איך יודעים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך יודעים?
    אני
    01/06/2010

ידוע לי שצילום ביקורת לאחר דלקת ריאות, אם יבוצע, רצוי לבצעו לאחר 6-8 שבועות.

במקרה בו נעשה צילום חוזר לאחר פחות משלושה שבועות מהצילום הראשון שהראה דלקת,
    ובצילום החוזר רואים ממצא של תסנין במיקום מעט שונה מהמיקום הקודם (למשל: בשליש העליון של הריאה תסנין גדול ובצילום החוזר , תסנין קטן באמצע הריאה. מדובר באותה ריאה).

א) האם סבירות גבוהה שהתסנין הקטן בצילום החוזר, שנעשה הרבה יותר מוקדם מהמומלץ כאמור, הוא בעצם הדלקת הקודמת שעדיין לא הספיקה להיספג לגמרי?

ב) האם העובדה שמדובר בתסנין שהוא לא בדיוק באותו מיקום, מעיד בהכרח, ובוודאות מוחלטת, שמדובר בדלקת חדשה? (האם סביר שהדלקת הקודמת נעלמה "לחלוטין" בצילום, תוך שבועיים?)

ג) ידוע לי על לא מעט אנשים שבילדות חלו כמה פעמים בדלקת ריאות, וכלל אינם חולים במחלה נדירה , תורשתית, כגון CF, ואין להם גם כשל חיסוני, ואפילו אין להם אסטמה. האם בכל מקרה כזה נחשוד ב- CF או בכשל חיסוני או באסטמה? האם לא יתכן מצב בו יש כמה דלקות ריאה (כתסמין אחד) ולא חולים בשום דבר נורא??!

איך יודעים שהתסנין הקטן בצילום החוזר הוא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך יודעים?

הוספת תגובה

• דלקות ריאה חוזרות

ד''ר ארנון אליצור
    01/06/2010

שלום לאה,

לצערי, דיון אינטרנטי על משמעות של צילום הוא היפוטטי בלבד. בסופו של דבר, על מנת לתת לך תשובה רצינית צריך לראות את הצילומים, לדעת מה הסיבה שהצילומים נעשו, מה היו ממצאי הבדיקה הגופנית, ומה ההקשר הכללי (גיל הילד, והרקע הרפואי שלו).

דלקות ריאה יכולות להיות חיידקיות ויכולות להיות ויראליות. דלקות ריאה ויראליות, בעיקר בילדים קטנים בעונת החורף, אשר מופיעות בילד בריא בד"כ, על פי רוב לא יצביעו על מחלת רקע כלשהיא. דלקות ריאה חיידקיות חוזרות דורשות בירור.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו