מה דעתך?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה דעתך?
    אני
    29/05/2010

יש לי בן בגיל שנה ו- 7 חודשים. ילד בריא בדרך כלל. מפותח גם במשקל וגם בגובה (שוקל מעל 12 ק"ג). רוצה לציין שלבעלי, כשהיה ילד היתה ברונכיטיס / אסטמה. לבן שלי יש אח אחד ממני ומבעלי, ועוד 2 חצאי אחים, מנישואיו הראשונים של בעלי. לביתו של בעלי כשהיתה ילדה סבלה מאסטמה (אינהלציות ומשאף). לאחר שנים ספורות הבנתי שעבר לה .
    אני עצמי, בילדותי המוקדמת מאוד היתה הרבה נזלת ועשו לי ניתוח פוליפים בגיל שנה וחצי. מאז אני אדם בריא לחלוטין.

גם בני בן השנה ו- 7 חודשים בריא בדרך כלל.
    הכל התחיל לפני כחודש. אז היה חום גבוה מאוד והצטננות ומעט שיעול וגילו דלקת ריאות. קיבל מוקסיפון והיה נראה שהבריא.
    אבל -
    לאחר כשבועיים שוב היה הצטננות וחום ועשיתי צילום , וראו תסנין עגול בחלק האמצעי של הריאה הימנית. שבועיים לפני כן היה התסנין בחלק העליון של הריאה הימנית, תסנין זה לא נראה בצילום החוזר. מדגישה שהילד זז באמצע הצילום.
    בני קיבל טיפול אזניל ומיד חזר לתפקוד רגיל. הבן מגיב מיידית לטיפול.
    אבל שמתי לב, שבימים האחרונים יש לו מעט נזלת ומעט מאוד שיעול, אבל שיעול שנשמע שיעול עם ליחה. הליחה לא יוצאת. הוא קטן ולא יודע להוציא.

1) האם נחוץ צילום ביקורת בגלל התסנין הקטן שראו בפעם השניה שבועיין מהצילום המקורי?

2). האם המצב המתואר של בני יכול להצביע על אסטמה, למרות שאין הרבה שיעול ואין קוצר נשימה?

3) מה הסיכוי שלבן שלי יש CF ? הוא ילד מאוד חזק פיזית, לא סובל משום בעיה במערכת העיכול, מפותח היטב גם בגובה ובמשקל. האם רק בגלל שראו דלקת ריאות , פעמיים(?) וגם אם חס וחלילה יהיה לו שוב, האם זה בהכרח מעיד שיש לו CF חס וחלילה?
    אני ממש מוטרדת!
    אני ממש פוחדת. אין מחלות משפחה, גם לא CF.
    אני ממוצא מזרחי, חלק תימני, ועשיתי בדיקה גנטית לפני ההריון ל- 11 מוטציות ואני לא נשאית של שום מוטציה ל- CF. (גם לא נשאית לשום מחלה אחרת שנבדקתי)
    בעלי אשכנזי ולא עשה בדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה דעתך?

הוספת תגובה

• תוספת פרטים

אני
    29/05/2010

בני מבלה בגן 10 שעות ביום עם עוד 30 ילדים.

כאמור, ילד חזק, רץ, קופץ, מטפס, ומאוד שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם 2 דלקות ריאה יכולות להיות CF

ד``ר גיא שטויר
    30/05/2010

לאמא המודאגת שלום
    הסבירות שלבן שלך יש CF נמוכה מאוד.

אם זאת לילד עם 2 דלקות ריאה שהגיבו לאנטיביוטיקה (חיידקיות) צריך לבצע תבחין זיעה לCF. חלק מהסיבות הן:
    1. CF היא מחלה עם ביטוי מאוד משתנה, בעיקר בילדים ממוצא מזרחי. יש מטופלים שבשל תסמינים מעטים מזהים להם את המחלה רק בשנות ה50 וה60 לחייהם
    2. הסקר הגנטי אינו שולל CF בעיקר אם מבוצע להורים ממוצא מזרחי. יתרה מזו, בארה"ב בחשד לCF בודקים בבדיקת הסקר המורחבת 1000 מוטציות ולא רק 11.
    3. העדר תסמינים של מערכת העיכול ומצב בריאותי טוב נפוצים מאוד בילדים ממוצא מזרחי עם CF.

בלי לגרוע מהאמור לעי"ל ואפילו לפני שמבצעים תבחין זיעה, כחלק בסיסי לבירור דלקת ריאה חוזרת יש לבצע הערכה על ידי רופא ריאות ילדים.
    לא ניתן לקבוע אם יש צורך בצילום חוזר על סמך דיון בפורום אינטרנטי. יש לבצע הערכה מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר גיא שטויר - אנא הבהרה !

שואלת
    30/05/2010

ראשית, תודה על תשובתך לי.

אני מוטרדת ומבקשת מספר הבהרות:

1) כתבת לי : "הסבירות שלבן שלך יש CF נמוכה מאוד".

זה מעודד אותי, אך בכל זאת שואלת , מה גורם לך לחשוב שהסבירות נמוכה מאוד? (אנא הרגע אותי)

2)כתבת: "העדר תסמינים של מערכת העיכול ומצב בריאותי טוב נפוצים מאוד בילדים ממוצא מזרחי עם CF".
    אם כך, מהם התסמינים שכן מופיעים אצלם?

וחשוב מאוד - האם אצל חולים ללא תסמינים במערכת העיכול ואשר מצב בריאותם טוב, כפי שציינת- האם הגברים כן יכולים להוליד ילדים ואינם עקרים חס וחלילה?

אני ממש מוטרדת!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבות לדלקת ריאה חוזרת

ד``ר גיא שטויר
    30/05/2010

יש סיבות רבות נפוצות פי כמה לדלקת ריאה חוזרת.
    בשל כך, מיותר לעסוק בשאלה של מה הסיבוכים של מחלות נדירות שחלק מהתסמינים שלהם כוללים דלקת ריאה חוזרת אך אינם רלוונטים כלל לילדך.
    הלחץ המיותר בו את נמצאת גם הוא סיבה מצוינת לעשות תבחין זיעה.
    אני חוזר על המלצתי משאלות קודמות בפורום.
    תבחין זיעה יש לעשות במקום מוכר עם ניסיון רב.
    אין להסתפק בבדיקת מוליכות אלא לבדוק ריכוז כלור.

באופן תיאורטי ואיני רוצה להרחיב בעניין אומר מספר מילים נוספות על CF. שכיחות CF באוכלוסיה התימנית נמוכה. הכרתי סבתא בת 74ש עם מעט מאוד תחלואה. יש מטופלים שההסתמנות היחידה שלהם היא הפרעה בתפקודי כבד. יש כאלו שרק מחלה נשימתית. מכך ברור שלא כל מטופל סובל מכל הסיבוכים האפשריים בCF. עקרות שכיחה במוטציות מסוימות. לא בכולן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו