פעוט בן שנה וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוט בן שנה וחצי
    אני
    14/05/2010

שלום רב,

לפני כשלושה שבועות , לאחר שבוע של חום גבוה (שהגיע בשיאו ל- 40.9) נעשה צילום חזה ונתגלתה דלקת ריאות : "תסנין באונה הימנית העליונה". קיבל 10 CC מוקסיפן פעמיים ביום 10 ימים.

אתמול, שלושה שבועות לאחר הדלקת הקודמת, היה אתמול יום אחד בלבד של חום שהגיע ל- 40.3 ,נעשה צילום חזה ונמצאה דלקת ראות בחלק האמצעי של האונה הימנית (במקום בו היתה הדלקת לפני 3 שבועות, ניתן לומר שאין דלקת. נרשם: ללא ניפוח יתר או תמט. הודגם תסנים עגול בשדה האמצעי ראה ימנית ורושם לתסנין קטן יותר בשדה תחתון מימין. ללא תפליט. צל קרדיותימי תקין. מבנה גרמי תקין".

ניתנה לו כבר אתמול מיד לאחר הצילום, זריקה בירך נגד הדלקת ראות וגם טיפול אנטיביוטי שהתחיל אתמול AZITHROMYCIN

3 CC פעם ביום לחמישה ימים.

השאלות:

1) האם בני (בן שנה וחצי) שהינו ילד בריא בדרך כלל וללא מחלות ידועות, בלע/שאף גוף זר? מה הסבירות לכך? (אין שיעול טורדני ולא היה גם בפעם הקודמת. יש שיעול מידי פעם לא אינטנסיבי.

איך מגלים בוודאות אם אכן בלע או לא בלע או לא שאף גוף זר (אם חלילה כן שאף , איך זה יוצא מהגוף?

2) האם הדלקת (התסנין) שנמצא אתמול הוא דלקת ראות "חדשה" נפרדת לחלוטין מזו שהיתה באונה הימנית העליונה לפני שלושה שבועות? האם ניתן לומר, לאור המיקום השונה של התסנין, כי הדלקת הקודמת נרפאה, וזו הנוכחית היא דלקת חדשה ? או שמדובר באי הכחדה של הדלקת הקודמת?

3) אם אכן מדובר בדלקת "חדשה" ונפרדת - האם זה מעיד משהו העובדה שבני נדבק בשתי דלקות במהלך חודש אחד? האם יש לו חס וחלילה בעיה במערכת החיסון או CF או דיסאוטונומיה (קראתי מילים אלה באחת מתשובותיך לפונה בפורום)

אנא דעתך. מה לעשות? האם זה נפוץ אצל ילדים בגילו של בני שיש דלקת ראות "חוזרת"?

אגב, מאז שנולד (הריון תקין לידה תקינה לחלוטין. לא ידוע על מחלות כגון הנ"ל או אחרות. בני ילד שמח ומידי יום בגן 10 שעות מ- 7 בבוקר עד 17 אחר הצהריים. נמצא בגןן מגיל 3 חודשים. זו הפעם הראשונה, בגיל חצי שנה שיש לו דלקת ראות.

בני ילד בריא בדר"כ, מתפתח היטב מכל בחינה, לרבות גובה ומשקל (שוקל 12 ק"ג והוא בן שנה וחצי, אוהב לאכול, מאוד פעיל ושמח.
    מציינת שעשיתי בדיקות גנטיות טרום ההריון (ההריון תקין הלידה תקינה, הכל היה נורמלי עד החודש האחרון עם הדלקת ראות) ואני לא נשאית לשום דבר שנבדק. אני לא נשאית ל- CF ולא נשאית לדיסאוטונומיה ולא לאף בדיקה שביצעתי X שביר ועוד.

מה הסבירות שלבני, שכמתואר מתפתח היטב, יש חס וחלילה מחלה כרונית קשה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוט בן שנה וחצי

הוספת תגובה

• תוספת חשובה:

אני
    14/05/2010

חלה טעות בכתיבה בשאלתי שלמעלה - הפעם הראשונה בה חלה בני בדלקת ראות היתה בחודש שעבר, ובגיל שנה וחצי.

בני מתפתח היטב.
    אוהב לאכול, עולה במשקל שוקל 12 ק"ג, ילד שמח וחיוני.

קראתי באינטרנט על סיבות אפשריות לדלקת ריאות ועיני חשכו. אני מוטרדת ביותר.
    עד כה בני ילד בריא.
    מציינת שמאז קיבל הזריקה והאנטיביוטיקה - אין לו חום. החום עבר מיד. התחיל לקבל טיפול לפני יומיים מיד לאחר הצילום.
    אגב זז בבדיקה וגם רופא הילדים שראה את הצילום השני מלפני יומיים אמר שהצילום באיכות לא טובה ולמרות האמור בפיענוח הוא לא בטוח שזו דלקת ריאות. אבל יצא מהנחה שכן והילד מקבל את הטיפול ומגיב היטב.
    גם בפעם הקודמת מלפני 3 שבועות הגיב היטב והחום עבר מיד, הילד פעיל ושמח.
    יש שיעול שנשמע כמו שיעול עם ליחה, אך לא אינטנסיבי. ישן טוב לאורך כל הלילה. קם שמח וטוב לב.

אני מוטרדת ממה שקראתי באינטרנט:
    השאלות:
    האם הסיברות שלבני יש מחלה / בעיה קשה או במערכת החיסון או או בעיה אחרת שגורמת לדלקת חוזרת - האם סבירות זו נמוכה לאור זה שבני מתפתח היטב?

האם זסבירות זו נמוכה לאור זה שבני מגיב היטב לטיפול?
    מה הסבירות שלבני משהו קשה וכרוני ושהוא ילד חולה ולא ילד בריא?

אנא ענו לי.
    אגב, ידוע לי על ילדים שחלו כמה פעמים בדלקת ראות ולא היו חולים במחלה כרונית קשה ולא היה אף אחד מהגורמים החמורים לדלקת ריאה חוזרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות ריאה חוזרות

ד''ר ארנון אליצור
    14/05/2010

ריקה שלום,

נשמע שאכן את מאד מוטרדת ממה שאירע בחודשיים האחרונים.
    בילד שגדל ומתפתח, קרוב לודאי שלא מדובר במחלת ריאות כרונית. יחד עם זאת לאור השאלות הרבות שמטרידות אותך ובנוכחות 2 דלקות ריאה אני מציע שתפני ליועץ ריאות שיבדוק את הילד, יראה בעיניו את הצילומים ויוכל להחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו