקע מחלה ריאתית (אסתמה, דלקת ריאות, ברונכיוליטיס וכו') עם ממצאים ברורים בהאזנה.
    אני מציע שתפני להערכה ע"י רופא ריאות לבירור יותר מעמיק.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

אורטל
    27/04/2010

תודה רבה.

שכחתי לציין שלילד יש סימנים אדומים-סגולים מסביב לעיניים.
    רופאה אחרת של מעקב התפתחות אמרה לי שהוא כנראה סובל מקוצר נשימה לפי הסימנים האלה, לפני שהיו לו באמת התקפים.
    אני כבר מבולבלת, בינתיים מה עושים כשיש התקף כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר חמצן

ד''ר ארנון אליצור
    27/04/2010

הסימנים שאת מתארת יכולים להתאים לתווי פנים של ילד אלרגי אולם צריך לראות זאת כדי להתרשם. חוסר חמצן מתבטא בכיחלון.
    שוב, אני חושב שכדאי שילדך יעבור הערכה מסודרת אצל רופא ריאות. אם האירוע מאד מפחיד אז כשהוא קורה צריך לשוב לרופא מטפל או לחדר מיון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו