מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעול כרוניאורית31/05/2010
בני בן שבע וחצי. בחודש האחרון הוא משתעל ללא הפסקה. השיעול שלו יבש וממושך בעיקר בשעות היום. מה שנראה בהתחלה בתור שיעול כעת נראה כמו נשיפות ללא קול. הוא טוען כי יש לו גירוי. אומר כי יכול לנשום ולא סובל מקוצר נשימה. לי נראה כי הגירוי לא מגיע מהגרון כי אם מדרכי הנשימה. האם בני סובל מאסטמה? האם זו התחלת אסטמה? במשפחתי מחלה זו נפוצה ואני מוטרדת מכך מאוד. יש לציין שמעולם לא סבל מבעיות נשימה לפני כן.
אם לא מדובר באסטמה- מה יכול להיות מקור השיעולים? האם ויראלי?
היום הרופאה בדקה אותו ועשתה לו אנלציה לא נראה כי יש שינוי בעקבות זה.
האם עליי לפנות למומחה לריאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול כרוני
ד''ר ארנון אליצור31/05/2010לשיעול יש מאפיינים שונים כתלות בגורם. חשוב לדעת מה מגביר את השיעול, אם בכלל, ואם יש זמנים בהם הוא לא קיים כלל (בשינה?). כמו כן חשוב לדעת נוכחות של תסמינים אחרים - נזלת, חום, וכו'.
אני ממליץ לפנות לרופא ריאות על מנת לבצע תפקודי ריאות. בגיל כזה האבחנה של אסתמה יותר פשוטה ונעשית בד"כ על סמך תפקודי ריאות.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)