תגובה לטיפול והתנהגות כללית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לטיפול והתנהגות כללית
    שואלת
    16/05/2010

יש לי תינוק בן שנה ושישה חודשים. ילד שהוא בדרך כלל בריא, ילד שמח, אקטיבי מאוד, מטפס על ספות, על שולחנות בבית, רץ בבית , עליז. גובה ומשקל תקינים לגילו.

לאחרונה, הבן שלי חלה בדלקת ראות פעמיים.
    בשתי הפעמים לפני הדלקת היתה הצטננות, נזלת ימים שלמים, אף סתום בגלל הנזלת וחום גבוה.
    הילד נמצא במעון עם עוד 30 ילדים 9 שעות ביום.

בשתי הפעמים הילד הגיב מיידית לטיפול האנטיביוטי. החום עבר בתוך פחות מ- 24 שעות, והילד שהיה שפוף, חזר לעצמו ממש כאילו הוא לא חולה, כמו שתיארתי למעלה. מצב רוחו מצויין, אוכל כרגיל ושמח.

האם אני צריך להיות מודאג או מוטרד מזה שהיו לו שתי דלקת ראות בטווח קצר?
    האם סמיכות הזמן בין 2 הדלקות (למרות שהם באותה ריאה אך לא בדיוק באותו מיקום ) - לא יכולה להעיד שהדלקת הקודמת לא נרפאה לגמרי ושזה בעצם המשך?
    האם התגובה הטובה לטיפול וירידת החום וחזרה לתפקוד רגיל בתוך יום מתחילת הטיפול, וכמו כן תפקודו היומיומי התקין בהחלט ופעלתנותו הגופנית - יכולות להעיד שאין לילד חלילה בעיה במערכת החיסון או בעיה גנטית או רעה חולה אחרת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקות ריאה חוזרות

ד''ר ארנון אליצור
    16/05/2010

שלום,

דלקות ריאה בילדים יכולות להיות על רקע חיידקי ויכולות להיות (מה ששכיח יותר) על רקע ויראלי. אין לנו יכולת לדעת בודאות מתוך מהלת המחלה או צילום החזה אם מדובר בדלקת חיידקית או ויראלית אך אנו יכולים לשער בסבירות גבוהה באיזו דלקת מדובר. לעיתים קרובות אנו מטפלים באנטיביוטיקה גם בדלקות ריאה שנראות לנו ויראליות משום שאין לנו דרך לדעת בודאות. מאחר ואנו לא רואים את צילומי החזה, אין לי יכולת לאמר לך אם מדובר באותה דלקת או לא. בד"כ לוקח 6-8 שבועות להיעלמות הממצאים של דלקת בצילום החזה. הרופא המטפל לאור מהלך המחלה וצילום החזה מחליט כיצד לטפל ואם יש צורך בהפניה למומחה ריאות.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו