מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעול במשך חודשייםמירב31/05/2010
בני בן שנה וארבעה חודשים, לפני כחודשיים היה לו סטרידור שטופל במשך יומיים ונפתר. מאז הוא משתעל. במהלך היום הוא משתעל מעט יחסית ובמהלך הלילה יש לו בממוצע שתי התקפות שיעול של מס' דקות מתוך שינה, הזזתו לשכיבה על הגב או על הצד עוזרת לפעמים להפסקת השיעול. בשבוע האחרון התווספה לשיעול נזלת וצרידות (הצרידות עברה לבד אחרי יום אחד). בבדיקה של רופאת הילדים לא נמצא שום דבר חריג (ריאות, אוזניים, גרון) ונאמר לי לא לעשות כלום.
לפני ארבעה חודשים הוא קיבל טיפול של אנלציה (ונטולין) למשך מס' ימים בעקבות שיעול ממושך, הטיפול הפסיק כמעט לחלוטין את השיעול.
האם השיעול מעיד על הפרעת נשימה ? האם יש צורך לעשות לו בדיקות כלשהן ? האם ניתן להקל עליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול ממושך
ד''ר ארנון אליצור31/05/2010שלום מירב,
שיעול ממושך יכול להיות מסיבות שונות, כולל לאחר זיהומים ויראליים, סינוסיטיס, אסתמה, וסיבות נוספות. חשוב מאד להבחין בין "שיעול חוזר" - קיום של ימים בהם הילד לא משתעל כלל ואז שוב יש חזרה של השיעול ובין "שיעול כרוני" - בו הילד משתעל תקופה ארוכה ללא כל הפסקה. שיעול חוזר נובע בד"כ מזיהומים ויראליים חוזרים. שיעול כרוני דורש הערכה נוספת. לאור הנסיון שיש לך עם ונטולין הייתי מציע לך לעשות ניסיון טיפולי בבית. לתת לו אינהלציה לפני השינה ולבדוק אם אכן זה עוזר. במידה והשיעול נמשך כדאי לפנות להערכה של רופא ריאות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באנלציה
מירב31/05/2010תודה על התגובה המהירה, יש לי עוד שתי שאלות:
1. כדי להשתמש באינלציה עם ונטולין צריך מרשם מרופאת ילדים או שאפשר לקחת באופן עצמאי ?
2. במידה והשיעול הוא כתוצאה ממחלות וראליות יש איזשהו סיכון בשימוש בונטולין ?
3. במידה והונטולין יעזור זה מראה על מחלה כלשהיא ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באנלציה
מירב31/05/2010תודה על התגובה המהירה, יש לי עוד שתי שאלות:
1. כדי להשתמש באינלציה עם ונטולין צריך מרשם מרופאת ילדים או שאפשר לקחת באופן עצמאי ?
2. במידה והשיעול הוא כתוצאה ממחלות וראליות יש איזשהו סיכון בשימוש בונטולין ?
3. במידה והונטולין יעזור זה מראה על מחלה כלשהיא ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהונטולין
ד''ר ארנון אליצור31/05/2010רכישה של ונטולין נעשית במרשם.
אני מניח שאם בתך קיבלה בעבר ונטולין נשאר לך עוד בבית. אפשר לתת 0.5 מ"ל של ונטולין עם 1.5 מ"ל של מי מלח באינהלציה. לא יקרה שום נזק גם אם הילד משתעל ואינו מצפצף. גם התקפי הצפצופים בילדים נובעים בד"כ בשל מחלות ויראליות. במידה והונטולין יעזור זה מרמז לכך שאכן השיעול נובע מהתכווצות של דרכי האויר אשר מגיבה לטיפול בדומה לאסתמה. זה יסייע לרופא שלך בהחלטה על המשך הטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)